Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.


QUOTE(kilte @ 2007 09 21, 12:57)
Šaldžiau šviežius, tai gal reikia bandyti virtus  g.gif

Na dėl virtų... Mes šaldom- bet - irgi turi savybių šaldymas: pvz: mes virtų nešaldom voveraičių- jos tokios guminės+ vandeningos gaunasi. Šaldom pagrinde lepšiukus ir kt- kurie įgauna tokį ale slidumą kai išverda... Žiemą kepam tokius grybus su grietine svogūniukais ir spirgučiai Super kaip skanu.

QUOTE(valdavv @ 2008 07 26, 16:51)
voveruskas butinai apvirt tik tada i saldikli.As jau turejau toki mona-sudejau zalias-gavosi paskui gumines.Kitus grybus galima det nevirtus,tik ne voveruskas

Aš nei žalių nei virtų voveraičių nešaldau- man iš viso voveraitė kaip medis- toks skonis- jei dar mažutės tai dar dar... o štai didelių-ne.

Ir dar. o kuri valgot pavasarinius grybus? yra tokie briedžiukai- kiti babausiais vadina- anksti pavasarį jie išdygsta- rudi(bobausiai na kažkas panašiai) ir balkšvi (briedžiukai- šie vertingesni) taigis tokie susiraukšlėję... Išverdi juos tada ant keptuvės su spirgučiais ir svogūniukais... (be grietinės- prie šių grybų nedera ji) ir skanaus labai skanu grynas grybas
Atsakyti
VOVERUŠKŲ IKRA

Sveikos, parašysiu ką aš darau su voveruškom, kaip jas paruošiu žiemai. Tikrai yra kietokas grybas, tai sugalvojau jas kitaip paruošti.
Šįmet truputuką pasirinkau, tai išviriau, po to per mėsmalę sumaliau, tada į keptuvę gilesnę įpyliau aliejaus, daug daug svogūno pakepinu, tada sudedu maltas voveruškas, pridedu prieskonių, kai sukepa, tada 2-3 šaukštus gero pomidorų padažo uždedu. Dar kiek pakepa ir sudedu į paruoštus stiklainius, užsuku.
Naudoju kaip priedą prie žuvies, silkės, ir šiaip labai skani VOVERUŠKŲ IKRA gaunasi.
Atsakyti
mamytes, turiu klausima- kiek laiko galima laikyti marinuotus grybus? Mano anyta megsta pridaryti tonomis, o tenka valgyti ir antrais, ir treciais metais. Ar po metu dar juos galima valgyti?
Atsakyti
QUOTE(angliste @ 2008 07 27, 19:53)
tikra tiesa. voveraites vienintelis grybas kurio negalima saldyti. jos tampa ne tik gumines, bet dar ir apkarsta. verysad.gif

Voveraites visada tik šaldau, šiek tiek apvirtas, guminėmis netampa schmoll.gif Tiesiog jos tokios yra kietokos, man ar šviežios pagamintos, ar šaldytos, to pačio "kietumo" niekuo nesiskiria rolleyes.gif

Šiandien marinavau baravykus, gal kam bus įdomu, parašysiu receptuką ax.gif

0,5 litro marinato reikės:

1 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomojo šaukšto cukraus
2 valgomųjų šaukštui acto
5-6 kvepiančiųjų pipirų
2 lauro lapelių

Į vandenį suberkite prieskonius, išskyrus actą, užvirkite ir sudėkite nuvalytus, nuplautus ir reikiamo dydžio gabalėliais supjaustytus baravykus. Geriau, kad marinato būtų tiek, kad nevisiškai apsemtų grybus. Virkite apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite actą, sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangtelius. Apvertę uždarytus stiklainius patikrinkite, ar sandariai uždarėte, t.y. ar nesisunkia marinatas pro dangtelio kraštus.

Kai, prieš supilant actą, ragausite marinato, jis bus daugiau saldaus, nei sūraus skonio. Taip ir turi būti. Be to, atminkite, kad atšalęs marinatas bus švelnesnio skonio, nei karštas, kuomet ragaujate. Taigi, jei mėgstate aštriau, prieš baigiant virti dar galima papildomai pridėti druskos, cukraus ar acto.

Kai paragavau jau atšalusio marinato, tikrai nebuvo saldus, saldžiarūgštis greičiau thumbup.gif Svarbiausia, kad stovėtų, nes marinavau pirmą kartą blush2.gif

Labai noriu pasistatyt grybų troškintų su kopūstais, gal kas turit receptuką 4u.gif Net seilė tysta kai pagalvoju, o niekur nerandu doh.gif
Atsakyti
Mes rytoj vel vaziuojam grybaut, jeigu rasim ka nors tinkamo. Uzmarinuosiu. thumbup.gif
Atsakyti
gal kuri žino kaip daryti žaliuokes g.gif nes randu receptus tik sūdyti, o norėtųsi ko nors įdomiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2008 10 10, 19:48)
gal kuri žino kaip daryti žaliuokes g.gif nes randu receptus tik sūdyti, o norėtųsi  ko nors įdomiau  rolleyes.gif

Aha, mes irgi praeita sekmadieni pririnkom zaliuokiu, tai tik kepiau . o drauge i pyraga dejo. o jus ka darot su juom?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wika 111: 10 spalio 2008 - 18:54
Mano vyras irgi žaliuokių šiandien iššsiruošė, aš troškinsiu su kopūstais, jei gausiu receptą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(angliste @ 2008 09 01, 23:20)
o mano amzinatilsi mociute darydavo labai idomiai baravykus. as tik pamenu, kad ji juos kepdavo svieste, o po to sudedavo i stiklainius ir pastatydavo i rusi. sviestas sustingdavo, o kai ziema juos pasiimdavom is rusio, tai belikdavo juos isversti i keptuve, sviestas istirpdavo, imesdavom svoguniuko ir gaudavosi svieziai kepti grybai. be proto skanu! bet kaip tiksliai daryti si receptuka - neatsimenu doh.gif  gal kas turit panasios patirties? is anksto aciu 4u.gif


Mane irgi labai domina toks su sviestu grybų paruošimas. Pati daryt tai nedariau, bet kažkokį receptą turiu nusirašius iš laikraščio, gal kas ir gautųsi...

GRYBAI SVIESTE

1 kg nuvalytų grybų (baravykų, raudonikių, šilbaravykių, kazlėkų ar pan.),
200 g sviesto,
25 g druskos.

Ištirpinkite pusę sviesto ir sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kaitinkite, kol jie suminkštės, pasūdykite. Tada sukrėskite į stiklainius ir užpilkite likusiu ištirpintu sviestu. Kaitinkite 100° C temperatūroje 2 kartus: pirmą dieną – 1 val., antrą dieną – 30 min. Sandariai uždarykite.
Šaltinis: „Savaitė su TV“ (ne šių metų, pernai arba užpernai buvo spausdinta), straipsnis „Tikrai geri konservavimo receptai“.

Tik man neaišku, kaip ten dvi dienas kaitinti g.gif tai tik todėl ir nedariau pagal šį receptą, gal kuri žinot ką duoda tas kaitinimas per dvi dienas, aš tai gal vieną kart kaitinčiau, užsukčiau ir laikyčiau šaldytuve.

O su žaliuokėm, jei nerasit kaip kitaip pasidaryt, tai galima su pomidorų padažu daryt. Variantas nepralošiantis, laaabai skanu - pora psl. atgal aš taip dariau voveraites šįmet (galima bet kokius grybus taip daryt, man pasitaikė voveraičių šįmet nemažai), po to žiemą galima pasišildyt keptuvėje - grybai kaip šviežiai kepti būna arba šaltus valgyt biggrin.gif

Kajune, aš irgi ieškau geeerooo recepto su kopūstais 4u.gif . Turiu vieną receptą (dariau ir pernai, ir šiemet), bet jame kažko tai trūksta, kaip daryt, patys principai yra, jei niekas nieko geresnio nepasiųlys, rašyk, galėsiu įkelt. Šiaip tai jie tokie skanūs, o prieskoniais, manau, galima išgaut norimą skonį smile.gif
Atsakyti
Troškinau žaliuokes, pagal šį receptą:

Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.

Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pomidorų padažą, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val.

Antrą kartą jei daryčiau, tai kopūstus prieš tai apvirčiau, nes ilgiau reikėjo troškint nei valandą ir tai nepasakysi, kad visiškai suminkštėjo, kur storiau pjaustyti, kietoki. Ir pati įmečiau lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų, nors pagal receptą nereikia.
Atsakyti
dariau grybukus pagal šį receptą

GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

gavos puikūs, svarbiausia, kad acto nė kiek nesijaučia thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kajune @ 2008 10 13, 12:20)
Troškinau žaliuokes, pagal šį receptą:

Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.

Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pomidorų padažą, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val.

Antrą kartą jei daryčiau, tai kopūstus prieš tai apvirčiau, nes ilgiau reikėjo troškint nei valandą ir tai nepasakysi, kad visiškai suminkštėjo, kur storiau pjaustyti, kietoki. Ir pati įmečiau lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų, nors pagal receptą nereikia.


Kopūstai ilgai nesuvirė todėl, kad gavo rūgšties nuo pomidorų padažo. Pomidorų padažas dedasi pačioj troškinimo pabaigoj. Šito išmokau iš mamos...


Atsakyti