Siūlau močiutės grybų marinavimo receptą:
Marinatui: 1 l vandens - 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, pipirų, lauro lapelių.
Nuvalytus grybus sudėti į puodą ir virti 15 min. Išvirtus, keletą kartų švariai perplautus grybus sudėti į paruoštus stiklainius. Taip galėsime paskaičiuoti kiek prireiks litrų marinato. Grybų nepridėti iki pat stiklainio viršaus, palikti vietos brinkimui.
Didesniame puode užvirinti marinatą ir pavirti 2 minutes, iš stiklainių supilti grybus ir dar kartą užvirinus pavirti 2-3 minutes.
Dviejų litrų marinato užtenka 3 litriniams ir puslitriui. Patogiausia grybus marinuoti litriniuose stiklainiuose.
Jeigu grybavimas buvo sėkmingas ir pavyko rasti gražią, krūvoje sulipusią, sveiką baravykų šeimyną - siūlau ją įkurdinti puslitriuke, užpilti marinatu, sandariai uždaryti dangteliu ir šaltai laikyti iki Kalėdų. Ant Kūčių stalo turėsite gardų ir puošnų patiekalą. Patikėkite, nustebinsite ne vieną!
Taip marinuoti grybai tinka skanauti ir vienus ir paruoštus su šlakeliu aliejaus bei pagardintus žaliu smulkintu svogūnu. Kas mėgsta - tokius grybus galima skaninti majonezu ar grietine. Pabandykit!
www.jovita.lt
sveiki, gal kuri zinot kaip skaniau marinuot lenkiskusbaravykus ziemai?Vyras laaabai daug prirnko, o kaip juos pagamint rupintis man ir dar... ar kuri nors dedat kokiu preskoniu i suditus kad skanesni butu?
Ir mane labai domina.
QUOTE(mamairute @ 2005 08 30, 10:40)
Galiu. Visą dieną ieškojau ir radau. Rašykitės.
Marinatas:
3 stiklinės vandens,
1 stiklinė 6% acto,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukšteliai druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapnieji pipirai,
3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudedi visus išvardintus produktus ir gauni marinatą. Šita dozė skirta 3 litrams nukoštų virtų grybų - užpyli išmakaluoji ir dedi į stiklainiukus. Skanaus.
Marinatas:
3 stiklinės vandens,
1 stiklinė 6% acto,
2 šaukštai cukraus,
4 šaukšteliai druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapnieji pipirai,
3 gvazdikėliai.
Į verdantį vandenį sudedi visus išvardintus produktus ir gauni marinatą. Šita dozė skirta 3 litrams nukoštų virtų grybų - užpyli išmakaluoji ir dedi į stiklainiukus. Skanaus.
As vakar ta pati dariau, tik cukraus nedejau, tikekime taip pat bus skanu. Marinavau pirma kart, ziuresim kas gausis. Tik vat matyt blogai uzsukau sloikelius, kad kav apvertus sloika, varvejo vandenukas. Ar jie jau bus netinkami naudojimui ?
Turiu klausima. Pazystama pasake, kad negalima saldyti nevirtu grybu, tik baravykus. Ir nezino kodel, sako girdejo. Gal jus zinote kodel? As uzsaldziau isvalytus, bet neplautus. Voveruskas atskirai, o baravykus, raudonikius ir lepsius kartu.
Jus cia saldot, tai gal prasimanymas, kad negalima.
Is dziovintu gaminu koldunus, o padazui svogunus pakepinu nerafinuotame saulegrazu aliejuje
Jus cia saldot, tai gal prasimanymas, kad negalima.
Is dziovintu gaminu koldunus, o padazui svogunus pakepinu nerafinuotame saulegrazu aliejuje
Pasidalinkit mamos ,kaip dziovinat grybus orkaitese ar kur ir kaip zalia sitam dalyke
Orkaitej.Turiu vielas,ant kuriu suveriu grybus ir pajungiu orkaite su 50C temp.Dureles palieku pravertas,tiesiog su ikistu mediniu saukstu kad neuzsidarytu Ijungiu funkcija su vejeliu ir puikiai isdziusta Grybus didelius perpjaunu isilgai pusiau,mazesniu nepjaunu o tik ipjaunu paziurejimui ar nesukirmije O dziovinu baravykus raudonvirsius dar kelmucius.
QUOTE(faustina @ 2008 09 18, 12:15)
Orkaitej.Turiu vielas,ant kuriu suveriu grybus ir pajungiu orkaite su 50C temp.Dureles palieku pravertas,tiesiog su ikistu mediniu saukstu kad neuzsidarytu Ijungiu funkcija su vejeliu ir puikiai isdziusta Grybus didelius perpjaunu isilgai pusiau,mazesniu nepjaunu o tik ipjaunu paziurejimui ar nesukirmije O dziovinu baravykus raudonvirsius dar kelmucius.
o kiek mazdaug laiko laikyt orkaitej
QUOTE(DAIIVA @ 2008 09 18, 13:38)
o kiek mazdaug laiko laikyt orkaitej
Na tai reikia apciupinet ar jau isdziuve Per diena ir ilgiau isdziusta.Priklauso nuo grybo storio.Storesni dar tenka ir kita diena padziovinti.Nakciai ijungtos orkaites nepalieku. Jie tampa tokie sausi,sudziuve.Kad tik slapio nesijaustu.Gali but tokie na kaip guma panasiai.Nemoku pasakyt tiksliai.
As tokiu vielu kaip Faustina neturiu, bet neismeciau nuo seno saldytuvo lentyneles, jos labai tinka grybams dziovinti, nes yra tokios vielines. Tos lentyneles truputi siauresnes, negu orkaites padeklai, tai apkraunu lentyneles vielines grybais ir padedu ant orkaites padeklu. O toliau lygiai tas pats: ijungiu 50 laipsniu karscio su ventiliatoriumi ir dziusta labai puikiai. Palieku irgi praviras truputi dureles, dziusta be jokio vargo.
QUOTE(brukne-vetra @ 2008 09 14, 17:27)
moterytės help- sesuo paskambino, kad atveža "košiką" rudmėsių. Kažkur esu girdėjusi, kad galima kažkaip užšaldyti su lydytu sviestu- gal kas žinote konkrečiau. Labai labai ačiū
Gal isduosit paslapti kuriame kraste tos rudmeses auga(kokiuose lietuvos miskuose),jau kaip noreciau net silpna