QUOTE(gugile @ 2006 08 30, 18:17)
GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)
grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...
Nu va, prasidėjo grybų atsargų ruošimas žiemai. Grybų daryti tikrai nelabai moku, todėl ilgokai ieškojau tinkamų receptų - čia 2, bent jau man, patys skaniausieji.
Ačiū begalinis Gugilei už nuostabų receptą
Aš nuo savęs dar truputį morkų įdėjau. Taip grybus darau jau antrus metus, skanumėlis tikras gaunasi. Šie grybai pas mus suvalgomi pirmiausia, o po to jau visi kiti. Šį kartą mane užvertė voveraitėmis. Tai šiuo metodu ir jas uždariau. Laaabai skanu. Taip paruoštus grybus laikau šaldytuve.
Dar esu marinavusi baravykus pagal šį a-d-a'os receptą. Už ką jai diiidelis ačiū
Tikrai labai skanutėliai buvo. Šįmet irgi taip darysiu.
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS
1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako
viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!
Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.