Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

QUOTE(klaida @ 2008 08 19, 20:24)
Niekada grybu nesterilizuoju. Tik truputi ilgiau pasutinu svelniame marinate uzdengtame puode, sudedu i stiklainiukus ir uzdariusi laikau siltai apie para (kaip ir konservuotas darzoves).


as kazkur skaiciau ,kad ta botkino liga buna blogai apdorotuose ir grybuose dar atrodo ,mesoje .del to sterilizuoju siuos produktus
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 19, 21:53)
as kazkur skaiciau ,kad ta botkino liga buna blogai apdorotuose ir grybuose dar atrodo ,mesoje .del to sterilizuoju siuos produktus

Gal botulizmas?
Taip grybus darau jau ne vienerius metus, dar nesusirgom. Juk i marinata dedu acto, druskos ir cukraus ir sutinu uzdengtame puode, man atrodo, kad gaunasi tas pats kas sterilizacija.
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 19, 20:24)
Niekada grybu nesterilizuoju. Tik truputi ilgiau pasutinu svelniame marinate uzdengtame puode, sudedu i stiklainiukus ir uzdariusi laikau siltai apie para (kaip ir konservuotas darzoves).

Aš grybus taip pat visada sterelizuoju smile.gif Kažkaip man toks dalykas kaip grybas, nu ji reikia sterelizuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 20, 11:15)
Gal botulizmas?
Taip grybus darau jau ne vienerius metus, dar nesusirgom. Juk i marinata dedu acto, druskos ir cukraus ir sutinu uzdengtame puode, man atrodo, kad gaunasi tas pats kas sterilizacija.


net ir dedant visu tavo minetu produktu, sterilizacija butina, nes ant dangteliu kaupiasi tos botulizmo bakterijos, todel geriau viena karta sterilizuoti, nei rizikuoti. tarp kitko, visi kompotai, kurie yra is vaisiu padarytu su kauliukais, taip pat turi buti suvartojami per metus, nes vel tos pacios bakterijos ima viespatauti...
Atsakyti
QUOTE(angliste @ 2008 08 26, 20:15)
net ir dedant visu tavo minetu produktu, sterilizacija butina, nes ant dangteliu kaupiasi tos botulizmo bakterijos, todel geriau viena karta sterilizuoti, nei rizikuoti. tarp kitko, visi kompotai, kurie yra is vaisiu padarytu su kauliukais, taip pat turi buti suvartojami per metus, nes vel tos pacios bakterijos ima viespatauti...

konservuoju be sterilizacijos jau apie 20 metu cool.gif ,
kadangi grybu daug neprisidarau, tai juos laikau saldytuve ir iki pavasario visus suvartojam rolleyes.gif
Atsakyti
O aš grybų ne konservuoju o šaldau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gugile @ 2006 08 30, 18:17)
GRYBAI SU POMIDORU PADAZU IR SVOGUNAIS
(po to reikia tik pasildyti)

grybus nuvalom, nuverdam, susipjaustom svognus (pagal skoni kiek norim) pakepinam keptuveje sudedam nuvirtus grybus truputi pakepinam ir uzpilam tomato pagal reikala ir dar truputi pakepinam.Dedam i stiklainius ir laikom kad ir visa ziema atsidarius tereikia truputi pasisildyti keptuveje o galima valgyti ir saltus. Labai gerai neturintiems laiko... PaTIKEKIT SKANU...

Nu va, prasidėjo grybų atsargų ruošimas žiemai. Grybų daryti tikrai nelabai moku, todėl ilgokai ieškojau tinkamų receptų - čia 2, bent jau man, patys skaniausieji.
Ačiū begalinis Gugilei už nuostabų receptą4u.gif Aš nuo savęs dar truputį morkų įdėjau. Taip grybus darau jau antrus metus, skanumėlis tikras gaunasi. Šie grybai pas mus suvalgomi pirmiausia, o po to jau visi kiti. Šį kartą mane užvertė voveraitėmis. Tai šiuo metodu ir jas uždariau. Laaabai skanu. Taip paruoštus grybus laikau šaldytuve.
user posted image

Dar esu marinavusi baravykus pagal šį a-d-a'os receptą. Už ką jai diiidelis ačiū 4u.gif Tikrai labai skanutėliai buvo. Šįmet irgi taip darysiu.

QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.

Atsakyti
o mano amzinatilsi mociute darydavo labai idomiai baravykus. as tik pamenu, kad ji juos kepdavo svieste, o po to sudedavo i stiklainius ir pastatydavo i rusi. sviestas sustingdavo, o kai ziema juos pasiimdavom is rusio, tai belikdavo juos isversti i keptuve, sviestas istirpdavo, imesdavom svoguniuko ir gaudavosi svieziai kepti grybai. be proto skanu! bet kaip tiksliai daryti si receptuka - neatsimenu doh.gif gal kas turit panasios patirties? is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
viskas doh.gif prisiskaiciau-vaziuoju ryt grybauti thumbup.gif
man pernai vekuoti baravykai issaude verysad.gif bandysiu siemet jusu receptelius ax.gif itariu kad geriausia bus shaldyti g.gif (dziovintu grybu nemegstu)
Atsakyti
4u.gif megstu tik dziovintus grybusir sviezius biggrin.gif
Atsakyti
as tai grybus labai apdoroju, nes bijau puszaliu (lb 'greit' tada virskinami blush2.gif ).
tai darau taip. supjaustytus isverdu, nukosiu, sudedu i mikseri, sumalu ir i keptuve- riebalu truputi,druskos, pipiru ir cesnako. dedu i stiklaini, tai kai reik paskanint koki patiekala ar padaza -tai galima padaryt lb greitai. o ir uzsaldau kazkiek grybu ne 'cielu', o sumaltu mikesriu (padazams thumbup.gif ).
Atsakyti
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:33)
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Patikėkit, gaunasi tikrai labai skanūs grybai, kuriuos galima valgyti ir su grietine (pasipjauščius svogūnelio), ir prie silkės tinka, ir t.t.
Kas ragavo, negalėjo atsistebėti, kad tokie skanūs gali būti.

pernai dariau, super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif atsidarai stiklainiuka, nusunki, pridedi zirneliu, majonezo ir kabliuoji thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Einu dabar daryt, nes turiu puse kibiro virtu baravyku.


Dar pernai dariau grybus savo sultyse. Isviriau visus baravykinius labai mazame kiekyje pasudyto vandens. Ir karstus sudejau i puslitriukus, uzsukau metaliniu dangteli ir pastaciau ant jo. Ryte atverciau ir i rusi. Laikosi puikiausiai thumbup.gif thumbup.gif Ir druskos nereik numirkyt mirksiukas.gif

Dar kitus apvirtus uzsaldem. Skanus labai ir baravykiniai ir "storalupiai", tie toki kur labai juoduoja lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 08 rugsėjo 2008 - 09:04