Sveikos. Esu didelė grybų gerbėja. Na su daugeliu grybų kaip ir viskas aišku, bet voverūškos Tik va nežinau kaip jas žiemai teisingai paruopšti. Vienais metais bandžiau šaldyt. Tai pagamintos jos kažkokios guminės. Gal kas žinot?
Raugintos voveraitės
1 kg voveraičių
1-2 svogūnai
5-6 lauro lapeliai
50 g druskos
0,5 šaukštelio cukraus
juodųjų pipirų
kvapiųjų pipirų
Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti I I vandens su 30 g druskos).
1 kg voveraičių
1-2 svogūnai
5-6 lauro lapeliai
50 g druskos
0,5 šaukštelio cukraus
juodųjų pipirų
kvapiųjų pipirų
Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti I I vandens su 30 g druskos).
As voveruskas nuplaunu, ant svaraus audinio paberiu, nusausinu, sudedu i saldymo maiselius ir i saldikli. Niekada nebuvo gumines.
saldyti nepatariu.viena karta bandziau, tai gavosi gumines
QUOTE(lanaa @ 2005 07 18, 23:42)
saldyti nepatariu.viena karta bandziau, tai gavosi gumines
Įdomu, kodėl Jolitkai guminės nesigauna
Jeigu jus pacios grybaujant tai saunuoles . Bet va turguose pradejo atsirasti is tu vietu kur buvo uzsidege pesticidai. Vietiniai ju nerenka, bet ja kam reikia pinigeliu veza i turgu ir pardavineja. Bukit atsargios.
SKANIU GRYBUKU.
SKANIU GRYBUKU.
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 19, 07:54)
Įdomu, kodėl Jolitkai guminės nesigauna
Manyčiau, kad ji jas trumpai plauna, nes ilgiau vandeny palaikius voveraitės vandens prisigeria ir todėl guminėm pavirsta.Geruose restoranuose jos visai neplaunamos, o tik su šepetėliu po vieną nuvalomos (esant tokioms aukštoms kainoms gali sau leisti).Mačiau tokį triuką - voveraites apibėrė miltais, kad jie nešvarumus suklijuotų, rankomis bliūde atsargiai pavartė, tada miltus nukratė, grybus trumpam (!!)dėjo vandenin mažom porcijom, ir po to tuoj ant skepetos nuvarvėti.Parodė vandenį - jame visi brudai nusėdę.Pati nebandžiau, lauksiu, kol atpigs - jas gi pas mus iš Lietuvos veža, tai kaip ir prie delikatesų priklauso.Taigi, gurmanų patarimas - vandeny nemirkyti.
QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 19, 08:54)
Įdomu, kodėl Jolitkai guminės nesigauna
As darau panasiai kaip Amalia aprase, tik nebarstau miltais. Kiekviena trumpai po kranu nuplaunu, ir iskart dedu ant audeklo dziuti. Dar viena priezastis del kurios nebyna gumunes - pas mane saldiklyje virsutinis stalcius yra staigaus uzsaldymo. Aisku as viska dedu i ji, o po to perkeliu i kitus. Gal del to.
o as jas trumpai apverdut tiesiog keliom sekundem imetu i verdanti vandeni o tada saldau
Su uogom tai viskas aisku...
Bet kaip marinuoti grybus ziemai
Bet kaip marinuoti grybus ziemai
Mūsų šeima mėgsta raugintus grybus. Į stiklainius dedame apvirtus grybus sluoksneliais su prieskoniais (krapai, vyšnių bei juod. serbentų lapai, pipirai, česnakai, svogunai, lauro lapai, druska). Reikėtų suspausti, kad neliktų oro. Viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių ir lapų ir daug storesnis už kitus. Uždarome plastikiniu dangteliu ir laikome šaldytuve.
QUOTE(zigzag @ 2005 08 18, 17:37)
Mūsų šeima mėgsta raugintus grybus. Į stiklainius dedame apvirtus grybus sluoksneliais su prieskoniais (krapai, vyšnių bei juod. serbentų lapai, pipirai, česnakai, svogunai, lauro lapai, druska). Reikėtų suspausti, kad neliktų oro. Viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių ir lapų ir daug storesnis už kitus. Uždarome plastikiniu dangteliu ir laikome šaldytuve.
Pabadysiu ir sita