Įkraunama...
Įkraunama...

Brigitos gimimas

2008 Lapkričio 16. Sekmadienis. Lieka 1 diena iki numatytos gimdymo datos. Kaip ir eilinę dieną - jokių mažylės atėjimo į šį pasaulį požymių. Jaučiuos kaip ir visada - nieko neskauda, niekur nebado... 23 val nueinu miegot. Būsimasis tėvelis dar pakalba su pilvinuke, kad mažylė labai ilgai nelauktų, juk jis nuo rytojaus jau atostogose, ir bus jose tik 10 dienų.
2008 Lapkričio 17. Pirmadienis. 1 val nakties mane iš lovos prikelia skausmukas pilvelio apačioj. Mintyse pamanau - aha, prasidėjo paruošiamieji sąrėmiai. Paguliu, ir vėl užmiegu. Ir vėl toks pat skausmelis mane is miegų prikelia. nesiorentuoju kiek laiko praėjo. Pasižiūriu į laikrodį ir laukiu toliau. Prisiminusi, kad mamytės pasakodavo, jog užsirašinėdavo sąremiukų laiką, pasiėmiau ir aš lapuką su šratinuku. Fiksuoju per miegus 'paruošiamųjų' sąrėmiukų laiką minutemis. 10, 9, 10, 9, 9, 8.... Pabunda mūsų ilgai laukiamo stebuklėlio tėvelis. Klausia 'gal jau reik į ligoninę ruoštis?'. Aš pasakau, kad ''NE, nes čia turbūt paruošiamieji sąrėmiai, nes man JOKS kamštis neina ir JOKIE vandenys nebėga'' (buvau šventai įsitikunus, kad turiu sulaukt vandenų arba kamsčio prieš tikruosius sąrėmius). Sąrėmiukai tęsiasi toliau. 7, 7.... 6, 8, 6, 7.... Turiu TENS aparatėlį skausmui malšinti, bet nenaudoju. ''Taupau'' jį rimtesniems skausmams. Nueinu i dušą. Paleidžiu šiltą srovę ant pilvuko. Atrodo skausmukas aprimo. Mintyse pamanau ''Na ką, jei skausmas atlėgo, tai čia tikrai TIK paruosiamieji...''. Bet kaip vėliau supratau, mano nuojauta mane tą naktų apgavo. Išėjus iš dušo, sąrėmiukai prasideda kas 5-6 minutes. Bučiau ir toliau sėdėjus ir kentėjus, bet kūdikėlio tėvelis priverčia mane paskambint į ligoninę. Pasiskambinu, paklausinėja manęs kokio intervalo sąrėmiukai, kiek jau ilgai trunka ir paprašo atvaziuoti į apžiūrai. Važiuojant i ligoninę, būsimasis tėvelis jau stoja šalikelėj kas 4-3 minutes. Prakvėpuoju sąremiuką ir važiuojam toliau. Taip per valandėlę laiko (nors nuo namų tik 30km) atvykstam į 'gandriukų namus' (Droghedos ligoninė, Airija).
Ligoninėje (4 val ryte) mane pasitinka labai maloni 'gandriukų padėjėja' Fiona. Atlieka reikalingiausius tyrimus (aš pilnai įsitikinusi, kad mane siųs namo laukt 'tikrųjų' sąrėmių). Ir girdžiu ją sakančią 'jums 5 cm atsidarymas'. Aš paklausiu kvailo klausimo: 'Tai manes namo neišvarysit', jinai juokias ir sako 'Ne, man darbas baigias 8.30, ir aš manau, kad dar suspėsiu tavo vaikelų pamatyti'.
Pasiprašau, kad galėčiau naudotis vonia. Ten praleidžiu kokią 1 val. Paskui mane is tos vonios jau išprašo, nes nori patikrint atsidarymą. Rezultatas - 7 cm. Išeinam į gimdyklą. Parodo kaip naudotis deguonimi - dujomis. Pakvėpuoju. Na gal ir nieko. Visai patinka. Tėvelis pajuokauja, kad ir jis norėtu pabandyt.
Sąrėmiukai jau darosi geruliai. Bet naudoju kol kas tik dujas. esu nutarusi apsieti be epidūro, o kritiniu atveju prašyti petidino injekcijos. Tad ''taupau'' petidiną ateičiai, nors jauciu kaip kūdikėlio tėvelis jau panikuoja, ir kas 5 min klausinėja ar nenoriu petidino ar epidūro. Pasiunčiu jį riebiai riebiai kuo toliau nuo savęs... (šito nelabai pamenu, bet jis po visko man papasakojo).
Pilnas atsidarymas 6val 15min. Deja, mergytės galvytė eina ne pakaušiuku, o ausyte, t.y. šoniuku. Iškviečiamas papildomas gydytojas, kuris truputuką pakreipia galvyte taisyklinga linkme. Stumti nesiseka, nes mergytes galvytės padėtis vis dar ne tokia, kokia turųtu būti. Girdžiu, kaip už sienos pravirksta kūdikėlis. Kažkas jau supa savo angelėlį ant rankų.... Man dar reikia labai daug pasistebgti...
Sukaupiu paskutines jėgas, ir 'dirbu' toliau. Būsimasis tėvelis 'dirba' kartu su manim. Kartu stumiam, kvėpuojam, ilsimės ir vėl stumiam. Girdžiu akuserių žodžius 'Dar truputuką, dar truputuką, jau matom plaukučius, šviesūs plaukučiai, kaip ir tėvelio'. Apie save tada jau nebegalvoju. Visas jėgas atiduodu, kad tik palengvinčiau mergytei atėjimą į šį pasaulį. Kai jau nebesuvokiu kiek laiko tai tęsiasi, kaip per sapną išgirstu 'galvytė jau užgimė, dar truputuką ir turėsim kūnelį'.
7val 57min pravirksta kūdikėlis. Bet jau nebe už sienos, o priešais mane....
Atsakyti
Sanuole mamyte 4u.gif O dabar aukit ir bukit stiprios 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu 4u.gif Kaip faina,aš irgi labai noriu dukrytės bigsmile.gif
Atsakyti
Kokia nuostabi istorija wub.gif cray.gif saunuole mamyte, o ir vardelis man mergytes labai grazus!
Atsakyti
Saunuoles mergytes wub.gif 4u.gif , augis stiprutes ir didutes 4u.gif oro_buckis.gif
Papildyta:
QUOTE(brac @ 2008 11 21, 14:58)
Saunuoles mergytes  wub.gif  4u.gif  , augis stiprutes ir didutes  4u.gif  oro_buckis.gif


Upss, truputi raides praleidau blush2.gif, aukit stiprutes ir didutes 4u.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif
Dar karta sveikinu su dukrytes gimimu!
wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kokia sveizia istorija, viskas taip nesenai buvo bigsmile.gif sveikinu sulaukus dukrytes 4u.gif
Atsakyti
labai gražiai parašyta 4u.gif sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
Labai sauniai papasakojai,visos detales dar tokios ''gyvos''.sekmes mamytei ir dukrytei 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sekmes jums augant wub.gif 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Dideliausi sveikinimai susilaukus dukrytės 2.gif , labai gražiai aprašei savo istoriją flirt.gif aukit didutės ir sveikutės thumbup.gif
Atsakyti
sveikinu labai labai 4u.gif aukit didelės , sveikos ir stiprios 4u.gif 4u.gif
Atsakyti