O as kai jau ruosiausi pastoti pasidariau visus tyrimus, ir gydytojai sakau - tai ka man dabar gert, ar kokiu papildu besiruoshiancioms, ar tos folio rugsties. Ji tik nusijuoke ir sako - darykit tik vaika ir viskas gerai bus. Ir pasake kad visi tie vitaminai ir maisto papildai nesciom tai tiek ispustas reikalas, kad paskui vaikai kaip broileriai gimsta po 5kg ir viskam alergiski. Reikia stengtis kuo naturaliau ir kuo sveikiau. Kaip dabar bus su folio rugstim visiskai nezinau, ziuresim po vizito
Sveikutės.Pirmadienį pasitikrinau echo pas ginekologę,gyd.nustatė 8sav. ir išrašė folio rūgštį,bei kalcį.Šiandien nuėjau pas pažystamą šeimos gyd. ir ji man uždraudė gerti folio rūgštį,nes sakė,kad tyrimais įrodyta,kad ji skatina persileidimus ir amerikoj yra uždrausta.Minėjo,kad gydytojos labai jau noriai išrašinėja ją gal kokiais sumetimais?Nu ir pasimečiau tai kaip yra
QUOTE(vidule @ 2006 08 03, 17:40)
Sveikutės.Pirmadienį pasitikrinau echo pas ginekologę,gyd.nustatė 8sav. ir išrašė folio rūgštį,bei kalcį.Šiandien nuėjau pas pažystamą šeimos gyd. ir ji man uždraudė gerti folio rūgštį,nes sakė,kad tyrimais įrodyta,kad ji skatina persileidimus ir amerikoj yra uždrausta.Minėjo,kad gydytojos labai jau noriai išrašinėja ją gal kokiais sumetimais?Nu ir pasimečiau tai kaip yra
kiek gydytojų, tiek ir nuomonių, bet visoj literatūroj rašo, kad folio rūgštis labai svarbi ypač pirmą trimestrą. Man buvo gręsiantis, bet folio niekas nenuėmė, ir dabar nėščiųjų vitaminuose, kuriuos geriu, jos yra.
Tai va kur tiesa?
QUOTE(vidule @ 2006 08 03, 17:54)
Tai va kur tiesa?
Man vitaminų neleido gert pradžioj, o tik folinę prieš pastojant ir pirmą trimestrą, ir tokių gydytojų nuomonių buvo daugiausiai.
Na va cia tai db nezinosi teisybes kaip cia yra su ta foline. geriau as jau, kai tik suzinojau, kad laukiuosi, ir jokiu kitu vitaminu, 9 savaite ivyko persileidimas, ir db po visu situ ivykiu toliau geriu foline rugsti. o kaip db zinoti kaip yra istiesu. jauciu geriausia nieko negerti jokiu tableciu, kad viskas vyktu naturaliai, tad abus ok. bet cia tik mano nuomone
Knygoj rašo: "Įraodyta, kad folinė rūgštis apsaugo nuo tam tikrų apsigimimų, tarp jų ir nuo įskilojo stuburo - plyšio užpakalinėje stuburo dalyje, kuris gali sukelti paralyžių ir kitų neurologinių problemų. Kadangi folinė rūgštis tokia svarbi, tai net tos moterys, kurios maitinasi sveikai ir subalansuotai, turėtų jos kasdien gerti po 400 mikrogramų, tiesą sakant gerai folinę rūgštį pradėti vartoti dar prieš pastojant".
Tačiau kiekvienos teisė rinktis
Tačiau kiekvienos teisė rinktis
Na, bet aisku as ja gersiu kaip geriau. manau jei medikai sako, tai jie zino ka daro. kaip bus taip. matysim. Gemini as irgi skaiciau literaturoj apie ta pati.
QUOTE(Jaklina @ 2006 08 04, 12:42)
Na, bet aisku as ja gersiu kaip geriau. manau jei medikai sako, tai jie zino ka daro. kaip bus taip. matysim. Gemini as irgi skaiciau literaturoj apie ta pati.
Aš tai stradalinu dėl to, kad per mažai (300 mg) gėriau
Nestumo metu kai pirkau vaistinej, rekomendavo 400, kai atsiguliau i ligonine ten duoda 1000 mg, db geriu 800 mg, ir plius kitus vitaminus, kuriuose yra 400 mg, tai isviso gaunasi kad i para 1200 mg isgeriu, gal per daug bet geriu. kiek gydytoju tiek nuomoniu, pas savo ginekologe kai nuejau sake pakanka ir 400 mg nestumo metu tai kazinau kiek jos istikruju reikia gerti
QUOTE(Jaklina @ 2006 08 04, 18:54)
Nestumo metu kai pirkau vaistinej, rekomendavo 400, kai atsiguliau i ligonine ten duoda 1000 mg, db geriu 800 mg, ir plius kitus vitaminus, kuriuose yra 400 mg, tai isviso gaunasi kad i para 1200 mg isgeriu, gal per daug bet geriu. kiek gydytoju tiek nuomoniu, pas savo ginekologe kai nuejau sake pakanka ir 400 mg nestumo metu tai kazinau kiek jos istikruju reikia gerti
Ligoninėj sesutės dažnai pamiršta pasakyt, kad reikia gerti po pusę
Kad nezinau, salia kuri gulejo su gresianciu irgi po visa atnesdavo, ir man sakydavo kad po visa reikia gerti, pati palatos gydytoja. Na matai cia kiek gydytoju tiek nuomoniu. Bet vistiek pagersiu as tuos vitaminus tris keturis men, ir bandysim leliu laukiu nesulaukiu