Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(Garbanele @ 2006 05 19, 21:30)
Kaip minejau geriu pregnacare, ten yra 400mg folio rugsties. Dabar intrenete perskaiciau apie gelezies papilda, kuri geriu. Ten raso vienoje kapsuleje yra 5mg folio rugsties (geriu Ferro-Folgamma). Geriu po dvi kapsules. Tai iseina gaunu 1400mg folio rugsties  blink.gif  blink.gif  Ten rase, kad gerai valgantis zmogus, per diena turi gauti 600mg folio rugsties. Bet sito papildo rekomenduojamos dozes nestumo ir zindymo metu yra labai dideles. Nebezinau ka galvoti ir ka daryti  doh.gif
Savo daktarei sakiau, kad geriu pregnacare, tai ji sake kartu su siuo papildu gerti ir gelezi. Nieko neminejo, kad gali buti per daug ir reikia kazka mazinti.  g.gif
Beje, dabar perskaiciau, kad ir kalcis mazina folio rugsties pasisavinima. Tai kiek jos tiksliai gaunu sunku apskaiciuoti....

Pregnacare vitaminuose folines yra 400 mikrogramu,o ne miligramu.Taip kad tu tikrai nevirsiji leistinos normos ir nepergyvenk
Atsakyti
QUOTE(chriss @ 2006 05 20, 19:08)
Pregnacare vitaminuose folines yra 400 mikrogramu,o ne miligramu.Taip kad tu tikrai nevirsiji leistinos normos ir nepergyvenk

as taip ir pagalvojau kad ten kazkas ne taip parasyta su tais mg bet negalejau pasiziuret nes pabaigiau tuos vitaminus ir nebeturiu nei dezutes nai lapelio ax.gif
Atsakyti
Merginos, nebijokit padauginti folio rugsties - tai tikrai nepakenks jusu leliams. Juk anksciau moterys gerdavo net po 5 mg. folio rugsties. Ypac nestumo pradzioje tai aktualu. Man gydytoja nestumo pradzioje buvo prirasiusi arkliskas dozes folio rugsties (nes pries tai ankstesnio nestumo metu turejau persileidima), na, o veliau, kai nestumas tapo didesnis, gerdavau puse prirasytos normos. Dabar jau maziau vartoju, nes atsirado lapiniu darzoviu (salotu), kuriose irgi yra folio rugsties.
Atsakyti
man irgi gydytoja sake, kad folio mazai pasisavinama, tad nuo II nestumo trimestro reiketu gerti kaip ir pirmame folio rugsti + polivitaminus nesciosioms. Na, as geriu tik foli, nes manau, kad visu kitu vitaminu pakankamai gaunu su maistu
Atsakyti
O man folines israse 0,2 mili..., ir po 3 tabletes per diena. O vaistinese yra tik po 0,3. Ir 10 dienu gerti po 3/d, 10 d. pertrauka. ir vel is naujo. Ir vitamina E t.p., tik po 1/d.

nzn, as dar visai zalia nestuke
Papildyta:
O man folines israse 0,2 mili..., ir po 3 tabletes per diena. O vaistinese yra tik po 0,3. Ir 10 dienu gerti po 3/d, 10 d. pertrauka. ir vel is naujo. Ir vitamina E t.p., tik po 1/d.

nzn, as dar visai zalia nestuke
Atsakyti
QUOTE(immm @ 2006 05 27, 13:18)
...tad nuo II nestumo trimestro reiketu gerti kaip ir pirmame folio rugsti + polivitaminus nesciosioms.  ...

o ir antram trimestre reikia foline gerti? man gyd. sake, kad tai svarbu tik pirmame, o dar svarbiau - 3 men. pries pastojima... paskui jau nebelabai turi itakos...
Atsakyti
QUOTE(FoxyLady @ 2006 06 06, 12:37)
o ir antram trimestre reikia foline gerti? man gyd. sake, kad tai svarbu tik pirmame, o dar svarbiau - 3 men. pries pastojima... paskui jau nebelabai turi itakos...

Man irgi ta pati sake.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 06, 13:52)
Man irgi ta pati sake.... g.gif

gal tas pats daktariukas? biggrin.gif
Atsakyti
Labutis smile.gif
man idomu...kaip čia iš tikro su ta folio rūgštim??? taip jau gavosi, kad nuo nėštumo pradžios aš jos grynos negėriau, o ir dabar geriu tik PRENATAL kompleksą... Negi negana?
Atsakyti
QUOTE(jungle @ 2006 06 07, 15:47)
Labutis  smile.gif
man idomu...kaip čia iš tikro su ta folio rūgštim??? taip jau gavosi, kad nuo nėštumo pradžios aš jos grynos negėriau, o ir dabar geriu tik PRENATAL kompleksą... Negi negana?

Nezinau, kiek folio rugsties yra Prenatal vitaminuose. Jei tau ne pirmosios nestumo savaites, tai gal to kiekio ir uztenka. O jei pirmosios, tai patariu nusipirkus papildomai jos pagerti - nuo to tik geriau maziukui.
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2006 06 07, 23:07)
Nezinau, kiek folio rugsties  yra Prenatal vitaminuose. Jei tau ne pirmosios nestumo savaites, tai gal to kiekio ir uztenka. O jei pirmosios, tai patariu  nusipirkus papildomai jos pagerti - nuo to tik geriau maziukui.

PRENATAL yra : folio rūgšties 400mcg 167 --tiek nepakanka??? Beje, jau 12 sav. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jungle: 08 birželio 2006 - 15:27
QUOTE(jungle @ 2006 06 08, 15:25)
PRENATAL yra :  folio rūgšties 400mcg 167 --tiek nepakanka??? Beje, jau 12 sav.  rolleyes.gif

Jei jau yra 12 sav., tai tokio kiekio pakanka (jei dar valgai darzoviu, ypac lapiniu, pvz, salotose labai daug folio rugsties). As tai folio rugsties vartojau ilgai ir nemazai - gydytoja man jos buvo paskyrusi per diena po 1 mg. (nes pries si nestuma man buvo persileidimas), o dabar vartoju tik siek tiek maziau (po 700 mcg) smile.gif
Atsakyti