Na aš irgi manau, kad neverta jaudintis, jei folio rūgštį pradėjai gerti tik kai sužinojai apie pilvuko gyventoją Aš irgi taip nuo 6 savait4s prad4jau gerti, o dabar kadangi jau 13 savaitė perėjau prie vitaminų nėštukėms. Tiesa, gydytoja sakė, kad folio rūštį bus galima pabaigti sugerti kai lelius jau gimęs bus
QUOTE(Audrone- @ 2008 12 01, 14:59)
Aš geriu healthilife firmos folio rūgštį 400 mcg
As irgi pasirinkau tokia pacia. O, kad uztenka 400 mcg, tai patare gydytojas.
Papildyta:
QUOTE(Tian @ 2008 12 11, 09:40)
as kiek zinau, tai folio nelabai perdozuosi, jo perteklius pats pasisalina is organizmo
Kaip tik cia pasiskaitinejus klausiau gydytojo ar perteklius kenkia ar tiesiog pasisalina, o jis pasake, kad viskas, kad per daug-nera gerai, net vitamino c perdozavimas kenkia.
QUOTE(metaxa @ 2009 01 02, 13:22)
Kaip tik cia pasiskaitinejus klausiau gydytojo ar perteklius kenkia ar tiesiog pasisalina, o jis pasake, kad viskas, kad per daug-nera gerai, net vitamino c perdozavimas kenkia.
Su visais vitaminais ir mineralais panašiai, kas per daug tas nesveika, nes tiek stoka, tiek perdozavimas gali susargdinti. Tiesiog reikia naudoti kiek gydytojas paskiria arba pagal instrukcijas ant vitaminų buteliuko, jei viena tabletė per dieną, vadinasi vieną ir reikia gerti.
QUOTE(Elemire @ 2009 01 03, 00:41)
Su visais vitaminais ir mineralais panašiai, kas per daug tas nesveika, nes tiek stoka, tiek perdozavimas gali susargdinti. Tiesiog reikia naudoti kiek gydytojas paskiria arba pagal instrukcijas ant vitaminų buteliuko, jei viena tabletė per dieną, vadinasi vieną ir reikia gerti.
Tai jau taip
Na o as tp folio rugsty pradejau gerti tik nuo kokios 6-7savaites, bet 1tabl y diena - bent jau taip paskyre gydytoja. Tai sugeriau 100tabl. Na, pabaigiau gal lapkricio pabaigoj. Dabar geriu vitaminus tik.
QUOTE(Elemire @ 2009 01 03, 00:41)
bet kaip merginos suprasti kai gydytoja skiria daugiau nei dviguba doze, negu cia geria dauguma
man pvz, net pries pastojant, ir jau nestumo metu liepe gerti po 1000mg, o dauguma merginu geria po 400mg i diena ir tik siukst ziuri, kad neperdozuot...
tai ko klausyt, kuo tiket?
ar tie gydytojai negali susitarti del panasesnio dozavimo? kaip gali buti sitoks skirtumas?
QUOTE(Tian @ 2009 01 04, 17:58)
bet kaip merginos suprasti kai gydytoja skiria daugiau nei dviguba doze, negu cia geria dauguma
man pvz, net pries pastojant, ir jau nestumo metu liepe gerti po 1000mg, o dauguma merginu geria po 400mg i diena ir tik siukst ziuri, kad neperdozuot...
ar tie gydytojai negali susitarti del panasesnio dozavimo? kaip gali buti sitoks skirtumas?
O tai LT skyrė ar kur kitur?
Be to prieš paskiriant ar darė kokius nors tyrimus, gal kada sirgai kokia nors liga dėl ko taip?
O jeigu iš akies taip sakant tai gal gerai būtų pasikonsultuot su kitu gydytoju dėl tos dozės ir apskritai nėštumo priežiūros? Kartais būna kad ir gydytojai klysta.
QUOTE(Elemire @ 2009 01 04, 18:46)
O tai LT skyrė ar kur kitur?
Be to prieš paskiriant ar darė kokius nors tyrimus, gal kada sirgai kokia nors liga dėl ko taip?
O jeigu iš akies taip sakant tai gal gerai būtų pasikonsultuot su kitu gydytoju dėl tos dozės ir apskritai nėštumo priežiūros? Kartais būna kad ir gydytojai klysta.
taip, skyre LT!
nebuvo jokiu tyrimu, niekuo nesirgau..
bet ta gydytoja pakankamai gerai pazistu, jos puiki reputacija ir pas ja milziniskos eiles
tai va ir nzn ka cia daryt
paklausiu jos tiesiai, kodel taip skiriasi dozavimas..
QUOTE(Tian @ 2009 01 04, 19:06)
taip, skyre LT!
bet ta gydytoja pakankamai gerai pazistu, jos puiki reputacija ir pas ja milziniskos eiles
Ko gero geriausia iš tikrųjų paklausti dėl ko taip skyrė. Šiaip tos dozės skiriasi skirtingose šalyse, daugumoj vakaruose skiria 400, bet kitur skiria ir 800, nes skaičiuoja kad su maistu mes nepakankamai gaunam natūralios folio rūgšties. Iki 1000 kad skiria manau daug maž normali riba, bet vat jau "pagerinti" ir gerti dvigubą iki 2000 dozę manau gali būti rizikinga, taip pat ir 1000 + įvairius vitaminus kur nėštukėm skirti ir su foliu sudėtyje.
Iki nėštumo kelis mėnesius vartojau tik folio rūgštį, o sužinojus, kad laukiuosi, pradėjau gerti Pregnacare vitaminus. Ten 400 mg folio rūgšties kapsulėje ir parašyta, kad t.y. 200 % dienos normos, todėl nemanau, kad reikėtų į save grūsti po 800 mg, kaip kai kurios rašo nebent gydytojas dėl kokių nors priežasčių skiria
QUOTE(Nanda @ 2009 01 05, 17:22)
Iki nėštumo kelis mėnesius vartojau tik folio rūgštį, o sužinojus, kad laukiuosi, pradėjau gerti Pregnacare vitaminus. Ten 400 mg folio rūgšties kapsulėje ir parašyta, kad t.y. 200 % dienos normos, todėl nemanau, kad reikėtų į save grūsti po 800 mg, kaip kai kurios rašo nebent gydytojas dėl kokių nors priežasčių skiria
O mano gydytoja pasyre 800 ir paaiskino, kad del to, jog pries tai buvau vartojus kontraceptikus... Maržtyt zino, ka skiria
QUOTE(Lizebra @ 2009 01 06, 13:33)
O mano gydytoja pasyre 800 ir paaiskino, kad del to, jog pries tai buvau vartojus kontraceptikus... Maržtyt zino, ka skiria
siaip ir as geriu 800, bet as pati buvau nusipirkus pries planuojant vaikeli, ir jau geriu senai