man gine nuo pat pradziu, kai pasakiau, kad planuojam leliu, liepe po 800 gerti
o jau svoris kaip pradejo kilt tai siaubekas
Sveikos
Aš geriu po 800, taip ginekologė patarė, bet kai pasiskaičiau čia nuomonių jog perdozavimas kenkia net baisu pasidarė.
Aš geriu po 800, taip ginekologė patarė, bet kai pasiskaičiau čia nuomonių jog perdozavimas kenkia net baisu pasidarė.
QUOTE(Cykrė @ 2008 12 09, 17:07)
Sveikos
as kiek zinau, tai folio nelabai perdozuosi, jo perteklius pats pasisalina is organizmo
QUOTE(zhydelka @ 2008 11 28, 09:36)
Aš sužinojau, kad laukiuosi tik devintą savaitę ir tik tada pradėjau folio rūgštį gerti. Dabar truputį nervukas ima, kad nieko blogo neatsitiktų...
Man atrodo, tu nepergyvenk. Aš pirmą nėštumą iš viso apie tą folio rūgštį girdėjus net nebuvau, ir nieko. O ir dabar, kai pirmą kartą nuėjau pas ginę, sakė, jei negeri, tai gert pradėk, nu ir nesinervuok
QUOTE(doremifasolasi @ 2008 11 29, 14:55)
sveikos. na testo teigiami rezultatai parodė jog laukiuosi, tai manau, skubėsiu į vaistinę pirkti folio rūgšties, tik be gydytojo paskyrimo neįsivaizduoju,kokiom dozėm ja reiks gerti. pas daktarę lankysiuos po savaitės. kazin ar pradėti vartoti paciai, ar laukti vizito?
O tu vaistinėje paklausk, vis tiek gi patars. Dabar dažnai vaistininkės už gydytojus geriau žino . "Nėštumo biblijoj" rašo, kad nėštukei reik 400, va tik matavimo vienetų neįsidėmėjau.
QUOTE(wowerike @ 2008 12 11, 13:29)
Man atrodo, tu nepergyvenk. Aš pirmą nėštumą iš viso apie tą folio rūgštį girdėjus net nebuvau, ir nieko. O ir dabar, kai pirmą kartą nuėjau pas ginę, sakė, jei negeri, tai gert pradėk, nu ir nesinervuok
O tu vaistinėje paklausk, vis tiek gi patars. Dabar dažnai vaistininkės už gydytojus geriau žino . "Nėštumo biblijoj" rašo, kad nėštukei reik 400, va tik matavimo vienetų neįsidėmėjau.
na idomiai cia su tuo foliu, ir zinok dabar kur teisybe, as tai klausau gines, kas belieka
su pirmu vaiku kai buvau nescia tai pirma karta nuejau pas gydytoja 12savaiciu,ir nebuvau gerusi jokiu vitaminu o tuo labiau folio rugsties.Tai man nieko ir nesake,tik liepe pradeti gerti "mamavit" vitaminus.Na vaikutis gime sveikas ir auga sveikas
Sveikos! Kai savo ginei pasakiau, kad planuojam leliu, tai patare gerti "healthilife" firmos folio rugsti. Si menesi nesulaukiau mm , po 2 "II" testku nuliekiau pas gine, tai rekomendavo gerti ir toliau tos pacios firmos folio rugs. iki 3 men.
Aš geriu po 800. Daktarė sakė geria po 400 tos, kurioms tai pirmas nėštumas ir be komplikacijų.
O perdozuot folio rūgšties neįmanoma, nes organizmas pasisavina tik tiek kiek jam tą dieną reik, visa kita su šlapimu pasišalina
O perdozuot folio rūgšties neįmanoma, nes organizmas pasisavina tik tiek kiek jam tą dieną reik, visa kita su šlapimu pasišalina
QUOTE(Windy @ 2008 12 31, 16:45)
Sveikutes,
As jau 8 savaites nescia ir geriu folio rugsti jau kokias 4 savaites, bet mane nuo jos pykina, taip kad net nezinau ka cia daryti. Gal kam taip buvo, ar verta dar tas 4 savaites pasikankinti ir gerti folio rugsti ar geriau ja pakeisti kuo kitu?
As jau 8 savaites nescia ir geriu folio rugsti jau kokias 4 savaites, bet mane nuo jos pykina, taip kad net nezinau ka cia daryti. Gal kam taip buvo, ar verta dar tas 4 savaites pasikankinti ir gerti folio rugsti ar geriau ja pakeisti kuo kitu?
Pabandyk gal vitaminų nėščiosioms, ten paprastai sudėtyje būna tie patys 400 mikrogramų - man irgi gryna nelabai tiko, bet pakeičiau firmą ir nieko, nuo vitaminų nebepykino.
O dėl dozės tai priklauso ir nuo individualių poreikių, jeigu su sveikata problemų nėra tada būna standartinis 400 mikrogramų, bet jeigu svoris mažas arba kraujas blogas arba labai pykina tada gali skirti ir daugiau, nes folio rūgštis ir prieš-aneminį efektą turi.
Persistengt tiesa nereikėtų, nes galima jos ir perdozuoti. Folip rūgštis organizme nesikaupia ir pasišalina, bet prieš pasišalindama ji visgi visą sistemą tai praeina, didelės dozės negerai. Plius ir tas šalinimas yra su salyga kad inkstai ir kepenys nestreikuoja, o nėštumo metu visaip būna.