Sveika,
as irgi isgeriau iki pastojimo 90 tableciu, o dabar jau ir zadu dar gart 90 tableciu. nebus per daug? mano gine atostogauja, tai nzn su kiom cia pasikonsultuot protingu
O kaip savijauta? man apetitas padidejo ir saldumynai traukia, nors anksciau ju visai nereikejo
QUOTE(Burberry @ 2008 09 05, 15:59)
Sveika,
as irgi isgeriau iki pastojimo 90 tableciu, o dabar jau ir zadu dar gart 90 tableciu. nebus per daug? mano gine atostogauja, tai nzn su kiom cia pasikonsultuot protingu
Man tai gine sake, kad vitaminus gerti taip: 3 savaites geri, viena savaite pertrauka. Kad organizmas nepriprastu Bet cia taip su vitaminais . O foli tai nezinau
As,folio ruksti geriau tik pries pastojima,nes norejom susilaukt vaiku ir viena pakiuote geriau,kazkur buvau prisiskaicius ,kad padeda...Tikrai padeda nes pastojimo tikimybe buvo tikrai maza.Kaip ir netiketai gavosi,nu nenukrypus nuo temos tai dabr geriu prenatal vitaminus jau baigiu 100 cap suvartot.
ten parasyta folic acid,tai cia ta folio rukstis muset:) 1000mcg.daugoka atrodo
Seip o kam ji reikalinga,nestumo metu?
Folio rūgštis reikialinga pradžioje norint išvengti apsigimimų ir šiaip ji stiprina imuninę sistemą.
Aš tai dabar jau geriu tiktai nėščiosios vitaminus "Elevit" .
Aš tai dabar jau geriu tiktai nėščiosios vitaminus "Elevit" .
QUOTE(KenguRyte21 @ 2008 09 22, 10:46)
Folio rūgštis pagrinde reikalinga norint išvengti apsigimimų susijusų su centrinės nervų sistemos vystimusi (nervinio vamzdelio, iš kurio išsivystys stuburas, vystymuisi). Ji svarbi mėnesiais prieš pastojant ir iki 8 nėštumo savaitės. Po to ji įtraukiama į vitaminus, nes saugo nuo anemijos (mažakraujystės), plius ji yra reikalinga ląstelių dalijimosi procesams. Imuniteto ji beje nestiprina.
Sveikos. Idomu man,kokios firmos foli geriat? Kazkaip neradau ,kad butu 400 mg.
QUOTE(KenguRyte21 @ 2008 09 22, 10:46)
As,folio ruksti geriau tik pries pastojima,nes norejom susilaukt vaiku ir viena pakiuote geriau,kazkur buvau prisiskaicius ,kad padeda...Tikrai padeda nes pastojimo tikimybe buvo tikrai maza.Kaip ir netiketai gavosi,nu nenukrypus nuo temos tai dabr geriu prenatal vitaminus jau baigiu 100 cap suvartot.
1000 mcg tera 1mg
QUOTE(Daiva57 @ 2008 09 25, 15:24)
1000 mcg tera 1mg
Šiaip Europoj rekomenduojama dozė 400 mcg, jos viršyti kaip ir nereikia, nebent gydytojas po tyrimų pasako kitaip. Amerikoj berods ta rekomenduojama dozė yra apie 600 mcg, bet taip pat Amerikoj ir kai kuriuose kitose šalyse duona yra fortifikuojama folio rūgštim, taip kad visumoj ta gaunama dozė yra žymiai didesnė. Europoj produktai folio rūgštim nefortifikuojami, dėl to jog folio rūgštis yra žalinga sergantiems vėžiu arba besivystant sanatvinėms nervų ligoms - kadangi folio rūgštis skatina ląstelių augimą, ji taip pat gali skatinti ir vėžio ląstelių augimą (bei kitų piktybinių darinių kurie paremti ląstelių dalijimusi).
QUOTE(Burberry @ 2008 09 05, 14:59)
Sveika,
O kaip savijauta? man apetitas padidejo ir saldumynai traukia, nors anksciau ju visai nereikejo
tikrai nebus per daug, nes patartina gerti jas 3 men iki nestumo, ir po to iki II nestumo trimestro dar gerti
QUOTE(kinrozyte @ 2008 09 25, 14:48)
Sveikos. Idomu man,kokios firmos foli geriat? Kazkaip neradau ,kad butu 400 mg.
As pirkau Healthilife Eurovaistinej, pakuoteje yra 90 tabl. po 400mg.
Beje, kiek zinau, folio rugsties nelabai padauginsi, nes perteklius is organizmo pasisalina, svarbiausia kad jo netruktu! Todel nenustebau, kai gine parekomendavo gerti po 2tabl kai jau pastojau. O pries pastodama irgi vartojau, visa pakuote buvau sugerus.
QUOTE(Varpelis @ 2005 07 07, 11:59)
Dienos norma 450 mikrogramų folinės rūgšties. Jei nepavyktų rasti grynos, pirkit Pregnacare vitaminus. Ten tiek folinės ir yra.
nn