Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(Laimute77 @ 2008 08 29, 13:30)
Sveikutes  4u.gif Pas mane 8 savaites  smile.gif  Gydytoja man israse tik magni, kadangi pilvo apacia maude (padeda), o folio rugsti sake pagersiu veliau  g.gif  O cia skaitau, kad net pries nestuma riekia gerti... Jeigu folio rugstis nuo apsigimimo, tai kodel tada man gydytoja lieps gerti veliau, kai jau lelius bus susiformaves  g.gif  Nebesuprantu... Pirmas nestumas, tai TIEK DAUG klausimu iskyla... Ramina tik tai, kad visi tyrimai  thumbup.gif  Rytoj eisiu echokopija daryti  smile.gif

Na šiaip tai bendra rekomendacija yra iki nėštumo ir iki 12 savaitės nestuke.gif gerto 400 mg folio rūgšties. Užsienyje kai kurios šalys rekomenduoja gerti 800 mg. Dozė, anto mano dr. daktarės, priklauso individualiai, pvz. jei prieš tai turėjai persileidimą, gali būti skiriama didesnė dozė. O gerti privaloma dėl to, kad tai rūgštis reikalinga vaisiui, formuojasi nervų sistema ar pan. Todėl gerti reikėtų, netgi jei tuo metu geri Magnį (šios medžiagos viena kitai netrukdo).
Sekmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicilly @ 2008 08 29, 19:26)
Na šiaip tai bendra rekomendacija yra iki nėštumo ir iki 12 savaitės nestuke.gif gerto 400 mg folio rūgšties. Užsienyje kai kurios šalys rekomenduoja gerti 800 mg. Dozė, anto mano dr. daktarės, priklauso individualiai, pvz. jei prieš tai turėjai persileidimą, gali būti skiriama didesnė dozė. O gerti privaloma dėl to, kad tai rūgštis reikalinga vaisiui, formuojasi nervų sistema ar pan. Todėl gerti reikėtų, netgi jei tuo metu geri Magnį (šios medžiagos  viena kitai netrukdo).
Sekmės 4u.gif

400 mg yra maziausia efektyvi doze. Ir jos pakanka.
Atsakyti
Prieš nėštumą rekomenduojama gerti 3mėn. ir per nėštumą pirmus 3mėn. Man jau šnd paskutinė dienukė kaip išgėriau folio rūgštį. Nors pas mane yra jos trukumas kraujyje tai gali tekti gerti ir toliau. Na viską parodys tyrimai. O kodėl tau neliepia gerti folio rūgšties yra labai keista. Pasiklausk pati pas savo daktarę kame problemos. blink.gif
Atsakyti
as ir geriu ir pregnancare ir foline rugsti rolleyes.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti 4u.gif, ar dar kam liepė folį gerti kartu su vitaminu E.
Atsakyti
Nu man tai neliepė. Bet tau galbūt trūksta E vitamino tai todėl ir paskyrė. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na man tai pat neskyrė, bet kadangi, kūdikėlį planavome, tai jau folio rūgštį pradėjau gerti gerokai iki pastojimo, kai pastojau ir toliau gėriau mirksiukas.gif , o dabar mums 31 savaitėvė ir vis dar geriu mirksiukas.gif , juk ji stiprina imunitetą ir t.t. ir t.t.. Beje planuojant vaikelį ir mano vyras folį gėrė, o ir dabar dar kartais geria, juk ji stiprina imuniteta, reikalinga smegenims. O gydytoja man jos neskyrė nes jai pati pasakiau, kad folį jau geriu biggrin.gif
Atsakyti
Man ginė vitaminą E liepė gerti kartu su foliu, nes tipo vien folio organizmas taip gerai nepasisavina kaip geriant kartu su E g.gif.
Atsakyti
QUOTE(petruska699 @ 2008 08 31, 20:57)
as ir geriu ir pregnancare ir foline rugsti rolleyes.gif

O tai pregnancare sudetyje nera folio rugsties???Man atrodo turetu buti. Ir papildomai gerti tikrai nereikia, nes dazniausiai buna pakankama dienos norma.
Atsakyti
QUOTE(ilozajus @ 2008 08 29, 10:30)
man gydytoja išrašė 4 mg folio rūgsties ir dar Mamavit, bet pasikonsultavus su draugėmis, tai jos pasakė, kad tai arkliška dozė, folio užtenka 1 mg per dieną, o nuo Mamavit alergiški vaikučiai gimsta (čia jau jų karti patirtis), todėl vidtaminų kol kas visai negeriu, stengiuosi valgyti daugiau vaisių ir daržovių ir folį sumažinau...

Dažnai būna kad moterys persistengia su vitaminais ir folio rūgštim, bet viršdozės būna ne mažiau pavojingos nei iš vis tų vitaminų negerti. 400 folio rūgšties nereikėtų viršyti, nebent gydytojas paskiria po tyrimų, tas pats ir su kitais vitaminais. Po 12 savaitės irgi nereikia gerti folio rūgšties, nebent gydytojas paskiria, nes tai gali baigtis komplikacijomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 03 rugsėjo 2008 - 17:20
QUOTE(Elemire @ 2008 09 03, 19:18)
Dažnai būna kad moterys persistengia su vitaminais ir folio rūgštim, bet viršdozės būna ne mažiau pavojingos nei iš vis tų vitaminų negerti. 400 folio rūgšties nereikėtų viršyti, nebent gydytojas paskiria po tyrimų, tas pats ir su kitais vitaminais. Po 12 savaitės irgi nereikia gerti folio rūgšties, nebent gydytojas paskiria, nes tai gali baigtis komplikacijomis.

Komplikacijomis tikrai niekas nesibaigs, nes beveik visuose nesciosioms skirtuose vitaminuose, kurie, beje rekomenduojami gerti, nuo triju men iki gimdymo, ieina folio rugstis. O jei ir virsyji doze papildomai gerdama, tai jos perteklius pasalinamas su slapimu.
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2008 09 03, 17:28)
Komplikacijomis tikrai niekas nesibaigs, nes beveik visuose nesciosioms skirtuose vitaminuose, kurie, beje rekomenduojami gerti, nuo triju men iki gimdymo, ieina folio rugstis. O jei ir virsyji doze papildomai gerdama, tai jos perteklius pasalinamas su slapimu.

Ne visai taip - kaip ir bet kurio medicininio preparato, viršdozė gali sukelti komplikacijas:

Cituojant iš Wikipedijos:
Perteklius
Pastoviai viršijant rekomenduojamą paros normą gali kamuoti nemiga, pablogėti savijauta. Labai didelė folio rūgšties dozė gali maskuoti vitamino B12 trūkumą.

Nėštumo metu naudojant per daug folio rūgšties gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis.

Dėl tos paskutinės pastraipos man abejonių kyla, bet perdozavimas tikrai gali trukdyt diagnozuot vitamino B trūkumą, o tas gali turėt rimtų pasekmių. Čia kaip kiekvienu medikamentu, piknaudžiaut nereikia.
Atsakyti