Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

Folį gėriau beveik 2 metus smile.gif iki pastojimo, nes buvo nereguliarios mėnesinės ir dabar gydytoja liepė gert toliau
Atsakyti
Sakykit, o kiek laiko rekomenduojama gerti ta folio rugsti 12 savaiciu ar galima ir ilgiau?
Atsakyti
QUOTE(realax @ 2008 05 03, 17:19)
o man pati ginekologe israse recepta,kad gerciau gryna folio rugsti,beto girdejau ,kad folio rugsties yra vynogese ar tai tiesa??? g.gif

Apie vynuoges negirdėjau. Folio rūgšties daugiausiai visose žalialapėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.). Taip pat kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, motinos ir karvės piene, alaus mielėse, ikruose.

QUOTE(išprotėjus @ 2008 06 02, 17:40)
Sakykit, o kiek laiko rekomenduojama gerti ta folio rugsti 12 savaiciu ar galima ir ilgiau?

Man atrodo visą nėštumą galima, tik svarbiausi yra pirmi mėnesiai, kol vaikučio nervinis vamzdelis formuojasi. Va ką radau:
"Kai trūksta folio rūgšties, sutrinka leukocitų, eritrocitų ir epitelinių ląstelių dauginimasis. Dėl to gali prieš laiką nutrūkti nėštumas, atsiskirti placenta, naujagimiai gali gimti mažesnio svorio.
Nėštumo metu naudojant per daug folio rūgšties gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis."
Dar prie pertekliaus radau, kad nemiga atsiranda.

Taip kad nei vienas variantas nėra geras g.gif
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2008 06 02, 18:40)

aqs geriau ilgiau nei 12 savaiciu,iki 14 atrodo,o paskui liepe gertio vitaminus,sake ten folio yra pankankamai
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2008 06 02, 17:40)

As pirmomis savaitemis negeriau folio, tai gine liepe imt ir gert (jau 3 men nestuke.gif buvau) iki pabaigos. Ir lelius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2008 06 06, 20:26)
As pirmomis savaitemis negeriau folio, tai gine liepe imt ir gert (jau 3 men  nestuke.gif buvau) iki pabaigos. Ir lelius  thumbup.gif

tei tas folis nekenkia per visa nestuma,jis tik geriau
Atsakyti
as pradejau gert, kai pradejom planuot vaikeli. siandien isgeriau paskutine tablete ir dabar galvoju: ar pirkt vel folio rugsti, ra geriau kokius nestukiu vitaminus? buvau pas ginekologe, bet pamirsau paklaust doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2008 06 09, 10:56)
as pradejau gert, kai pradejom planuot vaikeli. siandien isgeriau paskutine tablete ir dabar galvoju: ar pirkt vel folio rugsti, ra geriau kokius nestukiu vitaminus? buvau pas ginekologe, bet pamirsau paklaust  doh.gif

man kai buvau pas gine 12,5 savaites,pasakiau kad dar vartoju foli,tei ji liepe baigti ir pradet kokius nesciuju vitaminus,nes ten irgi folio yra
Atsakyti
turbut ir as taip pat darysiu. reiks rytoj vitaminiuku nusiprkti.
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2008 06 09, 19:58)

nu ir kokius vitaminus nusipirkai ?
Atsakyti
QUOTE(dager @ 2008 06 10, 14:40)
nu ir kokius vitaminus nusipirkai ?

nusipirkau prenatal care... tokius ir su pirmu geriau. tikiuosi geri ?
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2008 06 09, 17:58)

As folio rugsti pradejau gert nuo 9sav. tai gydytoja iki 3men dar tikrai liepe ja gerti, o vitaminu pasake jokiu nevartoti, daug vaisiu, darzoviu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diva3: 11 birželio 2008 - 13:17