Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

Mane prieš kelias dienas vaistininkė aprėkė, neva perdozuosiu, pakenksiu. Visi gydytojai liepia gerti 4 mg folio rūgšties, nes man net ir laukiantis reikia vartoti vaistus.
Atsakyti
Sveikos. Geriu isš Vitabiotics serijos vitaminus neščiosioms 'Pregnacare'. Užklausus gydytojos ar dar ką nors reiketų gerti papildomai atsakė, kad pilnai pakanka visko kas yra vienos kapsules sudėtyje. Taigi ir folio rūgšties papildomai nebereikia, nes jos yra 400 mcg vienkartinėje dozėje.
Atsakyti
Na wikipedijoj perskaiciau apie folio rugsti:
Pastoviai viršijant rekomenduojamą paros normą gali kamuoti nemiga, pablogėti savijauta. Labai didelė folio rūgšties dozė gali maskuoti vitamino B12 trūkumą.
Nėštumo metu naudojant per daug folio rūgšties gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis.

Taigi as laikaus taisykles: geriau jau jos maziau nei per daug, o as zinau, gal mano organizmas ir taip pakankamai jos pasiimais maisto. Tai geriu per diena 400mg ar kaip ten jie ir tai ne kiekviena diena. Nu bet manau yra kam tikrai neuztenka tos rekomenduojamos dozes, tai cia irgi ... g.gif

Manau merginos reikia daryt kaip pacios jauciat smile.gif

Atsakyti
Ar kas zino,kiek gi istiesu tos folines rugsties reikia??? esu tik ka iskepta mama-apie nestuma suzinojau tik vakar...geriu multivitaminus moterims,juose taip pat yra folines rugsties.bet kazkas sake,kad tie kompleksiniai vitaminai ankstyvame nestume netinkami.... g.gif
Atsakyti
del folines gerimo klausiau pas 2-3 skirtingus gydytojus ir visi kaip vienas tvirtino kad reikia 4mg (400 mikrogramus) per diena suvartoti. as kur geriau tabletes (gryna foline rugsti), tai jos buvo po 2mg kiekvienoj, tad gerdavau po 2 tabletytes per diena. ir tai reikia daryti tik pirma nestumo trimestra. as pati daugiau jokiu dirbtiniu vitaminu negeriau, stengiaus kiek imanoma naturaliai ju gauti, nes tose kapsulese visviena chemija, o man ir gyd taip patare. nebent jeigu nestuke vemia daug, valgyt normaliai negali, tai tada jau reikia tu vitaminu, bet tik specialiu nestuke.gif , o ne siaip moterims skirtu.
Atsakyti
QUOTE(Sniego karalienė @ 2008 03 09, 14:47)
Ar kas zino,kiek gi istiesu tos folines rugsties reikia??? esu tik ka iskepta mama-apie nestuma suzinojau tik vakar...geriu multivitaminus moterims,juose taip pat yra folines rugsties.bet kazkas sake,kad tie kompleksiniai vitaminai ankstyvame nestume netinkami.... g.gif

taigi eini sestadieni pas gydytoja bigsmile.gif
jo ir klausk, forume merginos tikrai nepatars smile.gif
ir kiek gydytoju,tiek nuomoniu.

man irgi israse 400 doze, dbr geriu Pregnacare plus ir ten ji jau yra, tai papildomai folines nebegeriu.

o apie tas naujoves su 800 gydytojo klausk,nors as linkusi ziureti skeptiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snape Lape: 12 kovo 2008 - 09:55
QUOTE(maman @ 2008 02 11, 21:19)
Kvaila, bet susiveliau absoliuciai doh.gif kaip ten su tais mcg ir mg? geriu foline rugsti "Folic Acid" (by Jamieson natural sources), 1mg. Rekomenduojama paros doze - 0,4 mg. nors kitos merginos raso, kad geria 400 ar 0,8... neivardindamos mcg ar mg... sita info klaidina, nes skaiciai, atrodo, panasus, bet labai pinasi... tikiuosi, kad geriu pakankama doze folines g.gif

Vat šito ir aš niekaip nesuprantu g.gif .Gal kuri gali paaiškint blush2.gif ?
Atsakyti
400 mcg arba 800 mcg.
1000 mcg = 1 mg
Atsakyti
as geriau pirmus 2 menesiu " folic acid " bent jau jie taip vadinasi ( man atrodo ) blush2.gif ,tada po 2 men mano gine,sake nebegert,o kai grizau i LT tai dabartine ginekologe israse pregnancare,nu tipo siaip vitaminai nesciosioms.
Tai va is kur cia gali zinoti ka gerti o ko ne?
As klausau visu patarimu,o darau taip kaip reikia man nestuke.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif
As vartoju Mamavit vitaminus ten ir folio rugsties pakankamai ir kitu vitaminu. Manau nepakenks tai jau tikrai, juk dabar pavasaris g.gif Mums reikia ne tik folio, bet ir kitu vitaminu gali trukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatyte @ 2008 03 02, 19:10)
Mane prieš kelias dienas vaistininkė aprėkė, neva perdozuosiu, pakenksiu. Visi gydytojai liepia gerti 4 mg folio rūgšties, nes man net ir laukiantis reikia vartoti vaistus.

Tai kiek tu geri?

QUOTE(Sniego karalienė @ 2008 03 09, 15:47)
Ar kas zino,kiek gi istiesu tos folines rugsties reikia???

Man liepe gerti 4 mg arba 400 (kazko) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, folio rūgšties vartodamos 400 mg tikrai neperdozuosite, jos gali tik trūkti.Folio rūgšties nėščioji turi gauti daugiau nei rekomenduojama paros norma, nes folatų pasisavinimas yra tik 25 -50 %. Taigi geriausia kai vitaminuose jos yra 1000 µg Štai taip... mirksiukas.gif
Atsakyti