Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

Sveikos,

Mums 5 sav, gydytoja sakė gerti folinę rūgštį iki 12sav, o po to kompleksinius vitaminus nėščiosioms mirksiukas.gif
Atsakyti

Man ginekologe liepe gerti folio rugsti 0,8. Bandziau nusipirkti vitaminu komplekta nesciosioms su tokiu kiekiu folio rugsties, bet nuo ju labai pykino, taigi siuo metu geriu gryna folio rugsti. Ir esu patenkinta, bet manau, kad po 12 savaites reikes vartoti daugiau vitaminu, nes mano mityba nera ideali, kad ir kaip stengciausi ax.gif

Atsakyti
as tai geriu foline rugsti 0,4 mg.Man liepe gine iki 12 sav gerti.Bet kolkas jokio trukumo negaliu pasakyti, bet kad ir geriau nera.Ar gali nuo filines rugsties pykinti?
Atsakyti
[quote=zydrune85,2008 01 20, 17:19]
as tai geriu foline rugsti 0,4 mg.Man liepe gine iki 12 sav gerti.Bet kolkas jokio trukumo negaliu pasakyti, bet kad ir geriau nera.Ar gali nuo filines rugsties pykinti?
[/quote

Geriau ir nebus, nes folio rugstis ne nescios savijautai gerinti yra geriama, o del vaisiaus apsigimimu profilaktikos.
Atsakyti
QUOTE(zydrune85 @ 2008 01 20, 16:19)

Nemanau, be jokio skonio, maza.. Na jau nebent no bet ko pykina.. smile.gif
Atsakyti
kazkur skaiciau kad ne visu organizmas priema folio rugsti. Bet man jau pikinimas silpsta bet apetito vistiek nera rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau pasiteirauti ta folio rugstis parduodama kapsulese ar tableciu pavidalu?
Atsakyti
QUOTE(simona/// @ 2008 01 25, 14:34)
Sveikos, norejau pasiteirauti ta folio rugstis parduodama kapsulese ar tableciu pavidalu?

mazos tabletes, be to, ir nebrangios. t.y. manau tikrai kiekvienam prieinamos thumbup.gif
Atsakyti
Na man Gine irgi liepe gerti folio rugsti 0.4 visa nestuma ir pries ji. Pries 2 metus turejau persileidima. Po to geriau kasdien 400 rugsti ir 2 sav. po oviliacijos vitamina E irgi 400. dabar man jau 19 sav. ir vis taip pat geriu 400 rugsties ir 400 vit. E kasdien. jokiu kitu vitaminu ar mineralu man liepe negert... as net ir nezinau ka galvot, nes kiek zinau reikia ir kalcio ir magnio...... g.gif
Atsakyti
Aš taip pat geriu folio rūgštį, bet nuo jos jokių pokyčių organizme nejaučiu, turiu omenyje, - nepykina.
Pas jus pasiskaičiau, kad ją reikia gerti iki 12 savaitės, apie tai man ginė nieko nesakė... g.gif Draugė man padovanojo vitaminų nėščiosioms, tad greit jau galėsiu pradėti gerti.. Nes pas mūsų ginekologes, jei nieko nepaklausi - tai ir nesužinosi.. schmoll.gif O visada nuėjus pamirštu viską.. blush2.gif Bet gerai, kad turiu nėščiąją draugę. thumbup.gif nestuke.gif
Atsakyti
pirmą kartą apsilankius - gyd. ,man liepė gerti foline rūgštį, tik nepasakė iki kada ( na bet eisiu pas ją kitą sav, tai pasiteirausiu ) , o kai jos paklausiau kokius geriau vitaminus gerti - ji man sakė lukterti iki 12 sav.ir tik tada pradėti vartoti vitaminus mirksiukas.gif
šiap manęs nepykina, tik mažiau valgyti norisi , saldumynų beveik navalgau ( iki nėštumo - ta kasdien kažką saldaus norėdavosi suvalgyti lotuliukas.gif )nukrito 5 kg. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M.Jolančiukas: 30 sausio 2008 - 11:39
QUOTE(M.Jolančiukas @ 2008 01 30, 13:37)
pirmą kartą apsilankius - gyd. ,man liepė gerti foline rūgštį, tik nepasakė iki kada ( na bet eisiu pas ją kitą sav, tai pasiteirausiu ) , o kai jos paklausiau kokius geriau vitaminus gerti - ji man sakė lukterti iki 12 sav.ir tik tada pradėti vartoti vitaminus  mirksiukas.gif
šiap manęs nepykina, tik mažiau valgyti norisi , saldumynų beveik navalgau ( iki nėštumo - ta kasdien kažką saldaus norėdavosi suvalgyti  lotuliukas.gif )nukrito 5 kg.  g.gif

Vitaminai isvis nereikalingi, jeigu tavo kraujo tyrimai t.y hemoglobinas yra normoje. Nesciuju krauajs prasiskiedzia, todel hb buna mazesnis. Bet jeigu tik hb maziau, negu 110 tai tada galvojama apie gelezy arba vit. folio - iki 12 sav geriama, nes iki to laiko vystosi vaikelio visi organai ir sistemos.
Atsakyti