o kodel cia visos ta folio rugsti taip geriat?? as nuo pat nestumo pradzios geriu vitaminus ,kuriuose yra kazkiek to folio
As geriau foline rugsti pora menesiu iki pastojimo ir dabar ja vis dar geriu, gine sake, kol kas to ir uztenka, jokiu kitu vitaminu dar nereikia, nes gali skatinti pykinima.
QUOTE(jauna nestuke @ 2007 12 23, 18:16)
o kodel cia visos ta folio rugsti taip geriat?? as nuo pat nestumo pradzios geriu vitaminus ,kuriuose yra kazkiek to folio
todel kad tai geriau ir greiciau padeda vystytis kudikeliui ...vitaminus su gydytojo rekomendacija reikia gerti po poros nestumo menesiu
gal kas geriat ar geret elevit pronatal ? ...geri jie ar nelabai?
Aš geriu
Na jie kaip ir laikomi geri, gal, kad naujausi, daugiausiai reklamuojami
Man tai jie nieko visai, bet ginė sakė, kad jie gali kietinti vidurius, ir kai kurioms merginoms sako tikrai užkietina. Man kol kas nieko, tfu tfu tfu
Na jie kaip ir laikomi geri, gal, kad naujausi, daugiausiai reklamuojami
Man tai jie nieko visai, bet ginė sakė, kad jie gali kietinti vidurius, ir kai kurioms merginoms sako tikrai užkietina. Man kol kas nieko, tfu tfu tfu
nuo folines tikrai viduriai nekieteja
Sveiki,
Kai pirma karta laukiausi pries 4 metus, gydytojai sake, kad foline rugsti reikia gerti iki nestumo + 12 savaiciu nestumo metu, po 0,4 i diena.
Dabar, labai nustebau, kai gydytoja pasake, kad gerti VISA nestuma, ir net 0,8 ar net 1 stiprumo ir jokiu papildomu vaistu, pzvydziui kai mazokas Hemoglobinas nereikia
Taigi,
Idomu, ar si "Naujiena" : Foline rugsti gerti visa nestuma (0,8 -1 stiprumo) ir jokiu papildomu vitaminu- isties teisinga?
Kai pirma karta laukiausi pries 4 metus, gydytojai sake, kad foline rugsti reikia gerti iki nestumo + 12 savaiciu nestumo metu, po 0,4 i diena.
Dabar, labai nustebau, kai gydytoja pasake, kad gerti VISA nestuma, ir net 0,8 ar net 1 stiprumo ir jokiu papildomu vaistu, pzvydziui kai mazokas Hemoglobinas nereikia
Taigi,
Idomu, ar si "Naujiena" : Foline rugsti gerti visa nestuma (0,8 -1 stiprumo) ir jokiu papildomu vitaminu- isties teisinga?
QUOTE(egluzei @ 2008 01 08, 12:24)
Sveiki,
Taigi,
Taigi,
kazkaip keista ir mano nuomone tai yra neteisinga, kad jokiu kitu vitaminu nereikia. Skaitau l.daug literaturos ir artimuju mediku nemazai. Tokios nuomones negirdejau. Ir genetikas ir ginekologe rekomendavo foli gert pries nestuma ir iki 16sav. Galbut tau isskirtinis atvejis- ir reik gert visa nestuma. Bet vaikeliui vien tik jos negana. Nebent maitiniesi super sveikai ir ivairiai. L.svarbu ir kalcis. Jo reik 1500mg i diena nestumo metu. Ir jei hemoglb.zemas- butina gelezis. Tavo kraujo tyrimu atsakymai ir savijauta isduoda viska, ko papildomai reik tavo organizmui ir leliukui. Linkiu teisingu pasirinkimu ir geros savijautos
QUOTE(7aistukas7 @ 2008 01 08, 14:52)
Galbut tau isskirtinis atvejis- ir reik gert visa nestuma. Bet vaikeliui vien tik jos negana.
Na, mano atvejis tikrai nera isskirtinis. Ta pati gydytoja visom "nestukem" labai uztikrintai tvirtina, kad foline BUTINA GERT VISA NESTUMA ir papildomai nieko nebeprireiks (o mano HGB 118)
Man tai irgi siek tiek keista pasirode.. todel ir domaujuosi, kaip gi liepia kitos gydytojos.
Man irgi genekologe liepe gerti folio rugsti, neklausiau ir ji nieko nepasake iki kelintos savaites gerti. Eisiu sausio 17 pas ja tai reiks paklausti
O del viduriu uzkietejimo tikrai nusiskundimu neturiu, nepastebejai tokio folio poveikio.
O del viduriu uzkietejimo tikrai nusiskundimu neturiu, nepastebejai tokio folio poveikio.