Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

na manu gerti reikia 400mg rugsti foline ir nereikia per dauk persistengti, ne visada chemija naudinga o daktarai patikekit ne visi zino kaip geriausia mano patirtis ta parode po tokios daktares prieziuros teko ir anksciau pagimdyti
Atsakyti
Aš ir nusipirkau folio rūgštį po 800 mg. Tai gal reiktų tada ją dalinti pusiau, jei norma tik 400 mg?
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2007 11 12, 15:03)
Aš ir nusipirkau folio rūgštį po 800 mg. Tai gal reiktų tada ją dalinti pusiau, jei norma tik 400 mg?

Tavo gine turetu nustatyti po kiek gerti nestuke.gif
Atsakyti
tai jeigu dar tik pirmosios savaites nestumo - gerti ar negerti ta foline rugsti? jei net daktaras echoskopu nestumo nemato, taciau kraujas parode, kad jau yra? Ir kokiom dozem?
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2007 11 17, 08:18)
tai jeigu dar tik pirmosios savaites nestumo - gerti ar negerti ta foline rugsti? jei net daktaras echoskopu nestumo nemato, taciau kraujas parode, kad jau yra? Ir kokiom dozem?

manau, kad paciai savivaliauti nereiktu, turetu gydytojas pasakyti, kada tau reiktu pradeti gerti foline rugsti, jei to nedarei pries nestuma g.gif
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2007 11 17, 07:18)

folio rūgštį patariama gerti moterims pradėjusioms planuoti, po 400mcg.
Atsakyti
aš nieko nevartojau... tik db folinės rūgšties ir magnio nusipirkau be jokio paskyrimo,nes ginekologės visiškos kaimietės... mano ir taip silpnas imunitetas,o nėštumo metu tik dar pablogėjo viskas... db 5 mėn,gimda susitraukinėja per stipriai,jei pagimdysiu anksčiau laiko žinosiu kas kaltas blink.gif
Atsakyti
Sveikos,
Turiu klausimėlį dėl folio rūgšties. Tik sužinojus, kad esu nestuke.gif ginekologė man patarė naudoti folio rūgštį. Tačiau pastebėjau, kad nuo jos man pradeda skaudėti skrandį verysad.gif Taigi gydytoja pasakė kad nekankinčiau savęs ir jos negerčiau. Po poros savaičių man kilo šiokių tokių problemų - skaudėjo pilvą, tepliojo, vienu žodžiu gresiantis persileidimas. Ačiū dievui viskas susitvarkė, tačiau dabar galvoju gal prie to prisidėjo ir tos folio rūgšties trūkumas. g.gif Gal kam taip buvo, kad skrandis taip jautriai reaguotų? Net nežinau ką man dabar daryti pakentėti ir gerti ar nesikankinti ir negerti..
Atsakyti
gal tada pabandyk gerti ne kasdiena,o pvz. kas antra...arba pasitark ir su kita gydytoja.As kadangi turiu kelias drauges - jaunas mamytes,tai kartais su jom pasikonsultavusi labai nustembu,nes kiekviena gydytoja skirtingai pataria.
Atsakyti
Ooo g.gif kazko nesuprantu - pries 6.5 metu gimdziau ir folines rugsties isvis negeriau, gydytoja nieko nesake (o gal as neprisimenu?)
Dabar gydytoja liepe nusipirkti folines r. 1 mg

Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2007 11 17, 10:18)

foline rugsti rekomenduojama gerti ir pries pastojima mirksiukas.gif Beje,kaip sako gydytojai,organizmas geriau isisavina nenaturalia folio rugsti,nei naturalia. ax.gif
Man,su pirmu nestuke.gif gydytoja skyre folines po 2mg,sake,kad nepakenks daugiau,o maziau-gali mirksiukas.gif
Atsakyti
As geriu foline kai tik pradejom palnuoti nestuma, o dabar mums jau 21 savaite beveik, bet vis dar geriu foline rugsti - foline rugstis skirta leliaus vystymuisi, todel ji itin svarbi pirmaisiais menesiais, o dauguma literaturos sako, kad max iki penkto menesio ja tikslinga gerti, o veliau jau ner tikslo, nes kudikis jau susiformaves ir tik auga toliau smile.gif
As geriu LONGVIT Folio rūgštį 800 mikrogramų tabletės smile.gif
mano gine sako, kad gerk kiek tik imanoma ilgiau, bet as paskaicius literaturos pradedu jau galvoti, kad jau gana, na bet 12 12 vizitas pas ja, tai paklausiu dar karta smile.gif

Nes dar papildomai geriu magni, o daugiau jokiu vitaminu smile.gif
Atsakyti