Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

bis.gif Sveikos būsimos mamytės.Aš jau devinta savaitė,kai laukiuosi mažo stebukliuko nestuke.gif Ir yra visoms turbūt žinoma,kad daktarytės mums siūlo pradėti gerti folio rūgšty ir t.tTai aš taip sąžiningai ją pradėjau gerti,o va po gerų šešių savaitėlių gėrimo man taip pradėjo skranduką skaudėti ir pykinti,nu ir nustojau aš su ja draugauti. g.gif Kartais pradedu suabejoti,ar gerai elgiuosi?Bet kai pradedu gilintis,kad būdama su pirmaja dukryte nestuke.gif neteko jų vartoti ir dukriukas gimė didutė ir pilnutėsmile.gif wub.gif Labai norėčiau išgirsti jūsų nuomone,dėkoju ir geros nuotaikytės auginančioms nestuke.gif ir sūpuojančioms leliukus 2.gif ikiukas
Atsakyti
QUOTE(raganiuketuke @ 2007 09 16, 16:57)
bis.gif  Sveikos būsimos mamytės.Aš jau devinta savaitė,kai laukiuosi mažo stebukliuko nestuke.gif Ir yra visoms turbūt žinoma,kad daktarytės mums siūlo pradėti gerti folio rūgšty ir t.tTai aš taip sąžiningai ją pradėjau gerti,o va po gerų šešių savaitėlių gėrimo man taip pradėjo skranduką skaudėti ir pykinti,nu ir nustojau aš su ja draugauti. g.gif Kartais pradedu suabejoti,ar gerai elgiuosi?Bet kai pradedu gilintis,kad būdama su pirmaja dukryte nestuke.gif  neteko jų vartoti ir dukriukas gimė didutė ir pilnutėsmile.gif wub.gif Labai norėčiau išgirsti jūsų nuomone,dėkoju ir geros nuotaikytės auginančioms nestuke.gif ir sūpuojančioms leliukus 2.gif ikiukas

O kam vartoti ta folio rugsti, jei yra vitaminu kompleksu, nuo kuriu man viskas ok budavo. Man gydytojas pasiule vitaminus gerti nuo kokiu keturiu menesiu, o cia jau vos nenuopradziu. Keista ,jei su sveikata viskas gerai, valgai visaverti maista, tai vieno kazkokio vitamino netikslinga gerti.
Folio rūgšties daugiaisiai visose žalialapėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.). Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, motinos ir karvės piene, alaus mielėse. Tai gerai ir produktu pavalgyti, kuriuose randama jo.

Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2007 09 17, 23:08)
O kam vartoti ta folio rugsti, jei yra vitaminu kompleksu, nuo kuriu man viskas ok budavo. Man gydytojas pasiule vitaminus gerti nuo kokiu keturiu menesiu, o cia jau vos nenuopradziu. Keista ,jei su sveikata viskas gerai, valgai visaverti maista, tai vieno kazkokio vitamino netikslinga gerti.
Folio rūgšties daugiaisiai visose žalialapėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.). Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, motinos ir karvės piene, alaus mielėse. Tai gerai ir produktu pavalgyti, kuriuose randama jo.

bis.gif Esu dekinga uz gera zody ir as taip manau,kad tie vaistu gerimai yra jau perdaug ispustas reikaliukas:)O kaip tau tarp vaikuciu metu skirtumas?As tai taip dziaugiuosi tuo nestuke.gif ir laukiu to stebukliuko:) wub.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Gyvenu siuo metu ne Lietuvoje, siandien 10 sav nestuke.gif biggrin.gif daktare liepe gert foline ruksti, nu zinokit ir pykina,apie rytinius pykinimus net nekalbu ir istisa diena vaikstau kaip nesava. Maniau cia normalu g.gif daugeli mamyciu pykina, bet jei yra tikimybe, kad nuo tableciu, pasirinksiu ir as koki vitaminu kompleksa, tik duok dieve suveiktu. nusibodau jau visiem su savo bloga nuotaika verysad.gif o dar darbas.....

o gal yra tokiu, kurios nustojo gert ta foline ruksti ir savijauta pagerejo??? buciau dekinga uz informacija ax.gif
Atsakyti
As nestuke.gif ir drasiai nustojau ja gerti ir galiu pasakyti,kad savijauta pagerejo,mane istisai toks ziaugciojimas lydejo,kartais net suskausdavo skrandy,jos sako negalima gerti ant tuscio skrandzio.Vaistineje nusipirk vitaminus nestukems,lygtai Prenatal vadinasi,bet pasiklausk farmacininko,uzsienyje tokie vitaminai be recepto pardavinejami,pati neperseniausiai is ten sugryzau:)Sekmes ir nepergyvenk,mylek save.Rasyk .ikiukas group.gif
Atsakyti
As foline rugsti naudojau iki pirmo trimestro pabaigos. Kartu su ja geriau CA, MG, ZN maisto papilda. Ji ir toliau geriu, o foline rugsti gydytoja sake nutraukti, nes ji nebereikalinga. Dabar, kai jau gimdymas ant nosies, geriu dar papildomai MG, nes kojas trauke meslungis.. O tie kompleksiniai vitaminai blogi tuo, kad jie alergizuoja kudikeli ir mama nuo ju tinsta ir t.t. Nezinau, bet kol kas jauciuosi gerai 4u.gif
Atsakyti
aisku viena, kad komplesas tik alergizuoja mama ir vaika, manau kad atskiri vitaminai yra pakankamai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2007 09 17, 23:08)

SVEIKUTES,

Na as tai truputi kitokios nuomones. Man gydytojos (kiek pazystu ginekologiu) liepe grieztai gerti foline rugsti, ja patartina pradeti gerti net planuojant nestuma , pries pastojant 3 menesius butu idealu. O ta foline rugstis tikrai neturetu jusu erzinti ir pykinti, cia tik isitikinimas. Nes ir jos negeriant juk daugeli moteru pykina nestumo metu. Ta tabletyte reikia isgerti po maisto ir nieko nebus. Foline rugstis yra nuo apsigimimu. Gerai,jei gerai viskas baigiasi, o jei neduok dieve gimtu lelius su apsigimimais, tai kas butu kaltas????? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kiek zinau folio rugstis dar niekam nepakenke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raptor @ 2007 10 10, 11:50)
SVEIKUTES,

Na as tai truputi kitokios nuomones. Man gydytojos (kiek pazystu ginekologiu) liepe grieztai gerti foline rugsti, ja patartina pradeti gerti net planuojant nestuma , pries pastojant 3 menesius butu idealu. O ta foline rugstis tikrai neturetu jusu erzinti ir pykinti, cia tik isitikinimas. Nes ir jos negeriant juk daugeli moteru pykina nestumo metu. Ta tabletyte reikia isgerti po maisto ir nieko nebus. Foline rugstis yra nuo apsigimimu. Gerai,jei gerai viskas baigiasi, o jei neduok dieve gimtu lelius su apsigimimais, tai kas butu kaltas?????  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

QUOTE(sirdelle @ 2007 10 10, 18:48)
Kiek zinau folio rugstis dar niekam nepakenke mirksiukas.gif

Aš irgi taip manau. Aš kai pradėjau gerti folio rūgštį dar planuojant, taip iki šiol ir geriu mirksiukas.gif Bet man gydytoja sakė, kad po 12 savaičių galima pradėti gerti kompleksinius vitaminus.
O jei gerti juos atskirai, kaip žinoti dozuotę tada? g.gif
Atsakyti
Sveikos, folio rūgštis tikrai reikalinga pirmam trimestre ir su maistu tikrai neįmanoma gaut reikalingą jos kiekį. per pirmą nėštumą iki 8 savaitės gėriau po 400mcg folio rūgšties, o vėliau gėriau pregnacare vitaminus, nuo kurių nei tinau, ir vaikas ne alergiškas mirksiukas.gif
po pusmečio bandysim gaudyt antrą vaikiuką, tai jau dabar pradėjau gert folio rūgštį po 300mcg. taip pat folio rūgštis padeda geriau pasisavinti geležį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rama*: 15 spalio 2007 - 12:09