Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

Pirkau ne per seniausiai kanadietišką folį, ten po 1 mg, tuo tarpu daugumoje kompeksinių vitaminų tik 400mkg, o pačioje nėštumo pradžioje jos reikia daugiau 4u.gif Folio perteklius pasišalina su šlapimu, taip kad nebijokit perdozuoti, svarbu, kad nepritrūktu rolleyes.gif
Atsakyti
Per pirmaji nestuma gydytoja man neskyre papildomai folines rugsties, geriau tik vitaminus nescioms "Prenatal", galvoju, sikart gal reiktu pavartoti, bet jei gydytojas neskiria, tai gal nebutina?.. Ar galima kazin savarankiskai?..
Atsakyti
Kadangi dabar vien pagalvojus apie maistą skrandis verčias, tai kol kas gyvenu apelsinais..
Įdomu, kiek reikia kg per dieną suvalgyt, kad organizmas gautų pakankamai folinės rūgšties?

Ir vis tik gi reiks nusipirkt.. kaip suprantu, geriausia pirkti gryną f.rūgštį?
Ir dar.. bais traukia hematogenas.. lyg ir nieko būtų, bet bijausi, kad nepadauginčiau geležies savo racione.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 02 09, 13:30)
Per pirmaji nestuma gydytoja man neskyre papildomai folines rugsties, geriau tik vitaminus nescioms "Prenatal", galvoju, sikart gal reiktu pavartoti, bet jei gydytojas neskiria, tai gal nebutina?.. Ar galima kazin savarankiskai?..

Mano nuomonė apie įvairius vitaminų kompleksus yra gana skeptiška. Aš labiau vertinu tai, kas gryna. Jei reikia folio rūgšties, tai geriu tik ją, reikia kalcio - pasirenku paprasčiausią kalcio preparatą be priedų ir pan.
QUOTE(Coccinela @ 2006 02 09, 21:17)
Kadangi dabar vien pagalvojus apie maistą skrandis verčias, tai kol kas gyvenu apelsinais..
Įdomu, kiek reikia kg per dieną suvalgyt, kad organizmas gautų pakankamai folinės rūgšties?
Ir dar.. bais traukia hematogenas.. lyg ir nieko būtų, bet bijausi, kad nepadauginčiau geležies savo racione..  g.gif

Paprasta 400 mg folinė rūgštis parduodama be recepto, kainuoja apie 6 Lt. Aš geriu po 2 tabletes, nes organizmas pasisavina tik pusę, o dienos norma ir yra 400 mg.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2006 02 09, 19:17)

Ir dar.. bais traukia hematogenas.. lyg ir nieko būtų, bet bijausi, kad nepadauginčiau geležies savo racione..  g.gif

nebijok,valgyk drasiai hematogena jei traukia,nepadauginsi gelezies,nes organizmas jos pasisavina kiek jam reikia,o kitas kiekis paprasciausiai pasisalina.skanaus mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 02 09, 13:30)

seip vitaminuose kurie skirti nesciosioms yra ir folines rugsties todel papildomai gerti nereikia biggrin.gif
Atsakyti
ar foline rugsti reikia gerti per visa nestuma? ar iki 3 men.? kuo ji tokia naudinga? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 02 26, 11:44)
ar foline rugsti reikia gerti per visa nestuma? ar iki 3 men.? kuo ji tokia naudinga?  ax.gif

as geriau iki 4men o kai nuejau pas gyd ji liepe gert maisto papilda Pregnacare nes juose yra daugiau vitaminu ir tada nereik papildomai nebereik gert fol nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 02 26, 09:44)
ar foline rugsti reikia gerti per visa nestuma? ar iki 3 men.? kuo ji tokia naudinga?  ax.gif

Neziurint to, kad polivitaminuose nesciosoms yra folines r., rekomenduojama nuo pastojimo pradzios (o dar geriau - pries pastojima, planavimo metu pradeti) gerti jos papildomai iki 4 men. Ji dalyvauja formuojantis nervu sistemai. O is dideles sudeties tableciu pasisavinama tikrai ne viskas, be to gydytojai kartais nesiulo gerti polivitaminu pirmus nestumo menesius del keleto priezasciu, viena is ju - vemimas ir pykinimas, polivitaminai gali ji dar skatinti.
Atsakyti
man ir gyd liepe pries nestuma 3menesiu gert fol biggrin.gif na tai ir geriau ir buvau gal atgerus 5men ir nepastojau g.gif o kai nutraukiau gert gal po 2men pastojau thumbup.gif todel is kur zinot kada pradet gert gal tiesiog reik gert kad ir metus kol pastosi lotuliukas.gif is kur zinot kada gamta padovanos stebukleli nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 02 09, 15:30)

As irgi "Prenatal" vitaminus geriu...o juose gi yra 400mcg folio rugsties.Tai kam dar sau galva suki? Juk 400mcg ir yra dienos norma nestukei nestuke.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Manaska @ 2006 03 02, 20:43)
As irgi "Prenatal" vitaminus geriu...o juose gi yra 400mcg  folio rugsties.Tai kam dar  sau galva suki? Juk 400mcg ir yra dienos norma nestukei nestuke.gif  mirksiukas.gif

tai kad ir "Pregnacare" yra 400mcg folio rugsties tai turbut ir uztenka.ir kai klausiau gyd ji man ir sake kad papildomai gert nereik nes ir taip jo ten pakankamai yra thumbup.gif
Atsakyti