Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(sssssss @ 2007 08 03, 15:08)
Sveikos,
na vat as irgi grizau is ginekologes siandien. Ji man tik vitaminus sake gert, nes ten pakankamai yra folio rugsties. Ji rekomendavo arba Prenatal arba Livol Multi Total. Nezinau, kurie geriau. Tuose Livol lapelyje parasyta, kad neva tai daugiau folio rugsties yra.
Na bet cia pasiskaiciau, nezinau, kai kurios geria tik folio rugsti del galimu alergiju vaikuciui. Na bet jei taip gydytoja paskyre, tai gal gerai  rolleyes.gif
Na jei pradeciau as jai ten aiskinti, kad vat as tai internete skaiciau, kad geriau vien rugsti, tai kazkaip be rysio, sakys, tai ko tada atejai, internetu ir vadovaukis.
Na nezinau...  blush2.gif  Gal gersiu, kaip sake ir nesuksiu galvos  ax.gif

as buvau pastojus geguzes menesi, tai daktaras sake kad jokiu vitaminu negerciau,sako tuoj bus naturaliu vitaminu-sodo gerybiu- tai juos ir valgyk. na tavo atveju juk dabar dar daugiau tu gerybiu tad.... geriausia spresti tau paciai 4u.gif svarbiausia kad negalvotum va to nepadariau ar ta padariau,siuo metu svarbiausia tavo savijauta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2007 08 03, 15:31)
as buvau pastojus geguzes menesi, tai daktaras sake kad jokiu vitaminu negerciau,sako tuoj bus naturaliu vitaminu-sodo gerybiu- tai juos ir valgyk. na tavo atveju juk dabar dar daugiau tu gerybiu tad.... geriausia spresti tau paciai  4u.gif svarbiausia kad negalvotum va to nepadariau ar ta padariau,siuo metu svarbiausia tavo savijauta  mirksiukas.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif Na vat as dar ka tik vaistineje buvau, tai vaistininke irgi sako, kam tu vitaminu prigrusti, geriau ju gauti is naturalaus maisto, o jei truksta vieno ar kito elemento, pvz. kalcio, gelezies, tada gerti juos atskirai. Na dar siek tiek pagalvosiu, ir nuspresiu, kaip cia bus geriausia ax.gif
Aciu dar karta!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Apie naturaliai gaunama folio rugsti radau truputi info.
Nusipirkau knygele "Nestumas ir gimdymas", tai joje nurodomi tokie folio rugsties saltiniai:
darzoves, grudines kulturos, kiausiniai, dziovinti bananai, grybai, apelsinai, mango vaisiai, saulegrazos, migdolai, sojos, ugliai.

Taigi, valgome kuo daugiau siu produktu essen.gif
Atsakyti
Niu vitaminus išrašo jei matomas ar jaučiamas jų trūkumas, o tai atseit daktarai mato vizualiai arba per tyrimus arba jei mažai natūralių vitaminų gamtoje 4u.gif Bent jau man taip daktarė pasakojo... Sakė kad jokių vitaminų gert nereikia, nes dabar pilnas daržas, miškas ir parduotuvės vitaminų tai sakė valgyk į sveikatą smile.gif

Tiesa mano vieno draugė tai visą nėštumą gėrė vitaminus nes jai tai atrodė teisinga, o ne dėl to kad gydytoja liepė ir nieko... Viskas gerai 4u.gif

Aš labiau linkusi klausyti savo gine, nes tas nėštumas man tooookia nauja patirtis, skaitau knygas, naršau internete bet tai ką jauti ir kaip jautiesi niekur neperskaitysi blush2.gif

Tiesa, man jau eina 15 savaitė, o man liepė vis dar gerti folio rūgštį... Pas gine eisiu tik po 2sav tai galvoju gal jau nebegert, gal jau per ilgai. Tik niekaip nedrįstu nutraukt nes gine sakė gert... g.gif Gal ir kitos gėrė ilgiau nei 12 sav?
Atsakyti
nu as irgi geriu tik foline rugsti... pradzioje geriau pregnacare, bet daktare sako kad gali buti per daug vitaminu, ir vaikutis gali buti labai alergiskas... tai dabar geriu tik gryna... ir valgau is gamtos duodamus vitaminus biggrin.gif seip tai sako kad selenos labai sveika, nes jose yra labai daug folines rugsties... o be to labai gerai viduriam ( cia toms kuriu viduriai uzkieteje). unsure.gif tik tiek kad neskanu man jos... bet su jogurtu sumaisius galima valgyt...
Atsakyti
[quote=InGridutia,2007 08 05, 20:23]
...Tiesa, man jau eina 15 savaitė, o man liepė vis dar gerti folio rūgštį... Pas gine eisiu tik po 2sav tai galvoju gal jau nebegert, gal jau per ilgai. Tik niekaip nedrįstu nutraukt nes gine sakė gert... g.gif Gal ir kitos gėrė ilgiau nei 12 sav?

daryk, kaip atrodo pačiai geriausia 4u.gif nemanau, kad kas labai pasikeistų dėl tų dviejų svaičių bigsmile.gif su pirmu nėštumu geriau pregnacare vitaminus iki 5 mėnesio (nes tuo metu jie atseit buvo geriausi iš to, ką Lietuvėlė turi) ir tfutfutfu tuktuktuk biggrin.gif mano vaikius visai nealergiškas (bent jau kolkas g.gif ), dar, tiesa, į nėštumo pabaigą kalcis su magniu buvo rekomenduojami.
kai lauksies po kelių metų vėl thumbup.gif pamatysi, kad kas šiandien teigiama, bus visiškai neigiama ir atvirkščiai doctor.gif klausyk savo širdies wub.gif ir tikrai neapsiriksi nestuke.gif
Atsakyti
Kai laukiausi pirmo siule gerti folio iki 12 savaičių o po to vitaminus, tada geriau Materna...
Dabar liepe jokiu budu negerti, o kai buvo 20 savaiciu tik tada pasiule vel startuoti...

Pirmas mazumele elergiskas buvo baltymams... o si karta kadangi daznai viska ak suvalgau - atiduodu lauk - manau vitaminai pravers...nes naturaliu budu nespeja pasisavinti - skrandis neklauso sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaM: 16 rugpjūčio 2007 - 14:25

Aš taip norėjau vaikelio, kad pradėjau gerti folio vitaminus dar "prieš" nėštumą. Po poros savaičių sužinojau, kad nestuke.gif biggrin.gif Iš pradžių gėriau, kur folio buvo 400 mg, o kai pasibaigė ta dėžutė, nusipirkau kitą, kur folio yra 800 mg. Gydytoja paklausė ar geriu folį, pasakiau, kad taip ir daugiau neklausinėjo nei kokius nei ką, tik liepė papildomai nuolatos gerti kalcį, kadangi negaliu vartoti pieniškų produktų. Paskaičius pasisakymų čia, nurimau, kad folio perteklius pasišalina iš organizmo ir negali pakenkti vaikeliui bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos nestuke.gif paskaitinejau as cia jusu nuomoniu ir labai sunerimau g.gif del tos folio rugsties...saket kad ja reikia gerti nestumo pradzioje (iki 3men) lelio vystymuisi pagerinti. o as jos negeriau. taip pat ir jokiu vitaminu nes ju vasara ir taip is visokiu darzo gerybiu privalgau...dabar mum 22sav ir lelius daznai ir gana stipriai (bet kaip fainai wub.gif ) pranesa apie save todel manau nera ko nerimaut. o ir pati jauciuosi gerai thumbup.gif ka manot jus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(brilly @ 2007 08 22, 14:16)
sveikos nestuke.gif paskaitinejau as cia jusu nuomoniu ir labai sunerimau g.gif del tos folio rugsties...saket kad ja reikia gerti nestumo pradzioje (iki 3men) lelio vystymuisi pagerinti. o as jos negeriau. taip pat ir jokiu vitaminu nes ju vasara ir taip is visokiu darzo gerybiu privalgau...dabar mum 22sav ir lelius daznai ir gana stipriai (bet kaip fainai wub.gif ) pranesa apie save todel manau nera ko nerimaut. o ir pati jauciuosi gerai thumbup.gif ka manot jus? g.gif

aš irgi nieko negeriau iki šiol ir gydytojas neliepė,bet vakar nusipirkau vitaminų,pradėsiu gert,nes nuo rugsėjo mokslai prasideda,tai kartais per tuos mokslus ir pavalgyt laiku nespėji ir taip visoks stresas,tai pagersiu vitaminų,kad leliui trūkt nepradėtų.
Atsakyti
QUOTE(jurgixe @ 2007 08 29, 09:12)
aš irgi nieko negeriau iki šiol ir gydytojas neliepė,bet vakar nusipirkau vitaminų,pradėsiu gert,nes nuo rugsėjo mokslai prasideda,tai kartais per tuos mokslus ir pavalgyt laiku nespėji ir taip visoks stresas,tai pagersiu vitaminų,kad leliui trūkt nepradėtų.

Va man kaip tik pas daktare rugsejo 4d, tai reikes gal ir man vitaminus pradet gerti, nes(kaip tu sakei) per tuos mokslus nenoriu leliui pakenkt nestuke.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki :mastau:as tai ziema pastojau,tai darze tik sniego pilna buvo lotuliukas.gif daktare pasake nupirkti folio rugsties,o kokios nesvarbu g.gif pradziai geriau vien folio rugsti,o veliau dar ir PREGNACARE vitaminu ir mineraliniu medziagu derynis,kurio pagrindas reikiamas folio rugsties kiekis.vat dabar su leliuku jauciames:super
Atsakyti