QUOTE(Bountyyy @ 2007 06 27, 15:16)
Sveikutes
Gal aš ir ne į temą, bet norejau paklausti, ar tikrai yra būtina gerti vitaminus nėščiosioms, jei planuojam pastoti? Mano ginekologė įbruko Yourlife vitaminų nėščiosioms reklamini lankstinuką ir sakė gerk ir sėkmingai pastosi. Kadangi ji juos reklamuoja net per radija, tai man kažkaip pakvipo komercija o ne priežiūra, nors daktarė tikrai profesionalė. Kol kas jos patarimu dėl vitaminų nepasinaudojau, jau mėnesį geriu tik folinę rūgštį, o vitaminų negeriu jokių, nes...išgirdau labai tragišką istoriją vienos mamytės, kuri ir prieš nėštumą ir jo pirmaisiais mėnesiais gėrė vitaminus, tik deje, jos vaisius neisitvirtino ten kur reikia, žodžiu, jai padarė valymą, o ji to vaikelio taip laukė... ir dar daktarė pasakė, kad negalima taip dažnai gerti vitaminų. Esu gridėjus ne iš vienos mamytės, kad gydytojai yra nusistatę prieš nuolatinį vitaminų vartojimą viso nėštumo metu, nes ir vaikai vėliau būna neatsparūs įvairiems virusams, alergiški ir šiaip, silpnos sveikatos....tad ir nežinau kuo čia tikėti....bet kad šiais laikais vaikai labai silpni ir turintys įvairių svorio sutrikimų, tai tikrai matosi....
Itariu, kad tavo gydytoja Us.... Nors tai neturi jokios reiksmes. Niekas gi taves nevercia gerti butent situos vitaminus. As, pvz, geriu Pregnacare, bet mane nuo ju pykina, todel galvoju juos pakeisti i Mamavit.
Vienos nesciosios neigiama patirtis (gal del vitaminu, o gal ir ne) ne rodiklis. Geriau pagalvok kiek is viso yra nesciuju, ir kiek is ju geria vitaminus
ir kiek is to skaiciaus yra tokiu, kuriom kazkas atsitiko "blogai" butent del vitaminu
Nebutina vitaminus visa nestumas vartot. Bet pries pastojant yra labai gerai pagerti foline rugsti, vitamina E. Nepatinka kompleksiniai vitaminai - gali gerti viska atskirai...
Zinau, atvirkstiniu pvz, kai didele folines rugsties doze kaip tik padejo isvengti persileidimo... Ir pati dabar geriu arkliska doze, o ka daryt
Manau, kad visdelto vitaminai duoda daugiau naudos, negu zalos