Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(deimuliukas @ 2007 05 22, 21:48)
labas, turiu beveik treju leliu, bet jau galvoju apie antra  tongue.gif dabar susiduriau su klausimu: Ar man uztenka gerti vitaminu kompleksa nesciosioms, ar foline rugsti? Pries pirma geriau tik vitaminus, o dabar drauge (ji irgi planuoja pastoti) geria foline, ir sako, kad geriau, ka galite patarti?  4u.gif

Ivairios gydytojos ivairiai pataria. Vienos rekomenduoja pirmus tris menesius gerti tik foline rugsti, kitos rekomenduoja vitaminu kompleksa nesciosioms, nes juose taip pat ieina reikiamas folines rugsties kiekis. Jei valgai pakankamai daug vaisiu ir darzoviu, maistas ivairus, slapimo ir kraujo tyrimai geri, tai gal ir folines rugsties pakaks. As iki pastojimo geriau Yourlife vitaminus (juose taip pat ieina foline rugstis), vyras vartojo zuvies tauku kapsules. Kai pastojau, tris menesius geriau vitaminus nesciosioms "Pregnacare". Dabar negeriu nieko, nors viena gydytoja patare gerti Pregnacare ir toliau, o kita sake - jei valgai pakankamai vaisiu ir darzoviu, maistas ivairus, tai jokiu vitaminu daugiau ir nereikia gerti.
Atsakyti
sveikos mergytes,as ir laukiuosi 9 savaite,tai man folio r.irgi liepe gine gerti,bet negaliu jos praryti,nes pykina istisai,net pagalvoti negaliu,tai nzn ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(jolantika @ 2007 05 29, 15:08)
sveikos mergytes,as ir laukiuosi 9 savaite,tai man folio r.irgi liepe gine gerti,bet negaliu jos praryti,nes pykina istisai,net pagalvoti negaliu,tai nzn ka daryti?

O tu savo ginekologei sakei apie istisini pykinima? Turbut per diena juk vis tiek kazka valgai, nebuni gi alkana istisas dienas. Tai bandyk kazkaip ta tablete priderinti. PRESTO parduotuvese yra arbatos, kuria galima gerti nescioms butent del pykinimo. Ja pataria gerti ryte dar neatsikelus is lovos. Man apie ta arbata pardaveja pasakojo. Taciau kadangi manes rytais nepykindavo, tai as jos ir nepirkau. Pabandyk pasiteirauti Presto parduotuveje.
Atsakyti
as tai kai pasakiau savo gydytojai,kad geriu vitaminus nesciosioms tai sake ju pakanka.ir nereik papildomai folio gert schmoll.gif
Atsakyti
Mano organizmas tai taip priprates prie vitaminu(geriu jau apie 10m.)-tai kaip prie narkotiku.Tai jei tik nustoju naudot vitaminu kompleksa-tuoj ima slinkt plaukai,luzineja nagai.Tai as visada ir naudoju,tik derinu pagal situacija-kai nescia buvau ar maitinau krutimi-geriau Materna.Dabar tokiu neberandu,ar nebus ju pavadinimas i MamaVit pakeistas?Pasigendu ju,mat dabar vel planuojam leliu,gydytoja sake naudot"PRENATAL care",bet man jie tas pats,kas jokiu negerciau.Gal mano organizmas ju neisisavina.Juose folines r.pakankamas kiekis.O pries pirma leliu-tai gerdavau po 400mikro gramu folines r.ir jau nepamenu kokiu vitaminu kompleksa.O siaip tai nestumo metu ir gelezies tabletes(FERUMLEK,AR KAZKAIP PANASIAI SKAMBA)naudojau,bet jau paskutiniais nestumo menesiais,ir magni+B6vit.kazkur nuo vidurio nestumo.Na,bet tai gal jau ne i tema doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 06 06, 18:28)
Mano organizmas tai taip priprates prie vitaminu(geriu jau apie 10m.)-tai kaip prie narkotiku.Tai jei tik nustoju naudot vitaminu kompleksa-tuoj ima slinkt plaukai,luzineja nagai.Tai as visada ir naudoju,tik derinu pagal situacija-kai nescia buvau ar maitinau krutimi-geriau Materna.Dabar tokiu neberandu,ar nebus ju pavadinimas i MamaVit pakeistas?Pasigendu ju,mat dabar vel planuojam leliu,gydytoja sake naudot"PRENATAL care",bet man jie tas pats,kas jokiu negerciau.Gal mano organizmas ju neisisavina.Juose folines r.pakankamas kiekis.O pries pirma leliu-tai gerdavau po 400mikro gramu folines r.ir jau nepamenu kokiu vitaminu kompleksa.O siaip tai nestumo metu ir gelezies tabletes(FERUMLEK,AR KAZKAIP PANASIAI SKAMBA)naudojau,bet jau paskutiniais nestumo menesiais,ir magni+B6vit.kazkur nuo vidurio nestumo.Na,bet tai gal jau ne i tema  doh.gif

Taip, Materna pakeite pavadinima i Mamavit. Vartojau siuos vitaminus, paskutiniais menesiais labai pykino nuo ju, gal del didelio gelezies kiekio. Na, bet tai labai individualu, kitos organizmas gal kitaip toleruoja.
Atsakyti
QUOTE(rozinee @ 2007 06 06, 21:22)
Taip, Materna pakeite pavadinima i Mamavit. Vartojau siuos vitaminus, paskutiniais menesiais labai pykino nuo ju, gal del didelio gelezies kiekio. Na, bet tai labai individualu, kitos organizmas gal kitaip toleruoja.

Aciu,tai dabar ieskosiu Mamavit.Man tai ir sunku budavo praryti tas tabletes,nes jos dideles,bet,kad ir Prenatal CARE dideles,o Nordic firmos net3tabletes per para.O,kad nuo ju pykintu-nepamenu.Man dar ir gelezies tabletes reikejo gert paskutiniais nestumo menesiais-tai jos tai tikrai sukeldavo sleikstuli,bet ka padarysi doh.gif ,viska del leliuko iskenciam smile.gif .
Tai siaip manau,kad musu visu organizmai skirtingi,tai ir vitaminus turetume rinktis pacios.Gines juk musu organizmo nepazista.Ta pati gine visoms liepia naudot PrenatalCare,kita gine-Nordic firmos,dar kita-Materna.Mes tai turim pazistama seimos gydytoja draugu tarpe-tai ji sake,kad farmaciniu firmu atstovai gydytojams siulo premijytes pinigeliais,vaistais,kad tik savo pacientams skirtu ju firmos vaistus,vitaminus.Tai stai kaip.Aisku nesakau,kad visi gydytojai tuo vadovaujasi,bet,kad didzioji dalis-tai tikrai taip.
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 06 07, 09:36)
Aciu,tai dabar ieskosiu Mamavit.Man tai ir sunku budavo praryti tas tabletes,nes jos dideles,bet,kad ir Prenatal CARE dideles,o Nordic firmos net3tabletes per para.O,kad nuo ju pykintu-nepamenu.Man dar ir gelezies tabletes reikejo gert paskutiniais nestumo menesiais-tai jos tai tikrai sukeldavo sleikstuli,bet ka padarysi  doh.gif ,viska del leliuko iskenciam  smile.gif .
Tai siaip manau,kad musu visu organizmai skirtingi,tai ir vitaminus turetume rinktis pacios.Gines juk musu organizmo nepazista.Ta pati gine visoms liepia naudot PrenatalCare,kita gine-Nordic firmos,dar kita-Materna.Mes tai turim pazistama seimos gydytoja draugu tarpe-tai ji sake,kad farmaciniu firmu atstovai gydytojams siulo premijytes pinigeliais,vaistais,kad tik savo pacientams skirtu ju firmos vaistus,vitaminus.Tai stai kaip.Aisku nesakau,kad visi gydytojai tuo vadovaujasi,bet,kad didzioji dalis-tai tikrai taip.

Tai nebe naujiena, jog farmacijos versle tokie dalykai dedas.
Mano atveju, mano gydytoja man nereklamavo jokiu vitaminu, liepe gert vitaminu kompleksa nesciosioms, o koki - pasirinkau jau pati. Mamavit tabletes isties dideles, bet ne tiek, kad butu sunku nuryt ir sudetis man pasirode tinkamiausia.
Atsakyti
O ar kam nors taip buvo, kad jau i nestumo pabaiga skirtu gerti foline rugsti? blink.gif As pries planuodama geriau foline rugsti,nepilna mesn. ir kai pastojau dar tris men. Dabar gydytoja padare kraujo tyrimus ir liepe nusipirkti foline rugsti 350mg vienoj tabletej. g.gif Man jau 33 nestumo savaite. Gal pamate kad man jos truksta doh.gif doh.gif
Atsakyti
Aisku... vadinasi niekam nereikejo gerti tos folios nestumo pabaigoj, tik man doh.gif doh.gif doh.gif g.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2007 06 14, 16:05)
Aisku... vadinasi niekam nereikejo gerti tos folios nestumo pabaigoj, tik man  doh.gif  doh.gif  doh.gif  g.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

o tai konkrečiau gyd nepasakė kodėl?
Atsakyti
as 10 sav nestuke.gif . mano gydytoja man liepe gerti polivitaminus ir dar + 3 kart per diena po 2 tabletes folines rugsties, tai per diena viso gaunasi 6 tabletes. blink.gif Kazkaip daugoka atrodo g.gif bet gal cia todel, kad as rizikos grupeje esu g.gif
Atsakyti