Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(labukas @ 2007 04 04, 09:38)
Sveikos

As tai kai ejau i pries santuokines baznycios pamokeles, ten kai buvo paskaita apie naturalu nėštumo planavimą, akušerė rekomendavo po KT vartojimo keletą mėnesių pagerti folio rūgštį, kad atsistatytų organizmas ir planuojamas vaikelis gimtų sveikas. Ar kas nors apie tai girdėjote? Ar gėrėte po KT vartojimo?

Foline rugsti rekomenduojama pradeti gerti 3 menesius iki planuojamo nestumo pradzios ir testi dar 3 pirmus nestumo menesius. Rekomenduojama paros norma - 400 mikrogramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikiausia: 22 balandžio 2007 - 18:27
QUOTE(zuikiausia @ 2007 04 22, 20:27)
Foline rugsti rekomenduojama pradeti gerti 3 menesius iki planuojamo nestumo pradzios ir testi dar 3 pirmus nestumo menesius. Rekomenduojama paros norma - 400 mikrogramu.

naujausiais tyrimais rekomenduojama dienos norma yra 1000 mikrogramu. Nors man irgi sake, kad 400 pilnai uztenka smile.gif
Atsakyti
Folinę rūgštį pradėjau gerti tris mėnesiai prieš pastojimą, tebegeriu ir dabar po 1000mcg per dieną, jau skaičiuoju devintą savaitę nestuke.gif lotuliukas.gif
Kai laukiausi pirmojo vaikelio, gydytoja buvo pasakiusi, kad pirmus tris mėnesius nereikia gerti išvis jokių vitaminų, kad nebūtų vaikeliui alergijų, tame tarpe ir fol. rg. blink.gif blink.gif Dėl nežinojimo ir negėriau doh.gif Pradėjau tik vėliau. Blogiau nebuvo, mergaitė gimė sveika, guvi, dešimt pagal Agpar skalę thumbup.gif
Bet manau, kad gerti folinę rūgštį būtina - apsidraudimui, kad viskas būtų gerai bigsmile.gif
Atsakyti
Kad reikia gerti folio rūgštį iki planuojamo nėštumo, aš nežinojau blush2.gif
O ir planuoti nebuvo kaip, nes pastojau tik "pradėjusi planuoti", dar ta patį mėnesį lotuliukas.gif Bet kai tik sužinojau apie savo nėštumą, iškart nusipirkau folio rūgšties ir gėriau pirmus tris nėštumo mėnesius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(veikejas @ 2005 07 07, 09:26)
Sveiki,

Žmona nėščia - džiaugsmas begalinis biggrin.gif. Aišku ar nėštumas kokybiškas, reikia, kad dar patvirtintų žmonės su baltais chalatais.

Bet anyway reikia jolinės rūgšties bei rekomendacijų iš kur jos pasisemti natūraliai.

Reikia per dieną kelių šimtų mg, o visokiose maternose ir pan. yra vos keli miligramai.

Ką daryti ir kur ieškoti?

Ką reikia valgyt? Melionus, šparagus, ką dar?

foline rugti 400mikro gramu,vaistinei tikrai yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(astulkina @ 2007 04 30, 10:46)
Kad reikia gerti folio rūgštį iki planuojamo nėštumo, aš nežinojau  blush2.gif
O ir planuoti nebuvo kaip, nes pastojau tik "pradėjusi planuoti", dar ta patį mėnesį  lotuliukas.gif  Bet kai tik sužinojau apie savo nėštumą, iškart nusipirkau folio rūgšties ir gėriau pirmus tris nėštumo mėnesius  thumbup.gif

na taip reikia ax.gif man itgi gyd sake pries planuojama nestuma kad pagerciau 3men
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2007 05 04, 03:00)
na taip reikia  ax.gif  man itgi gyd sake pries planuojama nestuma kad pagerciau 3men

Mes planavom leliuką,gėriau folinę rūgštį.Bet metus nepastojau.Visus metelius ją gėriau,o kai nutraukiau (galvoju reikia nuo jų pailsėti g.gif ) bats ir yra nestuke.gif .Tuomet vėl gėriau 3 mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(Rokė @ 2007 05 04, 11:05)
Mes planavom leliuką,gėriau folinę rūgštį.Bet metus nepastojau.Visus metelius ją gėriau,o kai nutraukiau (galvoju reikia nuo jų pailsėti g.gif ) bats ir yra  nestuke.gif .Tuomet vėl gėriau 3 mėnesius.

va va man ir panasei buvo ax.gif laukiau maziuko 3m ir tai gerdavau tai negerdavau padarydavau pertraukele ir vel gerdavau bet kiek pamanu pastojau tada kai negeriau g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man tai daktariukė liepė gerti viena mėn. Gal todėl kad labai vėlai sužinojau. Buvo jau 9 savaitėlės. O kai baigiau tabletes, gydytoja sakė kad nebereikia. Bet vis dar esu pasimetus, nes draugėms jų daktariūkščiai sakė gerti visą nestuke.gif . Bet kadangi valgau dag daržovių tai gal ir nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaa @ 2007 03 27, 06:59)
Visur skaitau, kad folio rūgštis geriama iki 12 sav. o kas galėtų pasakyti kodėl būtent iki šios savaitės? Ar galiu ramiai dagerti savo dėžutę, nors man jau 14 sav. ?
Ar geriau įsigyti kokius kt. vitaminus, kaip manote, mamytės?  4u.gif

todel, kad veliau ir jau darosi nelabai reikalinga, nes gali buti perdozavimas, kuris yra labai blogai
Atsakyti
Man gydytoja buvo prirasius gerti foline rugsti iki 12 sav. O veliau kraujo tyrimai buvo geri tai ir nereikejo, tik sake jei labai pykins pagerti vitaminu smile.gif
Atsakyti
labas, turiu beveik treju leliu, bet jau galvoju apie antra tongue.gif dabar susiduriau su klausimu: Ar man uztenka gerti vitaminu kompleksa nesciosioms, ar foline rugsti? Pries pirma geriau tik vitaminus, o dabar drauge (ji irgi planuoja pastoti) geria foline, ir sako, kad geriau, ka galite patarti? 4u.gif
Atsakyti