Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(Majaa @ 2007 03 30, 20:58)
Sirdingai dekoju, taip ir padarysiu  4u.gif

i sveikata drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 29, 21:05)
neimanoma!
kiek reikes organizmas pasiims, ko nebereikes ishsisiosi smile.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

As tai kai ejau i pries santuokines baznycios pamokeles, ten kai buvo paskaita apie naturalu nėštumo planavimą, akušerė rekomendavo po KT vartojimo keletą mėnesių pagerti folio rūgštį, kad atsistatytų organizmas ir planuojamas vaikelis gimtų sveikas. Ar kas nors apie tai girdėjote? Ar gėrėte po KT vartojimo?
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2007 04 04, 11:38)
Sveikos

As tai kai ejau i pries santuokines baznycios pamokeles, ten kai buvo paskaita apie naturalu nėštumo planavimą, akušerė rekomendavo po KT vartojimo keletą mėnesių pagerti folio rūgštį, kad atsistatytų organizmas ir planuojamas vaikelis gimtų sveikas. Ar kas nors apie tai girdėjote? Ar gėrėte po KT vartojimo?

as pries pastojant geriau gal men ar du pregnacare vitaminus nescioms, norincioms pastot ir maitinancioms... berods taip ten parasyta buvo.. g.gif
tai ten i sudeti ieina ta foline...
bet jei tu planuoji pastot tai laisvai gali ja vartot, o jei neplanuoji tai as nezinau ar reikia... na gal nepamaisys tai tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2007 04 04, 10:38)
Sveikos

Tikrai kai planuoji pastoti yra rekomenduojama pavartoti folio rūgštį, kai pastoji taip pat.
Atsakyti
sveikos

Šiandien buvau pas savo ginekologę ax.gif tai ji man išrašė folio rūgšties 300 mcg, tai aš dabar galvoju ar nebus per mažai nes kiek girdėjau kad geria merginos bent jau 400 g.gif tai kaip čia turėtų būti ištikrųjų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cloudlet @ 2007 04 06, 12:14)
sveikos

Šiandien buvau pas savo ginekologę  ax.gif tai ji man išrašė folio rūgšties 300 mcg, tai aš  dabar galvoju ar nebus per mažai nes kiek girdėjau kad geria merginos bent jau 400  g.gif tai kaip čia turėtų būti ištikrųjų unsure.gif

Aš tai siūlyčiau nesavivaliauti, o gerti tiek, kiek nurodė gydytoja. Aš iš pat pradžių tai tik po 200 gėriau unsure.gif nors norma 400
Atsakyti
QUOTE(cloudlet @ 2007 04 06, 13:14)
sveikos

Šiandien buvau pas savo ginekologę  ax.gif tai ji man išrašė folio rūgšties 300 mcg, tai aš  dabar galvoju ar nebus per mažai nes kiek girdėjau kad geria merginos bent jau 400  g.gif tai kaip čia turėtų būti ištikrųjų unsure.gif

siulyciau bent tuos 400 gert... bus per daug organizmas pasalins per slapima... neperdozuosi...
Atsakyti
Aš geriu folinę rūgštį 400 mg, nors gydytoja išvis dėl jos nieko nesakė. O išrašė vitaminus, nuo kurių mane pykino, vat jų tai ir negėriau.
Atsakyti
QUOTE(Inga28 @ 2007 04 11, 19:18)
siulyciau bent tuos 400 gert... bus per daug organizmas pasalins per slapima... neperdozuosi...

Aš esu skaičiusi, neva perdidelis folio rūgšties vartojimas sukelia vaisiaus apsigimimus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2007 04 12, 21:54)
Aš esu skaičiusi, neva perdidelis folio rūgšties vartojimas sukelia vaisiaus apsigimimus unsure.gif

Per didelį folio rūgšties kiekį pašalina organizmas su šlapimu, o vat vitamino A per didelis kiekis gali pakenkti. Vakar kaip tik skaičiau knygoje, skirtoje besilaukiančioms ir auginančioms vaikučius.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2007 04 12, 22:54)

pletkai smile.gif
cia apie vit A turbut skaitei... ir tai gyvulines kilmes jis pavojingas yra o augalines kilmes nieko blogo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pijerina @ 2007 04 12, 21:02)
Aš geriu folinę rūgštį 400 mg, nors gydytoja išvis dėl jos nieko nesakė. O išrašė vitaminus, nuo kurių mane pykino, vat jų tai ir negėriau.

zinok kartais kai vitaminus israso tai nebesako nieko del folines, kadangi vitaminuose jos yra pakankamai smile.gif

man ir pykindavo nuo vitaminu, bet pakeiciau i kita rusi ir viskas susitvarke. Mamavit mane labai pykino, o gine pasake kad juose didesnis gelezies kiekis yra ir kartais del to pykina.
Dabar geriu New Nordic ir esu labai patenkinta smile.gif
Atsakyti