Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

Padekit susigaudyti g.gif Pasimeciau mato vienetuose. jus visos kalbat, kad nesciosios folio rugsties norma 400 mg. o as katik is gydytojos. ji sake, kad norma yra 4 mg. vartau rankose du buteliukus folio rugsties ir visiskai pasimeciau... verysad.gif ant vieno raso, kad folio rugsties tableteje yra 1 mg, o ant kito - 400 mcg. tai daba nesuprantu kiek cia man ju gert. ar pasemt sauja ir neskaiciuot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2007 03 16, 21:24)
Padekit susigaudyti  g.gif  Pasimeciau mato vienetuose. jus visos kalbat, kad nesciosios folio rugsties norma 400 mg. o as katik is gydytojos. ji sake, kad norma yra 4 mg. vartau rankose du buteliukus folio rugsties ir visiskai pasimeciau...  verysad.gif ant vieno raso, kad folio rugsties tableteje yra 1 mg, o ant kito - 400 mcg. tai daba nesuprantu kiek cia man ju gert. ar pasemt sauja ir neskaiciuot?  biggrin.gif

tai 4mg = 400mcg smile.gif bet gali dvigubai gert ir viskas bus thumbup.gif nes skaiciau vasario men "tavo vaikas" zurnaliuke tai ten iki 1000mcg raso yra norma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 17, 18:32)
tai 4mg = 400mcg smile.gif bet gali dvigubai gert ir viskas bus  thumbup.gif  nes skaiciau vasario men "tavo vaikas" zurnaliuke tai ten iki 1000mcg raso yra norma smile.gif

Tai va, kad 1 mg yra 1000 mcg. Tai gaunas taip, kad norint isgert 4 mg (ta vadinama norma), reikia isgert 10 tableciu po 400 mcg per para. Del to ir sakau, kad pasisemiu saujele ir kaip riesutus biggrin.gif O nesciuju folio rugsties normos visur skirias kur tik pasiziuresi ir ko bepaklausi smile.gif Tai va mane ir gazdina toks tableciu skaicius per diena.
Atsakyti
keistas dozavimas...
as atsimenu pirkdavau tabletes, kur 1i diena tereikejo gert.. g.gif
dabar geriu tik vitaminus nesciajai, bet ten irgi yra dienos folio norma tai 400mcg smile.gif tai va nezinau kaip cia skaiciuot geriau smile.gif
Atsakyti
Visur skaitau, kad folio rūgštis geriama iki 12 sav. o kas galėtų pasakyti kodėl būtent iki šios savaitės? Ar galiu ramiai dagerti savo dėžutę, nors man jau 14 sav. ?
Ar geriau įsigyti kokius kt. vitaminus, kaip manote, mamytės? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaa @ 2007 03 27, 08:59)
Visur skaitau, kad folio rūgštis geriama iki 12 sav. o kas galėtų pasakyti kodėl būtent iki šios savaitės? Ar galiu ramiai dagerti savo dėžutę, nors man jau 14 sav. ?
Ar geriau įsigyti kokius kt. vitaminus, kaip manote, mamytės?  4u.gif

as manau kad reikia gydytojos paklaust..as kazkaip irgi savarankiskai pradejau ta folio rugsti gert, tai kai eisiu pas gyd. issiklausiu ka gert geriau ar gryna folio rugsti ar siaip kokius vitaminus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jujuka: 27 kovo 2007 - 11:20
QUOTE(Majaa @ 2007 03 27, 08:59)
Ar geriau įsigyti kokius kt. vitaminus, kaip manote, mamytės?  4u.gif

ramiai dagerk ta pakuote smile.gif
sako iki 12sav, nes tada intensiviausiai pasisavina organizmas ta foline... paskui ja pats organizmas pradeda gausiau gamint, bet neperduozuosi, nes nereikalingas kiekis pasisalina su slapimu...

o jei negeri jokiu vitaminu nestuke.gif , tai siulyciau jau dagerus, pradet juos gert smile.gif
Atsakyti
Folines rugsties yra pirkti visose vaistinese bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(coliukee @ 2007 03 28, 19:51)
Folines rugsties yra pirkti visose vaistinese  bigsmile.gif

yra yra... tikrai ne deficitas biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit ar imanoma perdozuoti folio rugsti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 03 29, 17:26)
Sakykit ar imanoma perdozuoti folio rugsti?  g.gif

neimanoma!
kiek reikes organizmas pasiims, ko nebereikes ishsisiosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 27, 18:36)
ramiai dagerk ta pakuote smile.gif
sako iki 12sav, nes tada intensiviausiai pasisavina organizmas ta foline... paskui ja pats organizmas pradeda gausiau gamint, bet neperduozuosi, nes nereikalingas kiekis pasisalina su slapimu...

o jei negeri jokiu vitaminu  nestuke.gif , tai siulyciau jau dagerus, pradet juos gert smile.gif

Sirdingai dekoju, taip ir padarysiu 4u.gif
Atsakyti