Padekit susigaudyti Pasimeciau mato vienetuose. jus visos kalbat, kad nesciosios folio rugsties norma 400 mg. o as katik is gydytojos. ji sake, kad norma yra 4 mg. vartau rankose du buteliukus folio rugsties ir visiskai pasimeciau... ant vieno raso, kad folio rugsties tableteje yra 1 mg, o ant kito - 400 mcg. tai daba nesuprantu kiek cia man ju gert. ar pasemt sauja ir neskaiciuot?
QUOTE(Pavasarine @ 2007 03 16, 21:24)
Padekit susigaudyti Pasimeciau mato vienetuose. jus visos kalbat, kad nesciosios folio rugsties norma 400 mg. o as katik is gydytojos. ji sake, kad norma yra 4 mg. vartau rankose du buteliukus folio rugsties ir visiskai pasimeciau... ant vieno raso, kad folio rugsties tableteje yra 1 mg, o ant kito - 400 mcg. tai daba nesuprantu kiek cia man ju gert. ar pasemt sauja ir neskaiciuot?
tai 4mg = 400mcg bet gali dvigubai gert ir viskas bus nes skaiciau vasario men "tavo vaikas" zurnaliuke tai ten iki 1000mcg raso yra norma
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 17, 18:32)
tai 4mg = 400mcg bet gali dvigubai gert ir viskas bus nes skaiciau vasario men "tavo vaikas" zurnaliuke tai ten iki 1000mcg raso yra norma
Tai va, kad 1 mg yra 1000 mcg. Tai gaunas taip, kad norint isgert 4 mg (ta vadinama norma), reikia isgert 10 tableciu po 400 mcg per para. Del to ir sakau, kad pasisemiu saujele ir kaip riesutus O nesciuju folio rugsties normos visur skirias kur tik pasiziuresi ir ko bepaklausi Tai va mane ir gazdina toks tableciu skaicius per diena.
keistas dozavimas...
as atsimenu pirkdavau tabletes, kur 1i diena tereikejo gert..
dabar geriu tik vitaminus nesciajai, bet ten irgi yra dienos folio norma tai 400mcg tai va nezinau kaip cia skaiciuot geriau
as atsimenu pirkdavau tabletes, kur 1i diena tereikejo gert..
dabar geriu tik vitaminus nesciajai, bet ten irgi yra dienos folio norma tai 400mcg tai va nezinau kaip cia skaiciuot geriau
Visur skaitau, kad folio rūgštis geriama iki 12 sav. o kas galėtų pasakyti kodėl būtent iki šios savaitės? Ar galiu ramiai dagerti savo dėžutę, nors man jau 14 sav. ?
Ar geriau įsigyti kokius kt. vitaminus, kaip manote, mamytės?
QUOTE(Majaa @ 2007 03 27, 08:59)
Visur skaitau, kad folio rūgštis geriama iki 12 sav. o kas galėtų pasakyti kodėl būtent iki šios savaitės? Ar galiu ramiai dagerti savo dėžutę, nors man jau 14 sav. ?
as manau kad reikia gydytojos paklaust..as kazkaip irgi savarankiskai pradejau ta folio rugsti gert, tai kai eisiu pas gyd. issiklausiu ka gert geriau ar gryna folio rugsti ar siaip kokius vitaminus...
QUOTE(Majaa @ 2007 03 27, 08:59)
ramiai dagerk ta pakuote
sako iki 12sav, nes tada intensiviausiai pasisavina organizmas ta foline... paskui ja pats organizmas pradeda gausiau gamint, bet neperduozuosi, nes nereikalingas kiekis pasisalina su slapimu...
o jei negeri jokiu vitaminu , tai siulyciau jau dagerus, pradet juos gert
Folines rugsties yra pirkti visose vaistinese
QUOTE(coliukee @ 2007 03 28, 19:51)
Folines rugsties yra pirkti visose vaistinese
yra yra... tikrai ne deficitas
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 03 29, 17:26)
Sakykit ar imanoma perdozuoti folio rugsti?
neimanoma!
kiek reikes organizmas pasiims, ko nebereikes ishsisiosi
QUOTE(Inga28 @ 2007 03 27, 18:36)
ramiai dagerk ta pakuote
sako iki 12sav, nes tada intensiviausiai pasisavina organizmas ta foline... paskui ja pats organizmas pradeda gausiau gamint, bet neperduozuosi, nes nereikalingas kiekis pasisalina su slapimu...
Sirdingai dekoju, taip ir padarysiu