siaip tai rpn yra 300 mcg folines r....
tai kaip suprantu - 0,3 mg pasiskaitykit ant pakuotes apie rpn
oij priskaiciau cia jusu vartojamas dozes ir pati susiveliau... man gydytojas liepe gert Pregnacare arba materna o jei noriu atskirai foline su vitaminu E.
QUOTE(Inga28 @ 2006 11 29, 16:21)
oij priskaiciau cia jusu vartojamas dozes ir pati susiveliau... man gydytojas liepe gert Pregnacare arba materna o jei noriu atskirai foline su vitaminu E.
vitemine E geriau jau neperdozuok
QUOTE(mergina05 @ 2006 11 30, 14:21)
o kas buna, jei vitamino E perduozuoji?
QUOTE(mergina05 @ 2006 11 30, 12:21)
Vitaminas E yra kaip tik naudingas nesciajai, jo daug yra motinos piene. Radau info, jog suaugusiam žmogui dienos norma - apie 10 miligramų tokoferolio ekvivalentų, nėščiosioms - 12 miligramų, žindyvėms - 14 miligramų.
Aisku, per didelis vartojimas negali nepakenkti, kaip ir bet kokiu vitaminu. Gali sutrikti virskinimas, atsirasti nuovargis, odos uzdegimai.
oij jau nebezinau nei ka gerti nei kiek ir kurios dabar patarimu klausyt?
QUOTE(Inga28 @ 2006 12 01, 12:30)
oij jau nebezinau nei ka gerti nei kiek ir kurios dabar patarimu klausyt?
na manau pati turi nuspresti kaip tau geriausiai elgtis ir ka gerti
as tai pasitikiu savo gyd, tai jis man liepe gert kompleksa as ir geriu
jei tikrai valgai kokybišką, įvairų maistą, nepamiršti daržovių ir vaisių (tikėkim, kad ir importiniuose randam ką gero), gali pakaitomis vieną mėnesį gerti vitaminų kompleksą, kitą tik folinę rūgštį. Bent jau man taip savo laiku gyvenant tyrimai visada būdavo puikūs
Na as viena persileidima turejus, tai be vitaminu bijau ir rizikuot... o su maistu tai manau siais laikais sunku kokybiska ir sveika maista nusipirkt...nebent turi mociute kaime
Aš kelis kartus bandžiau gerti folinę rūgštį ir po to mesdavo. Taip siaubingai sukietėdavo viduriai, kad siaubas. O gydytoja sakė, kad taip būti negali.
Būvo taip kam nors?
Būvo taip kam nors?
Na viduriu kietejimas visoms nesciosioms budingas ir tikrai ne nuo folines rugsties....