Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(mergina05 @ 2006 10 29, 17:47)
nu dabar tiek susiparinau  unsure.gif man daktare liepe gerti po 4 ar 5 mg per diena....tai cia jau arkliska doze gaunasi....  blink.gif

nu kad ne arkliška, gal tiesiog nuliukus pamiršot prirašyti prieš skaičiukus - 0,4 arba 0,5 mg per dieną. Tai normali dozė, tik gal jums išrašytos tabletytės po mažą dozę, todėl jų daugiau reikia. Va čia paskaitykit mūsų gydytojos ginekologės patarimus-konsultacijas šiuo klausimu spausti čia:
Atsakyti
QUOTE(rozinee @ 2006 10 04, 10:26)
As pradejau gerti folio rugsti 5-6 nestumo savaite, iskart suzinojusi, kad laukiuosi. Dienos doze yra 400 mg. O, pasak gydytojos, pertekliu, gaunama pvz is naturaliu produktu, organizmas pats pasalina. Tik nezinau, ka daryt, ar vartot dar kazkokius kitus vitaminus, skirtus nescioms, nes gydytoja nieko nesake.. Norisi maziukui visko, ko geriausio, bet ir bijau kartu nepasitarus priimti sprendimus, po to gal pakenks.. unsure.gif

Tikrai nevartok jokiu kitu vitaminu, geriau kuo naturaliau maitinki, daugiau vaisiu, darzoviu, kruopu, mesos, ypac jautienos mirksiukas.gif

QUOTE(multti @ 2006 10 26, 11:30)
Sveikutes,

folio rugsti geriu jau pora savaiteliu  ax.gif  o vitaminu naudot kol kas gydytoja nepatare, nes tai gali alergiziuoti pupsika  blink.gif  tai as lepinuos vaisiais ir darzovemis, ir stengiuos duot savo maziui viska kas geriausia smile.gif nors jis vistiek pasiema tiek, kiek jam reikia  blush2.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif Saunuole, taip ir toliau, nereikia jokios sintetikos, kuo daugiau naturalaus maisto mirksiukas.gif
Atsakyti
...."Iki kito planuojamo nėštumo rekomenduojama 3 mėn. profilaktiškai kasdien vartoti vitaminus (vit. E 100 mg/d ir folinę rūgštį 5 mg/d)..." radau www.sveikas.lt
ir nėštumo metu man tiek buvo liepta gerti.
Atsakyti
nuo 8 savaites pakeiciau gydytoja ir ji liepe nebegerti folio rugsties atskirai, o sake pradet gerti vitaminus nesciosioms. Geriu MAMAVIT ir ten parasyta sudety, kad folio rugsties netgi didesne konsentracija nei kai atskirai gerdavau. Tai juos tik ir vartoju.
Atsakyti
as tai irgi geriu vitaminus i kuriu sudeti ieina 400mg.folio rugsties ir daugiau nieko ,manau uztenka ax.gif
Atsakyti
tikrai uztenka, jei yra 400 mg
Atsakyti
pas mane folio rugsties tabletes po 1mg. Tai itariu, kad reikia skelti ja pusiau, ar keturias tabletes isgerti? Ir kiek gos reikia gerti ar 0,4mg ar 400mg?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reida: 11 lapkričio 2006 - 19:11
QUOTE(reida @ 2006 11 11, 20:07)
pas mane folio rugsties tabletes po 1mg. Tai itariu, kad reikia skelti ja pusiau, ar keturias tabletes isgerti? Ir kiek gos reikia gerti ar 0,4mg ar 400mg?

Reida, gera klausima uzdavei, man irgi toks pats iskiles g.gif pas mane irgi tabletes po 1 mg buvo, tai gydytoja liepe gerti 4-5 tabletes,tai gaunasi,kad isgeriu 4mg arba 5mg blink.gif cia as visko prisikaiciau, tai taip ir nesupratau kaip cia panos matuoja, nes kazkaip 400mg ir 0,4 mg skirtumas tai yra turbut.... blink.gif g.gif
Atsakyti
Mergina 05, as geriu tik vien tablete, nes radau ant pakuotes, kad nesciosioms gerti 1tablete. Taip ir darau, kaip instrukcijoje parasyta. Nes kaip zinau, kad folines rugsties reikia0,4mg. , o ne 400mg.
Tai dabar ir mastau ar tu perdaug geri, ar as per mazai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(reida @ 2006 11 19, 13:30)
Mergina 05, as geriu tik vien tablete, nes radau ant pakuotes, kad nesciosioms gerti 1tablete. Taip ir darau, kaip instrukcijoje parasyta. Nes kaip zinau, kad folines rugsties reikia0,4mg. , o ne 400mg.
Tai dabar ir mastau ar tu perdaug geri, ar as per mazai? biggrin.gif

Reida, ant pakuotes as irgi radau taip parasyta smile.gif bet daktare man pasake, jei tabletes po 1 mg tai geri 4 arba 5 tabletes g.gif gulejau ligoninei, paklausiau kitu daktaru lygiai to pacio, kiek tableciu reikia man gerti jei pas mane jos po 1mg, tai is visu gavau ta pati atsakyma 4 arbe 5...tai 1 mg * 4mg = 4 mg, matematika tokia...tai kiek tada reikia gerti?????? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2006 10 29, 18:47)
nu dabar tiek susiparinau  unsure.gif man daktare liepe gerti po 4 ar 5 mg per diena....tai cia jau arkliska doze gaunasi....  blink.gif pas mane tabletes po 1 mg, tai as ju 5 isgeriu....ir klausiau dar pas daktare ar ne per daug???? jinai man sake,kad tikrai ne, kad nesciai tiek ir reikia jei negeriai planuojant vaikeli....  blush2.gif  nebezinau jau kuom tiketi...jauciu teks pradet ieskotis literaturos ir vadovautis savo galva...  g.gif

Kol gulėjau ligoninėje taip pat gerdavau po 4 tabletes. Kai grįžau namo gydytoja man patarė nusipirkti 5mg tabletes, kad nereikėtų gerti po kelias, o užtektų vienos.
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2006 11 15, 10:28)
Reida, gera klausima uzdavei, man irgi toks pats iskiles  g.gif  pas mane irgi tabletes po 1 mg buvo, tai gydytoja liepe gerti 4-5 tabletes,tai gaunasi,kad isgeriu 4mg arba 5mg  blink.gif  cia as visko prisikaiciau, tai taip ir nesupratau kaip cia panos matuoja, nes kazkaip 400mg ir 0,4 mg skirtumas tai yra turbut....  blink.gif  g.gif

Teisingai geri, mačiau ir aš tų kur užrašyta 0,4 mg, bet aš visada pirkdavau 5mg, gal dabar tokių jau nėra g.gif
Atsakyti
Oh, koks velnias, o as po viena geriau verysad.gif Vadinasi tas pats, kad buciau isviso negerusi. Kaip manot, gali del to kas nors bloga nutikti?
Atsakyti