Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis

QUOTE(Jaklina @ 2006 08 04, 19:56)
Kad nezinau, salia kuri gulejo su gresianciu irgi po visa atnesdavo, ir man sakydavo kad po visa reikia gerti, pati palatos gydytoja. Na matai cia kiek gydytoju tiek nuomoniu. Bet vistiek pagersiu as tuos vitaminus tris keturis men, ir bandysim leliu  mirksiukas.gif   laukiu nesulaukiu  rolleyes.gif

Folinės rūgšties reikalinga paros norma yra 400mg, jei išgeriate ar su maistu gaunate daugiau, nieko blogo, nes organizmas jos pertekliaus tiesiog nepasisavina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kava: 07 rugpjūčio 2006 - 09:22
As ir esu girdejus, kad paros norma reikalinga 400, o jei gaunama daugiau tai tiketina, kad organizmas paprasciausiai nepasisavina. kiek jam reik tiek jis pasiima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaklina @ 2006 08 07, 10:06)
As ir esu girdejus, kad paros norma reikalinga 400, o jei gaunama daugiau tai tiketina, kad organizmas paprasciausiai nepasisavina. kiek jam reik tiek jis pasiima  mirksiukas.gif

O man gyditoja israse 800 mg. unsure.gif dienos norma.
Atsakyti
As irgi kai laukiausi geriau 800 mg, bet gydytoja sakius kad uztenka 400 g.gif tai cia kiekviena vis kitaip. Db geriu tas pacias 800 mg, nes po keliu men vel planuosime leliu. Nors kaip sakoma "zmogus planuoja - dievas juokiasi" biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,as ir geriu ta folio rusti 0,4mg dienos norma
nezinau ar nuo jos ar nuo ko kito man labai bjaurus gelezies skonis burnoje
man jau 12 savaiciu ir pradejo mane pykinti ko nebuvo iki tol ir vien tik nuo to skonio nemalonaus
apetitas dingo o pries tai valgiau be sustojimo
kada reik nustoti ja gerti? nes man sake kad ne iki trecio menesio o tris menesius
bukit geros patarkit ka nors unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane1 @ 2006 08 17, 17:33)
sveikos,as ir geriu ta folio rusti 0,4mg dienos norma
nezinau ar nuo jos ar nuo ko kito man labai bjaurus gelezies skonis burnoje
man jau 12 savaiciu ir pradejo mane pykinti ko nebuvo iki tol ir vien tik nuo to skonio nemalonaus
apetitas dingo o pries tai valgiau be sustojimo
kada reik nustoti ja gerti? nes man sake kad ne iki trecio menesio o tris menesius
bukit geros patarkit ka nors unsure.gif

Gal tau šiaip nėštumo požymiai? man folio rūgštis visai neturėjo jokios neigiamos įtakos, bent nepajutau. Gėriau iki 12 savaitės, paskui perėjau prie vitaminų, bet ir juose yra tie patys 0,4 folio.
Atsakyti
gal ir taip, nebuvo pirmus tris menesius tai daba kentesiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2006 08 02, 15:55)
O as kai jau ruosiausi pastoti pasidariau visus tyrimus, ir gydytojai sakau - tai ka man dabar gert, ar kokiu papildu besiruoshiancioms, ar tos folio rugsties. Ji tik nusijuoke ir sako - darykit tik vaika ir viskas gerai bus. Ir pasake kad visi tie vitaminai ir maisto papildai nesciom tai tiek ispustas reikalas, kad paskui vaikai kaip broileriai gimsta po 5kg ir viskam alergiski. Reikia stengtis kuo naturaliau ir kuo sveikiau. Kaip dabar bus su folio rugstim visiskai nezinau, ziuresim po vizito smile.gif

siaip tai dauguma gydytoju visgi pataria gert foline rugsti net pries pastojant, tam ,kad isvengtume apsigimimu.
del vitaminu tai yra tokia nuomone, kad sukelia alergija ir broilerius augina, bet tarkim gelezies kai kraujyje labai mazai, tai bent jau man buvo be sansu ja naturaliais produktais pakelt - o gelezies trukumas tai jau tikrai persileidima gali issaukt

Atsakyti
QUOTE(renant @ 2006 08 18, 05:35)
siaip tai dauguma gydytoju visgi pataria gert foline rugsti net pries pastojant, tam ,kad isvengtume apsigimimu.

Taip. Aš pas gydytoją nuėjau dar tik ketindama pastoti. Tai ji iš karto man liepė gerti Pregnancare + Folio rūgšties (papildomai). Sakė, kad per daug nebus. Beje, Folio rūgšties turėjo gerti ir vyras, kol atliko savo DARBĄ blush2.gif
Minėtus vitaminus ir Folį geriu be pertraukos ir dabar (vyras nebegeria smile.gif ). Iš pradžių ir man būdavo nelabai malonus skonis burnoje. Gal todėl, kad aš gerdavau po valgio, daug neužgerdama. Tai dabar darau taip: suvalgau pusę porcijos (ėdu tikrai nemažai blush2.gif ), tada užsigerdama mineraliniu išgeriu vaistus, ir baigiu valgyti. Savijauta - thumbup.gif .
Atsakyti
biggrin.gif Broileriai gimsta, jei busimoji mamyte valgo daugiau nei jai reiketu, o ne nuo vitaminu. Dar pries pastodama du men. geriau iprastus vitaminus, o pastojusi kiekviena diena iki pat gimdymo geriau Pregnacare vitaminus, kalci, taip pat nestumo pradzioje geriau foline rugsti milziniskais kiekiais (gydytojos liepimu). Nu ir ka, mano mazyle gime 3200 g. ir 53 cm. ugio. Taip kad nuo vitaminu cia nepriklauso. O kadangi vaikas is mamos pasiima viska, kiek jam reikia, tai nevartojant vitaminu paciai busimai mamytei gali pritrukti naudingu medziagu, gali nusilpti kraujas, o tai irgi nera gerai. Aisku, kol yra svieziu vaisiu ir darzoviu ir nestuke.gif kiekviena diena ju valgo, tai gal ir nera labai svarbus sintetiniu vitaminu vartojimas, bet rudeni ir ziema be ju ne is vietos.
Atsakyti
Gytr drinks_cheers.gif
Laumiux tau gydytoja rekomendavo kad vyras gertu foline? g.gif domiuosi, nes ir as duociau saviskiui. pries pusantro men turejau persileidima, tai db lb geriu vitaminus. tai manau, kad ir saviskiui reik pasiulyti folines doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaklina @ 2006 08 22, 13:05)
Gytr    drinks_cheers.gif   
Laumiux    tau gydytoja rekomendavo kad vyras gertu foline?  g.gif  domiuosi, nes ir as duociau saviskiui. pries pusantro men turejau persileidima, tai db lb geriu vitaminus. tai manau, kad ir saviskiui reik pasiulyti folines  doh.gif    rolleyes.gif

Būtent mano ginekolgė ir rekomendavo. Gali ir tu pasikonsultuoti su saviške. O jei savajam pasiūlysi ir nesitarusi, manau, nieko blogo.
Na, kiek folinė padėjo maniškiui, bus matyti lapkričio pabaigoje.
Pastojau, tiesa, labai lengvai - per mėnesį, nors prieš tai 9 metus saugojomės. Gal tam irgi turėjo įtakos folio rūgštis, o gal ir ne.
Nėštumas, tiesa, nėra labai lengvas. Gulėjau dėl gresiančio (nors man gydyti pakako Magnio), bet taip nutiko dėl to, kad pervargau ir patyriau stresų darbe.
Bet šiaip aš įsitikinusi, kad Folio rūgštis thumbup.gif dalykas.
Atsakyti