QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 22:34)
Nepykstu, tiesiog liūdna šiek tiek, kai tikiesi konstruktyvumo, o sulauki tik labai skurdaus komentaro. Ir nežinai net ką galvot, ką tobulint. Todėl ir bandysiu mokytis tik iš kitų nuotraukų... iš tų, kurias komentuoja.
pažįstamas man tas jausmas: "nieko neišeina, nemoku, negaliu, nedarysiu". Taip kažkada ilgai ilgai mokinausi fotografuoti vandenį. Verkdavau vyrui ant peties, kokia aš nevykėlė, kodėl "jie" taip gali, o man nepavyksta. Ir bandžiau bandžiau bandžiau. Vieną dieną "paukšt", kažkas atsisuko galvoje ir pavyko! Štai, neseniai fotografavau nuostabią merginą, labai nervinausi, kad nesugalvosiu kaip ją pastatyti / paguldyti / pasukti ir t.t. Peržiūrėjusi nuotraukas, suvokiau, kad ne iš to galo jaudinausi (rankos matyt labai drebėjo, būčiau dar vyras - suprasčiau, o dabar)... Nusivyliau juodai ir nutrenkiau fotoaparatą. 2 sav. neprisiliečiau prie jo (o seniau bet kur eidama jį tempdavausi). Bet po tokių atostogų pajutau, kad negaliu be jo. Ir nemanau, kad visos čia turim kurti meną. Tiesiog reikia mokimąsi paversti pomėgiu, azartu, savotiškomis varžybomis ir iššūkiu sau. Tai turi teikti malonumą (ir nusivylimą kartais, kad nepamirštumėm malonumo skonio).
O jei, Alinva, Tau trūksta kokio išsamesnio komentaro, tiesiog paklausk, kodėl kas kaip. Ginčykis, ginkis ir t.t. Tik nenuleisk rankų. Aš asmeniškai gal ir negalėsiu Tau labai išsamiai ir techniškai kažką paaiškinti, bet manau atsiras tai darančių
QUOTE(alio-nka @ 2008 11 20, 23:11)
ir stop-nauja tema, galvojau kad visiskai neturiu fantazijos, vienas kitas geras kadras o visa kita seimos albumui, bet zaidziant su kava kilo tiek minciu, gaila negalesiu igivendinti iki galo, todel gal tikrai pagalvojam apie ilgesni namu darbu laika
Nereikia šios temos pamiršti. Galima fotografuoti toliau. Aš štai nedalyvauju jūsų ND., bet vis tiek fotografuoju puodelius
Tavo rodytose nuotraukose man iš esmės patinka kompozicija, mintis, bet labai nepatinka spalvos. Ką nors darei su jomis? Man atrodo, arba buvo l. tamsu ir jas šviesinai arba kažkas ne taip su WB.
O kodėl jūs taip trumpai darot ND? Man kartais ir 2 sav. maža. Gal be savaitės aptarimų temoje, palikit dar savaitę ND albume, kad savo darbus spėtų įdėti visos vėluojančios ar tos, kurios ilgai brandino idėją ir bandė ją įgyvendinti. Čia toks pasvarstymas...