Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(liamuna @ 2008 11 20, 21:26)
ikeliu kelis mano snd bandymus [color=yellow]

paskutinė.... na, užskaitom kaip bandymą biggrin.gif
pirmos patiko thumbup.gif tikrai neblogai.
tik man klausimas- kodėl bent kelios tokį keistoką rakursą pasirenkat? nei iš viršaus, nei iš šono- kaižkaip įstrižai. va kad ir tavo tose- atsitūpk, laikyk fotoaparatą puodelio lygyje- man kažkaip geriau atrodytų. nes dabar tas kampas toks nei šioks, nei toks.
tiesa, antroj foto pakirpčiau dar kairės pusės, o gal ir apačios vos vos.
o trečią dar drastiškiau, kad liktų tik maždaug pusė puodelio

Belly, tavo foto- kartojuos, bet neaišku, kur fokusas?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 20, 21:49)
liamuna šaunuolė. Pirmoji foto labai tvarkinga ir ryški.
O aš vistik siūlyčiau temą "trys daiktai" pasimokyti tvarkingo fokusavimo.

va apie sita pamirsau.as us sita tema uz thumbup.gif
Atsakyti
merginos, fotoaparatą turiu ne metus ir ne du, ir prieš tai ne vienerius turėjau juostinę muilinę. Nuotraukų mano sąskaitoj ne 10 tūkstančių, o kur kas daugiau. Nemanau, kad jei per tiek nieko neišmokau, dabar taip imsiu ir išmoksiu... nenoriu jūsų temos gadinti savo nuotraukytėmis.
Sėkmės smile.gif aš paskaitinėsiu tik smile.gif
Atsakyti
as sutinku su bet kokia tema. kokia bus tokia bandysiu smile.gif

luoke, tai puodelis mano neryskus ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 22:00)
merginos, fotoaparatą turiu ne metus ir ne du, ir prieš tai ne vienerius turėjau juostinę muilinę. Nuotraukų mano sąskaitoj ne 10 tūkstančių, o kur kas daugiau. Nemanau, kad jei per tiek nieko neišmokau, dabar taip imsiu ir išmoksiu... nenoriu jūsų temos gadinti savo nuotraukytėmis.

Baik Alvina,ir mano nuotraukos tragiskos palyginus su kitu,bet kaip kitaip ismoksim,jeigu nesimokinsim?Nesugadinsim mes tos temos,nebijok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 20, 21:49)
O aš vistik siūlyčiau temą "trys daiktai" pasimokyti tvarkingo fokusavimo.

drinks_cheers.gif
QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 21:53)
paskutinė.... na, užskaitom kaip bandymą  biggrin.gif
pirmos patiko  thumbup.gif  tikrai neblogai.
tik man klausimas- kodėl bent kelios tokį keistoką rakursą pasirenkat? nei iš viršaus, nei iš šono- kaižkaip įstrižai. va kad ir tavo tose- atsitūpk, laikyk fotoaparatą puodelio lygyje- man kažkaip geriau atrodytų. nes dabar tas kampas toks nei šioks, nei toks.
tiesa, antroj foto pakirpčiau dar kairės pusės, o gal ir apačios vos vos.
o trečią dar drastiškiau, kad liktų tik maždaug pusė puodelio

del kampo: kazkodel man graziau kai matosi kas yra puodelyje, bandziau ir taip ir taip, bet ... na man taip labiau patinka blush2.gif , nors hgal ismokus ir supratus fotografavimo pagrindu kitaip galvosiu. cool.gif

Aciu uz kritika. 4u.gif stengsiuos pasitaisyti.

O rytoj dar paskutine diena kavos.arbatos? ar jau pirma fokusaimo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 22:00)

nepyk, bet man kiek juokinga biggrin.gif manau, kiekviena iš mūsų fotografuoja eilę metų. tik klausimas, kiek tikrų žinių ir supratimo apie tai turėjom? spaudžiam knopkę ir patenkintos. jei nori daryt truputį kokybiškiau, vien to nebeužtenka.

bet tai- tavo apsisprendimo reikalas. ne vaikų darželis, kad visos įkalbinėtume likt.

Belly, jei neklystu, pas tave man lėkštutė atrodo fokuse (bet bijau apsimeluot- mano laptopas...). o vis tik norėtųs, kad būtent puodelis būtų ryškus, tos rožės akį trauktų. iš principo kaip ir nieko, tik vis tas fokusas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 22:16)
nepyk, bet man kiek juokinga  biggrin.gif  manau, kiekviena iš mūsų fotografuoja eilę metų. tik klausimas, kiek tikrų žinių ir supratimo apie tai turėjom? spaudžiam knopkę ir patenkintos. jei nori daryt truputį kokybiškiau, vien to nebeužtenka.
bet tai- tavo apsisprendimo reikalas. ne vaikų darželis, kad visos įkalbinėtume likt.

Tai ir puiku, kad sutariam smile.gif Šiaip buvau pradžioj įkėlus tris nuotraukas, dabar dar kelias, bet tik apie vieną sulaukiau konstruktyvaus komentaro - išimt cukrinę smile.gif tai irgi atbaido šiek tiek... nei apie kampą, kas blogai, nei apie diafragmą nesulaukiau. Dabar vėl - abstraktu: išmok fokusuoti - o kodėl negalima ir tos blogos nuotraukos išversti kaip pamokymo - kad va, reiktų fokusuot į tą ir aną, šita nuotrauka nevykus, nes - tas, tas ir tas blogai.
Aš tikrai nemanau, kad iš tokios kritikos kažko išmoksiu. Daryk gerą fokusą - lengva pasakyti, o į kur jis turėtų būti...
Nepykstu, tiesiog liūdna šiek tiek, kai tikiesi konstruktyvumo, o sulauki tik labai skurdaus komentaro. Ir nežinai net ką galvot, ką tobulint. Todėl ir bandysiu mokytis tik iš kitų nuotraukų... iš tų, kurias komentuoja.
Atsakyti
Mergaites sakykit, ar reikia registruotis norint ideti nuotrauka i musu albuma?Ir koki dydi pasirinkti? blush2.gif
Atsakyti
o as uz namu darbu pratesima, tik pradejom ir nauja tema, daug kas nespejo, as ir pati tik pagavau ikvepima ...ir stop-nauja tema, galvojau kad visiskai neturiu fantazijos, vienas kitas geras kadras o visa kita seimos albumui, bet zaidziant su kava kilo tiek minciu, gaila negalesiu igivendinti iki galo, todel gal tikrai pagalvojam apie ilgesni namu darbu laika g.gif
na rodau dar viena varianta, gal taip geriau
user posted image
o cia mano mintis, kurios noreciau dar tobulinti blush2.gif
"kava su saules zuikuciu"
user posted image
"kavos dzinas"
user posted image
"ramuneliu arbata"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 11 20, 18:31)
Truputi pakoregavau, kad nebutu taip marga. Laukiu komentaru 

dabar geriau mirksiukas.gif tik mano akimis tamsoka g.gif apie fokusus dar negaliu pasakyt rolleyes.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 18:39)
ufff, nebespėju vytis  biggrin.gif

dėl temos. žiūrint jūsų nuotraukas man labiausiai užkliuvo pabėgęs fokusas daug kur. tai gal padarom labai elementarius namų darbus- būtent įsisavint fokusą? tarkim, kelių figūrų, daiktų eilėj akcentuot vieną. arba ta pati knyga- nufotografuoti taip, kad tekstas būtų ryškus. idėja gali būt bet kokia, bet pagrindinis reikalas- fokusas

vot as siandien ta pati pagalvojau drinks_cheers.gif kad reik pirma is tech.puses pasistumet

QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 22:11)

Ir iš viso, nutariau, kad be reikalo fotiką pirkau geresnį... na neturiu aš tam talento. Iš kelių tūkstančių fotkių nei vienos negalėčiau įvardinti kaip pavykusios... Nėra ugnelės, meninio požiūrio, ir su technika žiauriai prastai :

as irgi neturiu meninio poziurio/mastymo ar dar ko,bet paprasciausiai noriu ,kad mano buitines foto butu ryskios,tvarkingos ir tiek.. manau per anxti pasiduodi schmoll.gif

QUOTE(liamuna @ 2008 11 20, 22:26)
ikeliu kelis mano snd bandymus (stengiausi naturaliai pagauti juoda fona, nors prisipazinsiu siek tiek vis vien teko pastumdyti layerius) :

man 1 foto graziausia,bet 2 foto idomesne g.gif daugiau neismastau blush2.gif
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 20, 22:41)
tai ka del namu darbu nusprendem
variantai;
KNYGA
VANDUO

Mergaites drasiau kas uz vandeni kas uz knyga :
as uz knyga.taip ismoksim fokusavima

tai gal knyga tada mirksiukas.gif

QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 23:34)
Tai ir puiku, kad sutariam : Šiaip buvau pradžioj įkėlus tris nuotraukas, dabar dar kelias, bet tik apie vieną sulaukiau konstruktyvaus komentaro - išimt cukrinę smile.gif tai irgi atbaido šiek tiek... nei apie kampą, kas blogai, nei apie diafragmą nesulaukiau. Dabar vėl - abstraktu: išmok fokusuoti - o kodėl negalima ir tos blogos nuotraukos išversti kaip pamokymo - kad va, reiktų fokusuot į tą ir aną, šita nuotrauka nevykus, nes - tas, tas ir tas blogai.
Aš tikrai nemanau, kad iš tokios kritikos kažko išmoksiu. Daryk gerą fokusą - lengva pasakyti, o į kur jis turėtų būti...
Nepykstu, tiesiog liūdna šiek tiek, kai tikiesi konstruktyvumo, o sulauki tik labai skurdaus komentaro. Ir nežinai net ką galvot, ką tobulint. Todėl ir bandysiu mokytis tik iš kitų nuotraukų... iš tų, kurias komentuoja.

niu man irgi sake,kad pele maiso ax.gif nematau nieko tokio tame,juk tam i dedam,kad pasakakytu ka kitu akys mato .. as va pele specialiai fotkinau,nes man kava labai su kompu asocijuos,bet va kiti juk to nezino biggrin.gif ir aisku atrodo keistai doh.gif juk prie ko cia kavos puodelis ir pele cool.gif oioi geda peleda man blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 11 20, 23:56)

niu man irgi sake,kad pele maiso  ax.gif nematau nieko tokio tame,juk tam i dedam,kad pasakakytu ka kitu akys mato .. as va pele specialiai fotkinau,nes man kava labai su kompu asocijuos,bet va kiti juk to nezino  biggrin.gif ir aisku atrodo keistai  doh.gif juk prie ko cia kavos puodelis ir pele cool.gif oioi geda peleda man  blush2.gif

Gerai, jei tau pasako, kas negerai, ir kaip turi būti gerai... o man tik pasakė, kad negerai, o kaip turėtų būt gerai - nesako.
Šiaip ten fokusas buvo statinis, daugmaž į centrą puoduko, tik tiek, kad ne visada pataikiau ten nulašint. Anyway, kai net nepasakoma kaip būtų teisingai, praeina noras kažką daryt. Pati žinau, kad ne ypatingai, bet bent pasakykit, KAS būtų gerai.
Atsakyti