Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(dejavu @ 2008 12 01, 15:35)
ne visai taip smile.gif
Daiktus sudėlioti panašiai kaip praktikavaisi fokusuoti. Tada fokusuojant pirmajį daiktą, nekeičiant atstumo, nezoominant kaitalioti diafragmą.

Galima naudoti knygos lapą, bet knygą laikyti ne vertikialiai priešais fotoaparatą, o kažkur 45 laipsnių kampu
va maždaug taip

Fokusuoti tą pačią eilutę visoms tris užduotims.

aaaaa blush2.gif o ISO liesti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 01, 01:17)

Pirmas. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

Atsakyti
Nu dedu fokusus. Spalvos nekokios, nes katik ant darbastalio nufotografavau blush2.gif
user posted image

Kaip kaitalioti diafragmą? Perskaičiau visą instrukciją, dar pasiemiau ir tėvų muilinės instrukciją ir vistiek niekur nieko nerašo apie jos kaitaliojimą...

Tarp kitko, ar kas gavot kartu su fotiku (labiau ne veidrodinių "augintojus" liečia) 3D žiūrėtuvą?
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2008 12 01, 17:45)

Tarp kitko, ar kas gavot kartu su fotiku (labiau ne veidrodinių "augintojus" liečia) 3D žiūrėtuvą?

a kas tai yr?
Atsakyti
vis vien man nesigauna verysad.gif pas mane daugiau keiciasi nuotraukos sviesumas,nei ryskumo zona doh.gif

Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 12 01, 16:34)
aaaaa blush2.gif  o ISO liesti ar ne?

Pridarius diafragma, patenka ir mažiau šviesos, todėl ir nuotrauka bus tamsesnė. Žr. į savo pirmąjį bandymą.
Šiuo atveju padidinus ISO, nuotraukos bus daugmaž vienodo šviesumo.
Papildyta:
QUOTE(ediper @ 2008 12 01, 17:48)
vis vien man nesigauna  verysad.gif pas mane daugiau keiciasi nuotraukos sviesumas,nei ryskumo zona  doh.gif

o būtų gerai pamatyti pavyzdžius kas nesigauna
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 01, 19:48)
a kas tai yr?

http://i114.photobuc...Stitched-01.jpg
Pas mane prie fotiko pridėta buvo, instrukcijoj dar paveiksliukai du duoti, pasižiūrėti su tuo "žiūrėtuvu" 4u.gif

Atsakyti
[/quote=dejavu,2008 12 01, 18:57]
Pridarius diafragma, patenka ir mažiau šviesos, todėl ir nuotrauka bus tamsesnė. Žr. į savo pirmąjį bandymą.
Šiuo atveju padidinus ISO, nuotraukos bus daugmaž vienodo šviesumo.
Papildyta:

o būtų gerai pamatyti pavyzdžius kas nesigauna
[/quote]

lyg ir gavosi blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 01 gruodžio 2008 - 18:29
Mano pvz.

f2.8 user posted image

f5.6 user posted image

f9.5 user posted image
Atsakyti
dabar pastebėjau, kad diafragma kaitaliojasi pritraukiant optiniu būdu. Taip ir turi būt?
Pas mane ISO iki 400, o diafragma iki f5.0, ne mažai?
Atsakyti
niu ir as pabandziau su textu ... pas mane maziausia f4.5 ... tikiuosi manes neuzbaninsit del tokio eterio tersimo unsure.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Ediper, na, matai skirtumą? mirksiukas.gif
dejavu, ačiū tau už puikų pavyzdį 4u.gif Tu čia mokytojos pareigose. Ne mokinės mirksiukas.gif
Atsakyti