Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Tai kas gavosi man blush2.gif neskaitant prasto apsvietimo (dar ir maze vis lindo po fonu)

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
dabar ziurint man antra ir trecia labai panasiai gavos. reiks dar kankint sia tema man g.gif
Atsakyti
kam nesigauna fokuso nustatymo užduotis, viena spatarimas, objektyva sturi būt atidarytas pilnai t.y. mažiausias F skaičius. Bet jai objektyvas apie 5,6, reikėtų daiktus išdėlioti kuo toliau vienas nuo kito, nes ryškumo zona prie tokio objektyvu pakankamai plati.
Va pakankamai aiškiai čia aprašyta:

http://www_dofmaster_com/dofjs.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 30 lapkričio 2008 - 20:56
Va va, Žvėrie... Dėl to ir pradėjau tą šneką apie ryškumo zoną. Nes žmonės atlieka užduotį, atlieka ją sąlyginai gerai, o pergyvena, kad nesigavo taip, kaip kolegai - neplaukia fonas nors tu ką, nuotraukos mažai skiriasi viena nuo kitos. Todėl šita tema turi būt kaip tik dabar. Klausimai kyla dabar, dabar juos reikia ir aiškintis mirksiukas.gif
Tik neskubam, be chaoso. Reik žinioms sistemos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 30 lapkričio 2008 - 21:03
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 11 30, 21:48)

Eisiu studijuoti. smile.gif
Paaiskinkit, ka reiktu rasyti Focal length (mm). Pvz., pas mane fuji 6500. Ant objektyvo uzrasyta: f=6.2-66.7 mm. Tai kaip supratau, i ta Focal tureciau rasyti paskutini skaiciu 66.7. Ar cia jis gali buti kintantis? Cia man ir sunkiausia tie visi fizikiniai dalykai... doh.gif doh.gif doh.gif

Taigi, padekite isstudijuoti:
Irasiau ta Focal. Diafragma pasirinkau sakykim 3.6 ir atstuma iki objekto 1 metra. Na, o kokios isvados is sio labai aiskaus piesinuko (na, jauciu zinantiems aisku, man dar nesyla biggrin.gif ). Ir ka reiskia tas Hyperfocal?
user posted image

4u.gif

Atsakyti
Ne nuo to galo pradedam. Nelendam į skaičiuokles, hyperfocal'us. Čia vėliau. Esmė ne su skaičiuokle pasiskaičiuoti. Esmė SUPRASTI nuo ko priklauso ryškumo zona. Savo kailiu pajusti, t.y. savo nuotraukose pamatyti. Aš siūlau padaryt tuos tris pratimukus. Pradžiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 11 30, 22:42)
Ne nuo to galo pradedam. Nelendam į skaičiuokles, hyperfocal'us. Čia vėliau. Esmė ne su skaičiuokle pasiskaičiuoti. Esmė SUPRASTI nuo ko priklauso ryškumo zona. Savo kailiu pajusti, t.y. savo nuotraukose pamatyti. Aš siūlau padaryt tuos tris pratimukus. Pradžiai  mirksiukas.gif

pioneers.gif
4u.gif
Isvada viena- teks i darba aparata nesiotis. drinks_cheers.gif Nedekingu laiku mes cia mokytis pradejom, kai tokia tamsa visa laika. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 30, 16:51)

Ar dar kas Canon powershot'u darė šį pratima? gal sumetam visas foto į albumą, kad nereikėtų per puslapius eit?  ax.gif

man nesigauna i trecia sufokusuoti niekaip,bet dar ranku nenuleidziu bigsmile.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 11 30, 20:48)
kam nesigauna fokuso nustatymo užduotis, viena spatarimas, objektyva sturi būt atidarytas pilnai t.y. mažiausias F skaičius. Bet jai objektyvas apie 5,6, reikėtų daiktus išdėlioti kuo toliau vienas nuo kito, nes ryškumo zona prie tokio objektyvu pakankamai plati.
Va pakankamai aiškiai čia aprašyta:

http://www_dofmaster_com/dofjs.html

ooooo ačiū labai uz nuoroda eisiu studijuoti thumbup.gif
Atsakyti
Sidabrine, o į pirmus du gaunasi? Kodėl tavo galva nesigauna į trčiąjį? Gal gali parodyt tą foto?
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 11 30, 21:53)
Sidabrine, o į pirmus du gaunasi? Kodėl tavo galva nesigauna į trčiąjį? Gal gali parodyt tą foto?

net nezinau kazkaip is kokio 20kadro gaunasi i pirma sufokusuoti tada is 30 i antra o trecias nesigauna visiskai.vakare man visiskai nesigauna nei i viena sufokusuoti galiu tik dienos sviesoje bandyti.as,gal nustatymus blogai nustatau net nezinau,ar makro visos nustatote ir priartinat labai g.gif

i pirma angeliuka...
user posted image

i antra...

user posted image

i trecia nesigauna niekaip... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabrinė: 30 lapkričio 2008 - 22:33
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 30, 22:32)
radau kelis savo bandymus

nu kad gerai čia pas tave gaunasi thumbup.gif trečio fokusas gal nušoka ant lango nes baltas fonas ir balti angeliukai? negali taip būt kas žinot?
pažiūrėjau mūsų fotikų parametrus - beveik identiški thumbup.gif kaip tu darai?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 30, 22:38)
nu kad gerai čia pas tave gaunasi  thumbup.gif trečio fokusas gal nušoka ant lango nes baltas fonas ir balti angeliukai? negali taip būt kas žinot?
pažiūrėjau mūsų fotikų parametrus - beveik identiški  thumbup.gif kaip tu darai?

tai,kad zinok as bandziau tamsiam fone daryti tai nuotraukos klaikios gaunasi kas bebutu keista g.gif
nustatymus darau tokius
Fotografuoju nustacius ant ''C''
Be blykstės
su makro
F 2,8
atrodo nieko nepraleidau g.gif
bandysiu rytoj ant melynos staltiese nufotografuoti ir kitaip juos sudeti,gal kas pavyks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 30, 22:43)
tai,kad zinok as bandziau tamsiam fone daryti tai nuotraukos klaikios gaunasi kas bebutu keista  g.gif
nustatymus darau tokius
Fotografuoju nustacius ant ''C''
Be blykstės
su makro
F 2,8
atrodo nieko nepraleidau  g.gif
bandysiu rytoj ant melynos staltiese nufotografuoti ir kitaip juos sudeti,gal kas pavyks  doh.gif

o jei fotkint iš toliau, prizoominus ir su didesniu f?
Atsakyti