Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maserati @ 2008 11 29, 15:44)
Gal yra fotografuojanciu nikon d80?smile.gif 4u.gif

Yra smile.gif
Atsakyti
na ka gi, bandziau bandziau, pasinaudojusi jusu patarimais ir kazkas panasaus i fokusa gavosi thumbup.gif tik pyktis ima, kad lauke diena, kaip nakti, namie reikia degt sviesa, todel tenka naudot blykste, bet esme dabar fokuse rolleyes.gif
Taigi
i pirma
user posted image
i antra
user posted image
i trecia
user posted image

laukiu pastabu bigsmile.gif
Atsakyti
Nomika, sufokusavai mirksiukas.gif

Siūlau planą tokį: pabaikit kas nepadarėt fukusavimo temą ir pereinam prie trijų darbelių kuriuos aprašiau ankščiau. Man įdomu ir foto bandymai, ir teoriniai pasvarstymai, diskusijos. Taigi savaitės tema: ryškumo zona ir ją įtakojantys faktoriai. Kuo daugiau apie tai sužinoti, pabandyti, išmokti paskaičiuoti. Padėsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomika @ 2008 11 30, 15:24)
na ka gi, bandziau bandziau, pasinaudojusi jusu patarimais ir kazkas panasaus i fokusa gavosi  thumbup.gif  tik pyktis ima, kad lauke diena, kaip nakti, namie reikia degt sviesa, todel tenka naudot blykste, bet esme dabar fokuse  rolleyes.gif

laukiu pastabu  bigsmile.gif

nu tiesiog tobula thumbup.gif prašau parametrų - koks fotikas, kokie nustatymai, kokie atstumai tarp antyčiū ir iki fotografo?

Ar dar kas Canon powershot'u darė šį pratima? gal sumetam visas foto į albumą, kad nereikėtų per puslapius eit? ax.gif
Atsakyti
Nu neiseina niekaip sufokusuoti doh.gif Jau nervai nelaiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 30, 17:16)
Nu neiseina niekaip sufokusuoti doh.gif Jau nervai nelaiko verysad.gif

Parodyk kaip išeina smile.gif Nes nematant rezultato, nėr net ką ir komentuot.
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 11 30, 17:22)
Parodyk kaip išeina  smile.gif Nes nematant rezultato, nėr net ką ir komentuot.

Idedu tai,kas gavosi geriausiai-
user posted image
user posted image
user posted image
Man antra foto dazniausiai nesiskiria nuo treciosios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 11 30, 16:51)
Siūlau planą tokį: pabaikit kas nepadarėt fukusavimo temą ir pereinam prie trijų darbelių kuriuos aprašiau ankščiau. Man įdomu ir foto bandymai, ir teoriniai pasvarstymai, diskusijos. Taigi savaitės tema: ryškumo zona ir ją įtakojantys faktoriai. Kuo daugiau apie tai sužinoti, pabandyti, išmokti paskaičiuoti. Padėsiu  mirksiukas.gif

Aciu, Raige. 4u.gif Is tikruju labai svarbu kryptingas mokymasis. drinks_cheers.gif
Tema apie ryskumo zona ir ja itakojancius faktorius yra Nr. 1 mano fotografavimo pradziamokslyje. Seniai sukiau apie ja galva, bet ko gero atsakyma rasiu tik pati isbandziusi ir padiskutavusi su kitais zmonemis, isgirdusi ju patirti, zinias. smile.gif

Kaip kitos fotografes norite: ar dar savaite tris daiktus fokusuojam ar einam prie ryskumo zonu? Nors galima abu dalykus supinti viena, ko gero?

4u.gif

InesaS, manau, Tau pavyko. thumbup.gif Tik tie buteliukai atsispindi ir sunku iziureti ar sufokusuota ar ne. Man atrodo, kad trecias yra tikrai ryskesnis uz antra. Cia apie paskutine foto kalbu. Man tai yra skirtumu tarp antros ir trecios foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 30 lapkričio 2008 - 18:56
Bandžiau bandžiau su tuo fokusu... Nesigauna man jis nors tu ką g.gif

ax.gif
user posted image
Atsakyti
Wite , pabandyk foto aparata laikyti , taip kad kriaukleliu linija butu statmenai i ji, kaip Nomikos bandyme, gal tada geriau pavyktu?Nes man tai padejo.
InesaS manau visai neblogai, tik rai matosi i ka sufokusuota.
Nomika labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 30, 18:48)
Idedu tai,kas gavosi geriausiai-
Man antra foto dazniausiai nesiskiria nuo treciosios doh.gif

kai visos trys krūvoj, tikrai matosi skirtumas. Manau kad užduotį dėl fokusavimo galima užskaityt smile.gif man irgi labai panašiai gaunasi. Tik va kai iš toliau pazoominau labiau išplaukė vaizdas.

Aš pritariu raigės siūlymui dėl sekančios temos thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 30, 16:51)
nu tiesiog tobula  thumbup.gif prašau parametrų - koks fotikas, kokie nustatymai, kokie atstumai tarp antyčiū ir iki fotografo?

fotikas Pentax K10D, fotkinau ant AV, F 5.6, ISO 100, bet naudojau blykste, atstumai tarp antyciu kokie 10-15 cm, o atstumas nuo antyciu iki fotiko apie gera dideli zingsni biggrin.gif bet gerokai prizuminta wink.gif
Atsakyti