Dar pamiršau pasakyti, kad Raiges foto sesija nereali, labai patiko
QUOTE(Maserati @ 2008 11 29, 14:44)
Gal yra fotografuojanciu nikon d80?
Žmogiukas su tokiu fotografuoja
liamuna, o kaip taip nusistato koks nors kitas, ne F2.8 rezimas? ar bandei? nes as nelabai moku elgtis su fotkinu, vyras tik saukia, kad turiu instrukcija skaityt, o kad jai ner laiko
ir man idomu ar tu puoduka iskirpai ar ant puodo fono fotkinai?
JulieTa, diafragmą gali nusistatyti rankiniame režime, arba diafragmos pirmumo režime. Nežinau koks pas tave fotikas, pas mane rankinis pažymėtas M raide, diafragmos- A raide. Fotkinant M režimu ir išlaikymą ir diafragmą gali susistatyti pati
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 29, 16:25)
liamuna, o kaip taip nusistato koks nors kitas, ne F2.8 rezimas? ar bandei? nes as nelabai moku elgtis su fotkinu, vyras tik saukia, kad turiu instrukcija skaityt, o kad jai ner laiko
JulieTa, tavo fotikas panasonic lumix dmc fz7 beroc, o mano fz8.Tai jie beveik tokie patys.Tai jei kas neaišku klausk gal aš žinosiu...
O diafragma (F) gali keisti nustačius ratuką ant M raidės.
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 28, 21:38)
saules puga, sukonkretinu, nu norisi nepamatyt ar moki fotkit(ta ir taip zinau ), bet norisi kad parodytum teisinga fokusa, savo daryta, ne is kazkur internete, ok?
ir dar labai smalsu, ar t ten pati sukuosenu konkurse?
JulieTa, teisingas fokusas - tai fokusas reikiamoje vietoje. Pvz., fotografuojant portretą, jis turėtų būti žmogaus veide, ne kažkur pėdose (nebent autorius sąmoningai tai daro). Aš tikrai nemoku fokusuoti kaip profesionalus fotografas ir ypač ekstremaliomis (apšvietimo) sąlygomis. Nėra tokio vienintelio tiklsaus fokuso. Viskas priklauso nuo to, ką ir kaip fotografuoji. Na, koks skirtumas, kad aš dabar parodysiu šiuos eglutės papuošalus (nes niekas kitas nepasimaišė po ranka)? Taip pat sėkmingai galėjau parodyti peizažą, portretą ir t.t.
Demonstracijos laikas baigėsi
Į antrą Tavo klausimą, atsakymas "taip"
QUOTE(lamella @ 2008 11 29, 17:07)
O diafragma (F) gali keisti nustačius ratuką ant M raidės.
man, neismaneliai pasakykit kaip ta padaryt?
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 29, 17:09)
Aš tikrai nemoku fokusuoti kaip profesionalus fotografas ir ypač ekstremaliomis (apšvietimo) sąlygomis.
saules puga, esme ta, kad isdestymas zaisliuku man labai patiko tie atstumai ir fonas. kad zaisliukas persviecia tavo fotika - tai idomiai atorodo bet tai nieko tokio man netrugde suprast normalios foto
QUOTE(Giedrė @ 2008 11 29, 11:10)
bandziau daryti istrizai,bet taip sunku ...mazyle rankyte krutina,muistosi ir niekaip neiseina ramiai nufotkint .Man tai labai noretusi istrizai nuotrauka einanciu rankuciu balsvuose ukuose ,bet kaip suprantu,kur ukai,rukai,tai jau nekokybe
Na atleiskit,kad isiverziau ne pagal tema,kaip kazkas rase...
Na atleiskit,kad isiverziau ne pagal tema,kaip kazkas rase...
O man visai idomu butu pamatyti kas tau gausis, , Del ruko tavo antroje nuotraukoje, gal sumanymas ir nieko, bet dabartiniam variante labai sunku ziureti i paveiksla.
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 29, 15:25)
kaip nusistato tiksliai nepasakysiu, (eisiu dar mučinti instrukcijos, nes kol kas automatiskai keičiasi zoominant), o del kavos puodelio tai nieko nekirpau, tik siek tiek pastumdziau level_s PS, o fotkinau jau iskarto paklojusi juoda medziaga, jei teisingai supratau klausima.
QUOTE(ewa @ 2008 11 29, 16:26)
Su fokusu labai ne kas. Pirmus du puodeliu man regis gali mest lauk, o paskutinis geresnis, bet ryškumo trūksta ir tas kadravimas per vidurį šiaip sau...
Su fokusu pusė velnio, bet tamsu.
Su fokusu pusė velnio, bet tamsu.
Pagaliau kritikos gavau Sutinku su viskuo Minėjau, kad fotikui jau penki metai, tad gero fokusavimo nalabai verta ir laukti...
Eisiu dirbt su fokusu dar pasiskaitinėjus... Dar gal su puodeliu ką pasibandysiu.
Kaip ir ką ir kodėl reikia dėt į fotoalbumą?
Naktibalda :
labas rytas.
tai kaip ten su kava? ar jau baigem deti? nes as dar vakar ikeliau pataisyta varianta
tai kaip ten su kava? ar jau baigem deti? nes as dar vakar ikeliau pataisyta varianta