Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sadi @ 2008 11 28, 22:39)
Teoriškai prie f2.8 turėtų būti labiau išplaukusios nuotraukos

noriu pasitikslinti, nes mazai skaicius sia savaite, pas mane irgi rodo F2.8. tai gal del to ir mano fokusas visada levas, ir kai fotkinu jis kazkur dingsta, ir vaizdas isplaukia. kaip reiktu padaryt, kad butu kitaip? g.gif sori, uz neismanyma, bet man tikrai prastai su kitais reikalais, nespeju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 28, 21:42)
noriu pasitikslinti, nes mazai skaicius sia savaite, pas mane irgi rodo F2.8. tai gal del to ir mano fokusas visada levas, ir kai fotkinu jis kazkur dingsta, ir vaizdas isplaukia. kaip reiktu padaryt, kad butu kitaip?  g.gif sori, uz neismanyma, bet man tikrai prastai su kitais reikalais, nespeju  doh.gif

nu kaip suprantu, norint kad visas plotas būtų vienodai ryškus, reikia didesnio to skaičiaus f.
Atsakyti
Sveikos mokinukes bigsmile.gif Nu fainai po sunkiu dienos darbu prisedus pasiskaityti ir pasiziureti kaip jums sekas thumbup.gif As vakar bandziau 3 daiktus sufokusinti,bet figaro,nieko neisejo doh.gif Ryt reikes vel bandyti. doh.gif
O naujoku kiek smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 11 28, 21:46)
maciau Bloge yra faini pavyzdziai,tai pas mane pagrindine nuodeme WB ir persvietimas  unsure.gif

gal galit kas imest to blog'o nuoroda blush2.gif naminiam neturiu issisaugojus ax.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 28, 22:34)
sveikos visos naujai prisijungusios.sarasas pas mus labai dideja bet ar tikrai visos cia lankysis ir namu darbus atlikines  4u.gif
del fokusavimo namu darbu siulyciau dar palaukti.Nu kur jus taip skubate  g.gif

as skaityt skaitysiu mirksiukas.gif , gal ka ir parasysiu..o su namu darbais -pagal galimybe ax.gif

QUOTE(Sadi @ 2008 11 28, 22:39)
nu aš pvz nepuspratau. teoriškai yra taip - kuo mažesnis skaičius f, tuo labiau atverta diafragma, tuo mažesnė ryškumo zona. Teoriškai prie f2.8 turėtų būti labiau išplaukusios nuotraukos nei prie f4.  Pas mane gaunasi atvirkščiai - čia diafragma 2.8 ir visi objektai ryškūs. O čia 4 ir fotografuota iš toliau ir išplaukimas didesnis. Taip ir nesupratau nieko  verysad.gif

sadi, man lygiai taip pat biggrin.gif jau seniau pastebejau, kad man norint isplaukusio fono ir kad tik kazkas butu ryskus, tai visada f4.5, 5.6 ir pan g.gif g.gif ir dabar dariau su 5 ar 5.6 g.gif g.gif kitaip niekas neplauke doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
mergaitės tai gal sarasiuka darom tik tu kurios ND atlieka g.gif kaip manot g.gif
del fokusavimo tai siandien man iseiginė biggrin.gif pirma diena kaip nebandziau 4u.gif
Atsakyti
Nu geras blink.gif As cia apie 2.8F.As su tokia bandau irgi fotkinti,bet doh.gif Rytoj bandysiu su didesne,gal kas iseis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 28, 23:09)
mergaitės tai gal sarasiuka darom tik tu kurios ND atlieka g.gif kaip manot g.gif

siaip manes i ta sarasa galit netraukt -tikria nepyksiu biggrin.gif juk dalyvaut galima nebutinai bunat kazkokiam sarase mirksiukas.gif is vis-kam jis? g.gif
Atsakyti
Eksperimentas: pasidedam daiktą. Fotografuojam jį skirtingais atstumais ta pačia diagragma nezūminant. Stebit ryškumo zoną gautose fotografijose. Ne taip paprasta gali būt pastebėt, pokyčiai nuo aparato dar priklauso, tad ką kuri matys negaliu už visas atsakyt. Pabandom.
Laukiu tyrimo rezultato, vienokio ar kitokio ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Vartinejau cia as puslapelius,grozejausi Jusu nuotraukytemis ir sumaniau ikelti savo nuotraukytes ax.gif Tikuosi nesupyksit,jei labai nekokybiskos ax.gif 4u.gif

Pirmoji- originalas
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img98/pict0443iw6.jpg/1/][IMG]http://img98.imageshack.us/img98/

Antroji- jau apdirbtas variantas. Noreciau paklausti ar ne per tamsus ax.gif Siaip is
pradziu norejau sia nuotrauka netgi didinti ir kabinti ant sienos,bet dabar abejoju del spalvu ir kokybes...Noreciau suzinoti Jusu nuomone blush2.gif

user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img379/pict0443vn3.jpg/1/][IMG]http://img379.imageshack.us/img379/pict044
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 28 lapkričio 2008 - 22:29
QUOTE(Giedrė @ 2008 11 28, 22:23)
Sveikos 4u.gif
Vartinejau cia as puslapelius,grozejausi Jusu nuotraukytemis ir sumaniau ikelti savo nuotraukytes ax.gif Tikuosi nesupyksit,jei labai nekokybiskos ax.gif  4u.gif

Pirmoji- originalas
user posted image

Antroji- jau apdirbtas variantas. Noreciau paklausti ar ne per tamsus ax.gif Siaip is
pradziu norejau sia nuotrauka netgi didinti ir kabinti ant sienos,bet dabar abejoju del spalvu ir kokybes...Noreciau suzinoti Jusu nuomone blush2.gif 

user posted image

na sakyciau antroj truksta ryskumo, man nelabi patinka kad rankos "eina" per viduri nuotraukos, na kazkaip netraukia visai, gal kazkaip net idomiau atrodytu jei rankos butu kampu viena kitos atzvilgiu. (na cia tik mano neprofesionali nuomone) blush2.gif
Atsakyti
[quote=Giedrė,2008 11 28, 23:23]
Sveikos 4u.gif
Vartinejau cia as puslapelius,grozejausi Jusu nuotraukytemis ir sumaniau ikelti savo nuotraukytes ax.gif Tikuosi nesupyksit,jei labai nekokybiskos ax.gif 4u.gif

Pirmoji- originalas
[/quote]

... rankoj ranka... grazu, tik kazkaip gal geriau kad istrizai eitu tos rankytes, ir dar naguciai nesutvarkyti g.gif 4u.gif smile.gif

[/quote]

[/quote]

man tai truksta ryskumo, kazkoks rukas uztraukes notrauka.
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 28, 21:46)
nu kaip suprantu, norint kad visas plotas būtų vienodai ryškus, reikia didesnio to skaičiaus f.

ir man taip atrodo ax.gif

QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 22:17)
siaip manes i ta sarasa galit netraukt -tikria nepyksiu biggrin.gif juk dalyvaut galima nebutinai bunat kazkokiam sarase mirksiukas.gif is vis-kam jis? g.gif

na siaip beveik visose temose yra kazkokie sarasai biggrin.gif
as jau itraukiau visas kurios parase kokie fotoaparatai,tos kurios nerase neitraukiau 4u.gif

QUOTE(raige @ 2008 11 28, 22:20)
Eksperimentas: pasidedam daiktą. Fotografuojam jį skirtingais atstumais ta pačia diagragma nezūminant. Stebit ryškumo zoną gautose fotografijose. Ne taip paprasta gali būt pastebėt, pokyčiai nuo aparato dar priklauso, tad ką kuri matys negaliu už visas atsakyt. Pabandom.
Laukiu tyrimo rezultato, vienokio ar kitokio  ax.gif

4u.gif rolleyes.gif

QUOTE(Giedrė @ 2008 11 28, 22:23)

sveiki,aš t.p kaip visiška neprofe pasakysiu savo nuomone.antra foto man nelabai schmoll.gif kazkokia tamsi lb unsure.gif
pirma geresne nei antra,nors ryskumo man noretusi ax.gif
Atsakyti