Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jolitana @ 2008 11 28, 15:09)
man klausimas,  kodel puodeliu niekas nededa cia, o tik i ND albuma. galima cia aptarineti, patarineti, o dabar kazkaip gaunasi kaip ir dvi temos , puodelius aptarineja tenai, fokusa cionais... keistai...
bet cia smagu....

kad čia pas mus šiek tiek susimakalavo smile.gif puodelių tema pagal pradinius užmanymus turėjo baigtis aną savaitę, tačiau netikėtai pratęsėm ir paskelbėm naują temą, puodelius leidom dar nespėjusiems pafotkint smile.gif Taigi visi jau deda fokusus, o tik dabar galvoju, kaip ten su tuo albumu...ar į albumą dėsim trijų daiktų fokusus, ar tik čia rodysim kaip gaunasi fokusuot? g.gif bet tuomet gal reikėtų puodelių temą užbaigti ir pradėti kitą g.gif net nžn
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 28, 15:09)
sveika, modeliuka fotiko parasyk, itrauksim sarasiukan  4u.gif

QUOTE(raige @ 2008 11 28, 15:12)
Bonda, koks tavo aparatas? Blykstė blykstei nelygu  mirksiukas.gif

pas mane neveidrodis -dar nepribrendau ax.gif Sony DSC-H10 mirksiukas.gif
na, sito blykste biski 'svelnesne' nei kito tureto, bet vis tiek doh.gif zodziu, lauke as biski moku- kazkas gaunas -fotkint ax.gif (ypac makro labai man patinka bigsmile.gif )..o va namu salygom doh.gif zinai, kaip noris visokius vaiko gimdienius ir t.t. iamzint ax.gif doh.gif -ir kaip tycia buna suduva doh.gif (nes ir kazkokiu apsvietimu palei stala nepristatynesi -nesupras sveciai lotuliukas.gif ) o kai prisikaitai, prisiziuri, tai visas savo fotkes atmeti, kaip s doh.gif lotuliukas.gif
einu ziuret bigsmile.gif bet tavo fotkes ar tavo vyro -nerealybe man nuo senai jau -nuo kai pradejot wub.gif

jolitana, turiu as anu temu worde 29 psl konspekto tongue.gif zodziu, nesu ta, kuri visai is lempos atejo cia paklaust ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 14:25)

jolitana, turiu as anu temu worde 29 psl konspekto tongue.gif  zodziu, nesu ta, kuri visai is lempos atejo cia paklaust ax.gif

gal norėtum konspektais pasidalinti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 12:44)
aciu mirksiukas.gif supratau mirksiukas.gif panasiai ir galvojau (mat senesnes temas seniau labai skaitydavau blush2.gif turiu 29 psl susikonspektavus lotuliukas.gif  )...  vat kad blykste doh.gif  doh.gif 'isdegina' dazniausiai doh.gif tai nebent paskui i juoda balta padarai dar pazaidus su programa kokia-tai dar dar rolleyes.gif
uzsisaugosiu, ka prirasei blush2.gif  blush2.gif
o kaip papildomai apsviest? na apie prozikus profu nekalbu, aisku ax.gif  lempa kita? kokia?
nu ka gavos beveik ir tas 2,3 fiokusas, kad issiskirtu thumbup.gif  bet savaitgali lauke reiks pabandyt mirksiukas.gif man lauke geriau sekas ax.gif  bigsmile.gif

Bonda, nu aš irgi vaiką fotkinu, daugiau praktiškai nieko. Bet namie fotkinu tik kai saulė pasirodo. Vakarais ir apsiniaukusią dieną visai nefotkinu.
Būna situacijų kai reikia to blico, bet ir nuotraukos atitinkamos gaunasi doh.gif Gimtadienis mano merginos buvo, tai pliauškinau bilia pliuaškint, kad faktas užfiksuotas būtų, ale grožio tai nulis...
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2008 11 28, 15:58)
gal norėtum konspektais pasidalinti?  rolleyes.gif

jie vis dar iki galo nesutvarkyti..ir vis pildomi..zodziu tokie virtualus biggrin.gif kada veliau mirksiukas.gif
QUOTE(ewa @ 2008 11 28, 16:06)
Gimtadienis mano merginos buvo, tai pliauškinau bilia pliuaškint, kad faktas užfiksuotas būtų, ale grožio tai nulis...

as lygiai taip pat cool.gif bet tikiuos, dabar taip nuosekliai vel prie visko prieit, gal kokia gudrybe atrasiu ax.gif

nugi mano fotikas pasirodo H50 mirksiukas.gif doh.gif lotuliukas.gif sumaisiau zodziu, sony dsc-H50 mirksiukas.gif gerai, kad ant akiu guli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 28 lapkričio 2008 - 15:13
QUOTE(olo @ 2008 11 28, 12:33)
Nu taip  blush2.gif . Ir jei nieko pries tai noreciau pasilikti !

thumbup.gif kaip fainai matyt vyruka musu bury biggrin.gif

QUOTE(raige @ 2008 11 28, 14:12)

unreall thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 15:25)
jolitana, turiu as anu temu worde 29 psl konspekto tongue.gif  zodziu, nesu ta, kuri visai is lempos atejo cia paklaust ax.gif

ok 4u.gif biggrin.gif skaiciau viska nuo pradziu, konspektavau, kroviau i kompo atminti, net pagrindus spauzdinau ant popieriaus doh.gif doh.gif doh.gif ir vis skaitau skaitau skaitau, bet kolkas man sunkiai tai uzsifiksuoja galvoje. doh.gif biggrin.gif bet nesu jau visai bumbum rolleyes.gif tai tikiuosi kazkada prasviesies ir taip nusvis.....

tai reiskia fokusuojame, siandiena tokia tamsi diena, kad nieko nespejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 28, 14:09)
drinks_cheers.gif  mantas pats, viskas aplink irgi gaunasi rysku  doh.gif

bet svarbu juk neišplaukimą išgaut, o fokusą wink.gif gal tom kuriom nesigauna - rodykit kaip gaunasi, aptarinėsim kartu ?
Atsakyti
Liamuna, o supranti kodėl "viskas ryšku"? Jei ne, marš paskaityt apie ryškumo zoną ir kas tai įtakoja mirksiukas.gif

Jei mokotės fokusuoti, nereiškia, kad reik visai užsimerkt ir nematyt nieko kito. Dedat foto trijų daiktų. Puikiai matot kad vienose fonas labiau išplaukęs, kitose ne - sunku net rast į kurį daiktą tas fokusas. O kodėl? Nuo ko tai priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 28, 16:37)
bet svarbu juk neišplaukimą išgaut, o fokusą wink.gif gal tom kuriom nesigauna - rodykit kaip gaunasi, aptarinėsim kartu ?

ok. rytoj pabandysiu nufotkint dar karteli (nes viska istrinaiu, todel kad netiko man) blush2.gif

QUOTE(raige @ 2008 11 28, 16:57)
Liamuna, o supranti kodėl "viskas ryšku"? Jei ne, marš paskaityt apie ryškumo zoną ir kas tai įtakoja  mirksiukas.gif

Jei mokotės fokusuoti, nereiškia, kad reik visai užsimerkt ir nematyt nieko kito. Dedat foto trijų daiktų. Puikiai matot kad vienose fonas labiau išplaukęs, kitose ne - sunku net rast į kurį daiktą tas fokusas. O kodėl? Nuo ko tai priklauso?

Skaiciau, bet matyt reik dar ir dar mirksiukas.gif

Sakykit, i ka labiau atkreipti demesi renkantis fotika? (vyras zadejo Naujiesems padovanot, tai dabar turiu viska issiaiskinti ir apsisprest tik koki)
Atsakyti
Jusu 4u.gif padedama, susiradau aparate tuos keiciamus fokusavimo taskus ir labai apsidziaugiau, kad savo fuji 6500 tokiu budu galiu fokusa "nustumti" kur tik noriu. thumbup.gif BET!!! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Skaitau instukcija, o ten parasyta: "atminkite, kad islaikymas visada nustatomas naudojant ekrano centre esancia sriti ir neatsizvelgiant i AF remelio vieta. Jei islaikyma norite nustatyti pagal pagrindini objekta, naudokite AE (kuomet sufiksuojama i norima objekta, o po to fotoaparatas pasukamas norimos kompozicijos linkme ir fotografuojamas) fokusavima."
Tai vadinasi, realiai is mano atrastu fokusavimu tasku tik snipstas... doh.gif verysad.gif Na, nebent fotiko negaleciau sukineti.
Darysiu eksperimenta: viena nuotr. darysiu su pasirinktu fokuso tasku, kita-su pasuktu fotoaparatu. Gal ka iziuresiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 11 28, 17:57)
Liamuna, o supranti kodėl "viskas ryšku"? Jei ne, marš paskaityt apie ryškumo zoną ir kas tai įtakoja  mirksiukas.gif

o tai priklauso nuo diafragmos atidarymo , kuo ji daugiau atidaryta tuo ryskumo zona siauresne kuo ji daugiau uzdaryta tuo riskumo zona platesne... ar as ne sumaisiau, nes bandziau atsiminti ka ismokau biggrin.gif ar pataikiau? eisiu ir pati pasiziureti ar gerai atsakiau i klausima , nors jis ir neman buvo uzduotas : bigsmile.gif
Atsakyti