Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(luokė @ 2008 11 28, 11:57)
atstumus visokius bandžiau. su fotoaparatu arti prieit sunku- kaip rašiau, objektyvas 50mm, fiksas. taip kad tenka trauktis tiek, kad tilptų viskas. vis žadu namie su kitu objektyvu pabandyt, bet kad po darbo tik į lovą noris  doh.gif

daiktus mažesnius smile.gif. Esu su kažkada 50-tuku bandžiusi labai gražiai išeina, nzn kodėl tau nesigauna
Atsakyti
Jums čia taip puikiai sekasi, kad "pažengę" nebeturi ką pasakyti. Turite ir savo tarpe puikių mokytojų wink.gif

QUOTE(JulieTa @ 2008 11 28, 10:40)
saulespuga, noriu paprasyt, koki kadra is taves, taikant i fokuso tema, ok?  g.gif

Ta prasme, nori patikrint ar fokusuot moku? biggrin.gif Truputį prašau, paaiškinti užduotį.

QUOTE(RamuteS @ 2008 11 28, 11:55)
ir dar nesuprantu kaip ji nuimti, kai fotkinu portreto rizimu jis visalaik suveikia nors ir labai sauleta kambaryje buna, o fotoaparate yra mygtukas tik kad ijungt blica, arba ratelyje yra pazimejimas kad be blico fotkint, bet jei ji uzstatau tada nebegaliu portreto rezimo ijungt

Tikrai instrukcijoje turei būti paaiškinta kaip išjungti blykstę. Paprastai, prie taip vadinamos "Image zone" (portretas, makro, peizažas ir t.t.) visada, jei reikia, įsijungia blykstė. Kartais šioje zonoje leidžiama išjungti ją, o kai kuriuose fotoaparatuose ji valdoma automatiškai.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 11 28, 13:09)
Šviesos šaltinis gali būti lempos  doh.gif  arba arčiau lango fotografuot.  O vietoj stovo galima ir kur kitur fotiką pasidėt, kad rankos nesujudėtų ir nesigautų susiliejusios foto. Galima prisigalvoti daug priežasčių ir kur tą ar aną gauti, bet jei yra noras išmokti fotogarfuoti, tikrai jokie trugdžiai nesukliudys. Beje, aš irgi ne profė, bet stovą turiu  smile.gif  pvz. naktiniam fotografavimui jis labai reikalingas, o ir žaidžiant su šviesa namie super daiktas.

na, nakti as nefotkinu ax.gif kelis sykius gal bandzius, bet ant tureklu padejus mirksiukas.gif
matai, man aktualiausia namie savo vaika fotkint- nes namie daugiau nieko ir nefotkinu biggrin.gif o ja pastatyt salia kokio sviesos saltinio -mission imposible..todel ir klausiu kokiu gudrybiu gal kas zinot mirksiukas.gif kad to blyco nenaudot doh.gif doh.gif

QUOTE(ewa @ 2008 11 28, 13:09)
Bonda, ilgink išlaikymą, bet tada fotiką būtų gerai ne rankose laikyti.

as ir dabar nelaikiau blush2.gif tik prilaikiau biggrin.gif bandau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 28, 11:40)
turim vyriskos lyties atstova?  g.gif jei taip, tai  thumbup.gif bobu kompanijoj  lotuliukas.gif

Nu taip blush2.gif . Ir jei nieko pries tai noreciau pasilikti !
Atsakyti
Bonda, davaj aš tau paaiškinsiu biggrin.gif Šitoj žinių stadijoj gudrybių jokių dar nereikia. Svarbiausia suvokti pagrindinius sąryšius. Diafragmos, išlaikymo, jautrumo. Tu nori kokybiškai fotkinti namie be blykstės prie prasto apšvietimo. Uždavinys ne pats lengviausias. Kodėl? Kuo mažiau šviesos, tuo aparatas parenka ilgesnę ekspoziciją. Paprasčiau kalbant - išlaikymą. Esant ilgiems išlaikymams darosi sunku nulaikyti nesujudinant aparatą rankose bei tikėtis kad per tą laiką nesujudės tavo vaikas. Ką darom? Reikia trumpinti išlaikymą, stengiantis neprarasti šviesos. Kaip? Du keliai arba dažniausiai abu keliai iš karto. Pirmas: kuo labiau atverti diafragmą. Antras - didinti ISO. Arba ir tas ir tas kartu. Kito būdo nėra. Kame problema? Mėgėjiški aparatai didinant ISO triukšmauja gana ženkliai. Pati apie tai užsiminei. Dar vienas kelias: blykstė. Bet su savo padariniais. Išvada - stebuklų nebūna. Jei nenori ar negali vaiko papildomai apšviest, jei nenori dėt fotiko ant stovo, jei nenori blykstės ir nenori triušmų fotografijose.... Kokybės nebus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba fotografes biggrin.gif

ir as noreciau prisijungti, kiek laiko turesiu :ax

Turiu fotika Pentax K10D, bet su fokusu kazkaip sunkiai sekasi ax.gif tiksliau visai nesiseka doh.gif nuo to didelio bandymo issikrove fotikas, tai daba kraunu ir vel kibsiu i darba, turi gi pavykt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 28, 12:09)
daiktus mažesnius smile.gif. Esu su kažkada 50-tuku bandžiusi labai gražiai išeina, nzn kodėl tau nesigauna

bandžiau ir tuos doh.gif
nesigauna, nes įgūdžių neturiu. ir darbe negaliu užsižaist- žmonės vaikšto biggrin.gif
nieko, rasiu būdą ir aš
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 11 28, 13:35)
Bonda, davaj aš tau paaiškinsiu  biggrin.gif Šitoj žinių stadijoj gudrybių jokių dar nereikia. Svarbiausia suvokti pagrindinius sąryšius. Diafragmos, išlaikymo, jautrumo. Tu nori kokybiškai fotkinti namie be blykstės prie prasto apšvietimo. Uždavinys ne pats lengviausias. Kodėl? Kuo mažiau šviesos, tuo aparatas parenka ilgesnę ekspoziciją. Paprasčiau kalbant - išlaikymą. Esant ilgiems išlaikymams darosi sunku nulaikyti nesujudinant aparatą rankose bei tikėtis kad per tą laiką nesujudės tavo vaikas. Ką darom? Reikia trumpinti išlaikymą, stengiantis neprarasti šviesos. Kaip? Du keliai arba dažniausiai abu keliai iš karto. Pirmas: kuo labiau atverti diafragmą. Antras - didinti ISO. Arba ir tas ir tas kartu. Kito būdo nėra. Kame problema? Mėgėjiški aparatai didinant ISO triukšmauja gana ženkliai. Pati apie tai užsiminei. Dar vienas kelias: blykstė. Bet su savo padariniais. Išvada - stebuklų nebūna. Jei nenori ar negali vaiko papildomai apšviest, jei nenori dėt fotiko ant stovo, jei nenori blykstės ir nenori triušmų fotografijose.... Kokybės nebus.  mirksiukas.gif

aciu mirksiukas.gif supratau mirksiukas.gif panasiai ir galvojau (mat senesnes temas seniau labai skaitydavau blush2.gif turiu 29 psl susikonspektavus lotuliukas.gif )... vat kad blykste doh.gif doh.gif 'isdegina' dazniausiai doh.gif tai nebent paskui i juoda balta padarai dar pazaidus su programa kokia-tai dar dar rolleyes.gif
uzsisaugosiu, ka prirasei blush2.gif blush2.gif
o kaip papildomai apsviest? na apie prozikus profu nekalbu, aisku ax.gif lempa kita? kokia?

nu ka gavos beveik ir tas 2,3 fiokusas, kad issiskirtu thumbup.gif bet savaitgali lauke reiks pabandyt mirksiukas.gif man lauke geriau sekas ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 28 lapkričio 2008 - 12:49
Su fokusu ,nesunkiai susitvarkiau , bet su puodeliu nesigauna susidraugaut, nelabai pas mane yra menines gysleles, sunku su kompozicija verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamuteS: 28 lapkričio 2008 - 13:33
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 12:35)
o is kur ta sviesos saltini  rast ar stova? gi cia neprofes susirinke, o eilines megejos, kaip supratau ax.gif  or is su dienos sviesa striuka dabar doh.gif mane labiausia domina, kaip kambaryje fotkint su nesuperiniu apsvieitmu ir be kazkokiu pribambasu ax.gif -bet cia gal tolimesnes temos g.gif

manau viskas imanoma, tik reikia padirbeti kol pajusime ta kaifa , kad galime ir taip, ir anaip, ir dar visaip
kazkada dejavu rode savo kavos puodeli nufotografuota, jei neklystu, prie paprastu paprasciausiu lempu jis tikrai atrode super. tai manau reikia darbuotis ir knistis internete jieskant informacijos.
as pradejau skaityti nuo pirmosios temos " mokomes fotografuoti" tai pradinese temose tiek info kad galva sukasi, kas ka randa tas ir visiems papublikuoja....

o fotika pasideti, galima susigalvoti koki nors stabilu pavirsiu... tik reikia galvyte pamiklinti smile.gif smile.gif smile.gif

man klausimas, kodel puodeliu niekas nededa cia, o tik i ND albuma. galima cia aptarineti, patarineti, o dabar kazkaip gaunasi kaip ir dvi temos , puodelius aptarineja tenai, fokusa cionais... keistai...
bet cia smagu....
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 28, 09:44)
fokuso praleisti negalima, reikia praktikuotis. Tai pagrindas. Kitaip  ir vėlesnėse nuotraukose fokusas nušokęs kur nors kitur bus.  Fotografuojant su muiline fonas gal ir nebus taip gražiai pasiliejęs, ryškumo zona bus plati, bet užduotį atlikti galima, svarbiausia, kad matytųsį jog tiksliai sufokusuota.
Galima bandyti pasirinkti pvz. macro funkciją arba portretinį režimą ir bandyti fotografuoti prizoominant.

Bandziau ir bandysiu dar ir dar blush2.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 28, 09:50)

siūlau fokuso neskubėt baigt. o ir tiem patiem puodam laiko palikt- kol visos bandančios bus daugmaž patenkintos savo rezultatais. nes naują temą visad spėsim pradėt, svarbu išmokt tai, ką darom

drinks_cheers.gif fokusui gal net menesi gal skirt? Nes ir laiko ir sviesos stoka. Kuo daugiau praktikuosim bandysin tuo manau geriau tongue.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 28, 10:19)
...o jie man vis tiek visi ryškūs  doh.gif  kažkoks durdomas. fokusas vietoj, bet noris labiau tą išryškint  biggrin.gif

drinks_cheers.gif mantas pats, viskas aplink irgi gaunasi rysku doh.gif

QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 12:04)

P.S. prisrasau pas jus, jei priimat blush2.gif  ax.gif

4u.gif sveika, modeliuka fotiko parasyk, itrauksim sarasiukan 4u.gif
QUOTE(olo @ 2008 11 28, 12:33)
Nu taip  blush2.gif . Ir jei nieko pries tai noreciau pasilikti !

nieko pries, irgi modeliuka brukstelk mirksiukas.gif

QUOTE(Nomika @ 2008 11 28, 12:36)

Turiu fotika Pentax K10D, bet su fokusu kazkaip sunkiai sekasi  ax.gif  tiksliau visai nesiseka  doh.gif  nuo to didelio bandymo issikrove fotikas, tai daba kraunu ir vel kibsiu i darba, turi gi pavykt  rolleyes.gif

ir tau sveika. 4u.gif
Atsakyti
Bonda, koks tavo aparatas? Blykstė blykstei nelygu mirksiukas.gif Nors mėgėjiškų aparatų blykstė ganėtinas blogis - kala tiesiai, o tokia šviesa "nužudo" fotografiją. Ne tik išdegimų prasme. Ir kokia ta blykstė bebūtų - mėgėjiška ar pro, nėra nieko geriau už natūralią šviesą. Bėda ta, kad nevisada jos pakanka. Va, gali pažiūrėt mano viena foto seriją - visos fotografijos fotografuotos su blykste: http://www.photostory.lt/k_kk/
Atsakyti