Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

o kiek graziu fokusu thumbup.gif kad nenuleidziat ranku bigsmile.gif
o man nekyla noras fotkint, kai lauke tokia tamsa, kambaryje irgi ne ka sviesiau doh.gif bet reikia mokintis, bandysiu pakankint prie lempos nors g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 09:58)
ir be blyco isejo taip graziai? bigsmile.gif

Be blico. Nemėgstu blico.
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 11 28, 10:31)

turim vyriskos lyties atstova? g.gif jei taip, tai thumbup.gif bobu kompanijoj lotuliukas.gif

QUOTE(RamuteS @ 2008 11 28, 10:39)
Sakykit o namu darbams nuotraukos turi but padarytos specialiai, ar galima det ir seniau daryta nuotraukas?

koks tikslas tada mokytis dabar? g.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 28, 10:50)
1.bandyk ne tris daiktus. bandyk bent vieną. manau, tiesiog neperpratai savo aparato veikimo principo.
2. siūlau fokuso neskubėt baigt. o ir tiem patiem puodam laiko palikt- kol visos bandančios bus daugmaž patenkintos savo rezultatais. nes naują temą visad spėsim pradėt, svarbu išmokt tai, ką darom.

1. gera ideja, reiks bandyt, laisvesne minutele.
2. aisku, supratau tik viena, mokymuisi mum tema yra super dalykas rolleyes.gif supranti ka oki, o ko ne.
ir geras pastebejimas apie tai, kad ne visos foto blizga, kam isejo su fokusu, siulau bandyt dar ir dar. kuo bus daugiau, mes visi matysim tai, ka darome ir mokysimes is to kaip yra.

saulespuga, noriu paprasyt, koki kadra is taves, taikant i fokuso tema, ok? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ewa @ 2008 11 28, 11:39)

as ir nemegstu..bet va namie, jei vakare -tai nikaip man nesigauna doh.gif doh.gif net visus iso nustacius -bet tada to vadinamo triuksmo ar kaip jis ten is tikro -labai daug buna unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
pabandžiau dar kartą sufokusuoti klijus, pastačiau maždaug po 20 cm atstumu, tikrai geriau gavosi. namuose bandysiu su gražesniais objektais biggrin.gif o va su puodeliu tai pravalas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 27, 22:26)

Blico mokantis ir nereikia, geriau didesnis šviesos šaltinis ar fotikas ant stovo, blicu reikia mokėti naudotis, o tiesioginis blicas dažniausiai yra blogis.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 11 28, 12:27)
Blico mokantis ir nereikia, geriau didesnis šviesos šaltinis ar fotikas ant stovo, blicu reikia mokėti naudotis, o tiesioginis blicas dažniausiai yra blogis.

o is kur ta sviesos saltini rast ar stova? gi cia neprofes susirinke, o eilines megejos, kaip supratau ax.gif or is su dienos sviesa striuka dabar doh.gif mane labiausia domina, kaip kambaryje fotkint su nesuperiniu apsvieitmu ir be kazkokiu pribambasu ax.gif -bet cia gal tolimesnes temos g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 11:35)
o is kur ta sviesos saltini  rast ar stova? gi cia neprofes susirinke, o eilines megejos, kaip supratau ax.gif  or is su dienos sviesa striuka dabar doh.gif mane labiausia domina, kaip kambaryje fotkint su nesuperiniu apsvieitmu ir be kazkokiu pribambasu ax.gif -bet cia gal tolimesnes temos g.gif

vakar pati nustebau kai fokusavau , kambaryje tikrai mazai sviesos buvo ir nuotraukos gana geros gavosi be blico. ir dar nesuprantu kaip ji nuimti, kai fotkinu portreto rizimu jis visalaik suveikia nors ir labai sauleta kambaryje buna, o fotoaparate yra mygtukas tik kad ijungt blica, arba ratelyje yra pazimejimas kad be blico fotkint, bet jei ji uzstatau tada nebegaliu portreto rezimo ijungt
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 28, 10:31)
o atstumas koks? Gal puodeliai arti vienas kito, o fotoaparatas tolokai.

atstumus visokius bandžiau. su fotoaparatu arti prieit sunku- kaip rašiau, objektyvas 50mm, fiksas. taip kad tenka trauktis tiek, kad tilptų viskas. vis žadu namie su kitu objektyvu pabandyt, bet kad po darbo tik į lovą noris doh.gif
Atsakyti
bandziau g.gif prie fono tik nekibkit, nes darbe, tai nelabai turiu ka pasirinkt ax.gif
bet man 2 ir 3 nelabai issiskiria (is n bandymu panasiai 2 ir 3 -vidurinis ir paskutinis) -ka daryt? g.gif g.gif kitaip statyt? g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

P.S. prisrasau pas jus, jei priimat blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 28 lapkričio 2008 - 12:05
QUOTE(bonda @ 2008 11 28, 12:35)
o is kur ta sviesos saltini  rast ar stova? gi cia neprofes susirinke, o eilines megejos, kaip supratau ax.gif  or is su dienos sviesa striuka dabar doh.gif mane labiausia domina, kaip kambaryje fotkint su nesuperiniu apsvieitmu ir be kazkokiu pribambasu ax.gif -bet cia gal tolimesnes temos g.gif

Šviesos šaltinis gali būti lempos doh.gif arba arčiau lango fotografuot. O vietoj stovo galima ir kur kitur fotiką pasidėt, kad rankos nesujudėtų ir nesigautų susiliejusios foto. Galima prisigalvoti daug priežasčių ir kur tą ar aną gauti, bet jei yra noras išmokti fotogarfuoti, tikrai jokie trugdžiai nesukliudys. Beje, aš irgi ne profė, bet stovą turiu smile.gif pvz. naktiniam fotografavimui jis labai reikalingas, o ir žaidžiant su šviesa namie super daiktas.
Atsakyti
Bonda, ilgink išlaikymą, bet tada fotiką būtų gerai ne rankose laikyti.
Atsakyti