Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sadi @ 2008 11 27, 21:26)
eeeeei, šitaip sakyt negražu, žinant kad čia žmonės naktų nemiega smile.gif
bet šiaip įdomu nuo ko priklauso ta kokybė  g.gif pas mane pvz su maža diafragmos skyle nelabai išėjo, o kai padariau f4 - visai padoriai  g.gif ewa, gal ir tu gali surašyt parametrus su kokiais fotkinai? gal kam padės?

ir dar klausimas - o kur mus šefuojantys pažengusieji dingo, a? g.gif

Aš maniau, kad bus sunkiau. Nu bet susitačiau tas tris peles maždaug kas 10cm. Nusistačiau fokusavimo tašką į pirmą pelę, nufotkinau, tada nusistačiau fokusą per vidurį, nufotkinau antrą pelę, vėl pakeičiau fokuso tašką ir į trečią pelėną smile.gif Fotkinau vonioj, šviesos nedaug, nusistačiau white balance "elektros lemputę", ISO 800. Diafragma apie F5, dėl išlaikymo pasitikslinsiu namie smile.gif
Atsakyti
iki kada mokinsimes fokusuot? siandien puodeliai baigiasi, ane? g.gif
Atsakyti
Taip ir nenušoviau puodelio blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 11 28, 10:24)
Taip ir nenušoviau puodelio  blush2.gif .

manau, dar gali tai padaryt bigsmile.gif
Atsakyti
tai kad ***** visa savaite darbe toks darbu kruvis, kad gryzes namo tik i lova
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
QUOTE(jolitana @ 2008 11 27, 17:37)
geras... kaip tik zadejau rytoj traukti sakmatus ir pasirinkti juos kaip fokusavimo objektus, bet ziuriu vel bus bemiege naktis, kol sugalvosiu ka idarbinti modeliais biggrin.gif  4u.gif
gerai padirbetaRamuteS

Juk gali traukt baltus mirksiukas.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 27, 18:49)

console.gif console.gif console.gif Tikrai,mazais zingsneliais po truputi tikrai pavyks pasiekt tiksla, nenukabink nosies 4u.gif
Eva labai sauniai pelytes sufokusavai

Sakykit o namu darbams nuotraukos turi but padarytos specialiai, ar galima det ir seniau daryta nuotraukas?
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 27, 22:27)
O as manau fokusa praleisiu, ne mano muilines jiegoms tai  unsure.gif

fokuso praleisti negalima, reikia praktikuotis. Tai pagrindas. Kitaip ir vėlesnėse nuotraukose fokusas nušokęs kur nors kitur bus. Fotografuojant su muiline fonas gal ir nebus taip gražiai pasiliejęs, ryškumo zona bus plati, bet užduotį atlikti galima, svarbiausia, kad matytųsį jog tiksliai sufokusuota.
Galima bandyti pasirinkti pvz. macro funkciją arba portretinį režimą ir bandyti fotografuoti prizoominant.

QUOTE(olo @ 2008 11 28, 09:31)
tai kad ***** visa savaite darbe toks darbu kruvis, kad gryzes namo tik i lova

ir darbe, ir namie kažkas geria kavą ar arbatą. Tik fotoaparatą reikia išssitraukti. tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(RamuteS @ 2008 11 28, 09:39)

Sakykit o namu darbams nuotraukos turi but padarytos specialiai, ar galima det ir seniau daryta nuotraukas?

o, koks bus mokymasis jei senus darbus dėsime? Tas pats, kas besimokančiam rašyti vaikui, vietoj to, kad praktikuotųsi, paduotume jau seniai prirašytą sąsiuvinį.
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 27, 22:27)
O as manau fokusa praleisiu, ne mano muilines jiegoms tai  unsure.gif

pritariu dejavu- šitą išmokti būtina. jei neišeina pagal užduotį, sugalvok kaip nors kitaip. bet šitą išmokti tu turi. nes jei tavo fotoaparatui ne pagal jėgas fokusuoti, tada išvis neverta su juo fotkint.
bandyk ne tris daiktus. bandyk bent vieną. manau, tiesiog neperpratai savo aparato veikimo principo. padėk jį į šalį dienelei, pailsėk, ir tada vėl pabandyk.

siūlau fokuso neskubėt baigt. o ir tiem patiem puodam laiko palikt- kol visos bandančios bus daugmaž patenkintos savo rezultatais. nes naują temą visad spėsim pradėt, svarbu išmokt tai, ką darom
Atsakyti
QUOTE(ewa @ 2008 11 28, 09:22)
Fotkinau vonioj, šviesos nedaug, nusistačiau white balance "elektros lemputę", ISO 800. Diafragma apie F5, dėl išlaikymo pasitikslinsiu namie  smile.gif

ir be blyco isejo taip graziai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 28, 09:50)
svarbu išmokt tai, ką darom

drinks_cheers.gif aš noriu savaitgalį ir ties fokusu ir ties puodeliu padirbėt dar. nes tų kelių šimtų sugadintų kadrų neužtenka kad įtvirtinčiau žinias. nes paskui vėl bandydama ką fotkint kankinčiaus tiek pat...
Atsakyti
aš darbe dabar pabandžiau fokusą. kadangi nieko doro neturiu, susistačiau puodus. F1.8, o jie man vis tiek visi ryškūs doh.gif kažkoks durdomas. fokusas vietoj, bet noris labiau tą išryškint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 28, 10:19)
aš darbe dabar pabandžiau fokusą. kadangi nieko doro neturiu, susistačiau puodus. F1.8, o jie man vis tiek visi ryškūs  doh.gif  kažkoks durdomas. fokusas vietoj, bet noris labiau tą išryškint  biggrin.gif

o atstumas koks? Gal puodeliai arti vienas kito, o fotoaparatas tolokai.
Atsakyti