Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(ediper @ 2008 11 20, 15:37)

ech.. kad butu taip lengva fotografuot,kaip komentuot  lotuliukas.gif manes fotikas tai visai neklause siandien  doh.gif  schmoll.gif

vat ir as snd susipikau su fotiku, lotuliukas.gif , na niekaip man darbelio tikros spalvos negaude, nors tu ka doh.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 17:39)
ufff, nebespėju vytis  biggrin.gif

dėl temos. žiūrint jūsų nuotraukas man labiausiai užkliuvo pabėgęs fokusas daug kur. tai gal padarom labai elementarius namų darbus- būtent įsisavint fokusą? tarkim, kelių figūrų, daiktų eilėj akcentuot vieną. arba ta pati knyga- nufotografuoti taip, kad tekstas būtų ryškus. idėja gali būt bet kokia, bet pagrindinis reikalas- fokusas

Kaip tik norejau irgi siulyti pabandymus su fokusu. Keli daiktai pastatyti viena eile ir bandyti gaudyt 4u.gif

QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 18:04)
<...>panašiu principu turėtų būt ir muilinėse (sorry, nieko nenoriu įžeist)-

Ko cia pikt jei ir tokias turim mirksiukas.gif
Atsakyti
Man šiandien su kava prastai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 20 lapkričio 2008 - 20:55

dėl temos. žiūrint jūsų nuotraukas man labiausiai užkliuvo pabėgęs fokusas daug kur. tai gal padarom labai elementarius namų darbus- būtent įsisavint fokusą? tarkim, kelių figūrų, daiktų eilėj akcentuot vieną. arba ta pati knyga- nufotografuoti taip, kad tekstas būtų ryškus. idėja gali būt bet kokia, bet pagrindinis reikalas- fokusas

As tai labai uz tokia tema.Manau nepamaisytu mums su fokusu dar padirbti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 20:42)
O man šiandien su kava prastai... tai nutariau pažaisti su varvėjimu... na kelios lyg ir nieko išėjo, bet man spalvota nesižiūri, o pilka per daug "neskani"... beje, dabar net nežinau, ko čia reiktų - kontrasto daugiau?  sharpo? nelabai išryškėja tas lašas...
(reali nuotrauka didesnė, šiek tiek apkirpta jau, dar yra iš ko kirpimui ir tvarkymui... čia sumažinta)

prašau atleisti už atvirumą, bet čia ne tvarkyti reikia, o perfotografuoti. Nei šarpas nei kontrastas šitos neišgelbės.

Jūs gal iš pradžių pabandykite išmokti tvarkingai sufokusuoti nejudantį daiktą, ir tik tada pereiti prie judančių objektų.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 20, 20:53)
prašau atleisti už atvirumą, bet čia ne tvarkyti reikia, o perfotografuoti.  Nei šarpas nei kontrastas šitos  neišgelbės.

Jūs gal iš pradžių pabandykite išmokti tvarkingai sufokusuoti nejudantį daiktą, ir tik tada pereiti prie  judančių objektų.

Dėkui, bet jau nebeperfotografuosiu smile.gif šį namų darbą pabūsiu visai be nuotraukų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 20 lapkričio 2008 - 21:10
QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 20:57)
Dėkui, bet jau nebeperfotografuosiu smile.gif šį namų darbą pabūsiu visai be nuotraukų smile.gif

Kodel taip unsure.gif Gal kitas bandymas bus sekmingesnis 4u.gif nenukabink nosies mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belly: 20 lapkričio 2008 - 21:11
QUOTE(Belly @ 2008 11 20, 21:09)
Kodel taip  unsure.gif Gal kitas bandymas bus sekmingesnis  4u.gif nenuleisk nosies  mirksiukas.gif

Kad jau nebespėsiu su kitu bandymu smile.gif šiandien kavos man tikrai užteks, o rytoj jau baigiasi namų darbas smile.gif
Ir iš viso, nutariau, kad be reikalo fotiką pirkau geresnį... na neturiu aš tam talento. Iš kelių tūkstančių fotkių nei vienos negalėčiau įvardinti kaip pavykusios... Nėra ugnelės, meninio požiūrio, ir su technika žiauriai prastai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 20 lapkričio 2008 - 21:11
Julieta, vėl- arba nėr fokuso, arba sujudinai fotiką

Alinva, nenorėk visko iškart biggrin.gif aš fotkinu fotkinu, su veidrodiniu greit metai bus. ir ką? neturiu ką rodyt. dar teoriją ne visada išeina pritaikyt, o ką kalbėt apie kažkokius "menus". tai ir nebesiekiu to. stengiuos išmokt kokybiškai fotografuot tai, kas aplink mane.
o jums visoms, kiek mačiau, pirma su teorija ir reikia daugiausia dirbt. su kiek kitokiu nuotraukų matymu, nei kad esat įpratę. išmokt atsirinkt ir negailint trint viską, kas neryšku, išplaukę, tamsu ir t.t. su laiku išmoksit pagrindus, gal ir papildomas matymas atsiras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 21:11)
... Nėra ugnelės, meninio požiūrio, ir su technika žiauriai prastai smile.gif

na svarbiausia kad butu noras, be jo tikrai nieks nepavyks. 4u.gif
Tad jei visvien nuspresi parodyti savo darbeli, visad prasom.
O del kavos temos: juk galima ir arbata ir kakava, ir kapucino fotografuot. Juk ne visos geria kava 4u.gif

ir dar norejau pasakyti del ND, gal sekancia savaite tegu dar lieka kavos/arbatos + jei jau kam atsibodo bandom su fokufu zaisti, galim gi pasikviesti svecius ir padaryti kelis puodelius arbatos/kavos, sustatyt kruvon ir pafotkint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 11 20, 21:20)
na svarbiausia kad butu noras, be jo tikrai nieks nepavyks.  4u.gif
Tad jei visvien nuspresi parodyti savo darbeli, visad prasom.
O del kavos temos: juk galima ir arbata ir kakava, ir kapucino fotografuot. Juk ne visos geria kava  4u.gif

ir dar norejau pasakyti del ND, gal sekancia savaite tegu dar lieka kavos/arbatos + jei jau kam atsibodo bandom su fokufu zaisti, galim gi pasikviesti svecius ir padaryti kelis puodelius arbatos/kavos, sustatyt kruvon ir pafotkint  mirksiukas.gif

Na rodžiau savo, kaip supratau, buvo atmestas kaip siaubingai nevykęs. Tai daugiau net ir nebandau kišt, nors mano požiūriu (buvusiu) dar keli visai pusėtinai buvo gavęsi. Bet čia matyt profesionalo požiūriu visai kitaip smile.gif
Tai pabandysiu tik paskaityt ir pasimokyt, nuotraukyčių nebetalpinsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 20 lapkričio 2008 - 21:27
ikeliu kelis mano snd bandymus (stengiausi naturaliai pagauti juoda fona, nors prisipazinsiu siek tiek vis vien teko pastumdyti layerius) blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

na ir siek pazaidziau gaudydama garus tongue.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 11 20, 15:37)
4u.gif uz grazia temele  4u.gif

blush2.gif

QUOTE(Stikline @ 2008 11 20, 15:44)
. Keliant nuotraukas į internetą jas reikia minimaliai paruošti, o be PS tai neįmanoma.

NA AŠ NEDARAU NIEKO SU NUOTRAUKOM,KELIU I INTERNETA TIESIAI IS FOTIKO/oj atsiprasau uz diziasias raides blush2.gif /
vienu zodziu aš pirmoj eilej noriu susidraugau su fotoaparatu tik po to su PS biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 20:42)
Man šiandien su kava prastai smile.gif

Jei jau taip greit nuleidziat rankas tai prasta pradzia.bukit drasesne juk mes cia tam ir renkames,kad mokytumemes.dar nei vienas mokytas negime biggrin.gif
laikykit baliona,kad drasiau butu mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 21:11)
Nėra ugnelės, meninio požiūrio, ir su technika žiauriai prastai smile.gif

mokytis-mokytis ir dar karta mokytis.juk raides ismokot,skaicius taip pat.matau ir rasyt mokat-vadinasi laikas ir fotografuot ismokt 4u.gif
Papildyta:
liamuna man antra foto thumbup.gif
Atsakyti