Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(BN @ 2008 11 26, 11:26)
Pas mane pentaxas; tai diafragma nustatome taip - kaireje salia akutes yra ratukas (kuriuo gali didinti/mazinti nuotraukas perziuros rezime). Tai ji sukant kairen mazeja diafragmos skaicius, sukant desinen - dideja. Diafragmos reiksme matosi ziurint per akute - pvz. F4.
Toks buitinis paaiskinimas, bet tikiuosi pades.

Nu taigi žalioms liaudiškai reikėjo sakyti "zūūmas" lotuliukas.gif Kas canon turi: pasukiojau, tada pafokusuoju (su užraktu) ir ekranėlyje apačioj parašyta f ir skaičius. Vienžo radau thumbup.gif

O dabar dar klausimas meniu yra toks AiAF ir 3 pasirinkimo variantai on, off, face detect. Ka čia reiškia ? Instrukcijon nekertu nors tu ka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasarinė: 26 lapkričio 2008 - 14:02
Mano fotikas visai grybauja, einu pasidaryti kavos ir ieskoti instrukcijoi kur atstatomi gamintojo parametrai, nes buvau paskolinusi draugei, tai grizo visai nevaldomas, prispaudaliojo jau kazka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasarinė @ 2008 11 26, 15:00)
Nu taigi žalioms liaudiškai reikėjo sakyti "zūūmas"  lotuliukas.gif  Kas canon turi: pasukiojau, tada pafokusuoju (su užraktu) ir ekranėlyje apačioj parašyta f ir skaičius. Vienžo radau  thumbup.gif

O dabar dar klausimas meniu yra toks AiAF ir 3 pasirinkimo variantai on, off, face detect. Ka čia reiškia ? Instrukcijon nekertu nors tu ka...

Vasarine, zoomas ir diafragma yra visai skirtingi dalykai g.gif
Zoomu naudojantis tu artini arba tolini vaizda. Diafragma, "liaudiskai" tariant - skyle, kurios dydi nusako skaiciukai matomi tavo fotoaparato ekranelyje. Kuo didesne skyle, tuo mazesnis skaiciukas, tuo daugiau pro skyle praeina sviesos, todel fotografuojant su didele skyle - atverta diafragma reikia mazesnio islaikymo, nei fotografuojant tokiom pat salygom su priverta diafragma-mazesne skyle. Kuo trumpesnis islaikymas, tuo mazesne tikimybe gauti suidrebinta vaizda. Taip pat kuo didesne skyle, tuo siauresne ryskumo zona, tuo daugiau isplautas antras/nesufokusuotas planas.

O delpasirinkimo variantu - jei instrukcijos nekerti, siulau isbandyti visus tris praktiskai, nebijok tikrai nieko nesugadinsi. Cia itariu kalba eis apie fokusavimo tam tikro rezimo ijungima, isjungima, ar veido atpazinimo funkcijos ijungima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 26 lapkričio 2008 - 14:16
man fokusavimas i atskirus daiktus nesigauna.skaiciau apie fokusavima n kartu ir savo instrukcija skaiciau.
visi daiktai gaunasi tik taip
cia su mazais sausainukais
user posted image
cia su dideliais puodeliais
user posted image
ka as ne taip darau g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 26, 15:13)
Vasarine, zoomas ir diafragma yra visai skirtingi dalykai  g.gif

Vadinasi seniau masčiau teisingai doh.gif Tai tikriausiai mano fotike diafragma reguliuojasi tik automatiškai, nieko pati pareguliuot negaliu...

Čia BN citata: tai diafragma nustatome taip - kaireje salia akutes yra ratukas (kuriuo gali didinti/mazinti nuotraukas perziuros rezime). Tai ji sukant kairen mazeja diafragmos skaicius, sukant desinen - dideja.

Tai aš pasukiojau tą ratuką ir tikrai f keičiasi. Bet tai tikriausiai automatiškai?

Papildyta:
Sidabrine, matau irgi Canon muilinukę turi... Instrukcija turbūt tokia pat beviltiška kaip mano, fotografavimo režimai duoti nedidelėj lentelėj, o prie meniu ir nustatymų parašyta tik kaip i juos įeiti ir išeiti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasarinė @ 2008 11 26, 14:46)

Sidabrine, matau irgi Canon muilinukę turi... Instrukcija turbūt tokia pat beviltiška kaip mano, fotografavimo režimai duoti nedidelėj lentelėj, o prie meniu ir nustatymų parašyta tik kaip i juos įeiti ir išeiti  lotuliukas.gif

nu nepatikėsi aš atsiminiau,kad ir pas tave canonas nulekiau i sarasa paziuret koks,galvoju tu sedi dbr temoj gal tu kuo pagelbesi... biggrin.gif ale deja... biggrin.gif
o tiesa kaip tos jusu daugeli vadinau muiliniukiu atrodo?mano irgi muilinuke g.gif blush2.gif
Atsakyti
Sidabrine, man vakar irgi tik taip išėjo, darbe šiandien prie gero apšvietimo bandžiau, diafragmos skaičiukas pats mažiausias (buvo 3,8) ir gavosi. fotografavau ant A rėžimo.
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2008 11 26, 14:49)
Sidabrine, man vakar irgi tik taip išėjo, darbe šiandien prie gero apšvietimo bandžiau, diafragmos skaičiukas pats mažiausias (buvo 3,8) ir gavosi. fotografavau ant A rėžimo.

pas mane maziausia F2,8.o jau fotografuoju nuo pat pirmos dienos kai tik kalbet pradejom apie TRYS DAIKTUS ir iki siol...NIEKO..
ir taip ir taip
skaitau,bandau,nu niekaip.Vienas daiktas išryskeja ir viskas.
net baldus pradejau fokusuoti ir tie nesigauna.ir apsvietimus keiciu ir nustatymus...
PRIVALAU ismokti 4u.gif
tiesa mes viska nutarem fotografuoti be blykste tai taip ir darau.ir su makro ir be jo... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabrinė: 26 lapkričio 2008 - 14:53
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 26, 15:32)
sveikos,
mano kiekvienas rytas prasideda ne pusryčiais,o fotografavimu  doh.gif
žmogiukas sveika prisijungusi  4u.gif

lotuliukas.gif Aš šiąnakt sapnavau, kad vis užfokusuot niekaip negaliu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RESPECT... @ 2008 11 26, 14:55)
lotuliukas.gif Aš šiąnakt sapnavau, kad vis užfokusuot niekaip negaliu lotuliukas.gif

nu va hihihi.gif hihihi.gif
fokusavimas jau ir miegoti neleidzia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 26, 14:52)
pas mane maziausia F2,8.o jau fotografuoju nuo pat pirmos dienos kai tik kalbet pradejom apie TRYS DAIKTUS ir iki siol...NIEKO..
ir taip ir taip
skaitau,bandau,nu niekaip.Vienas daiktas išryskeja ir viskas.
net baldus pradejau fokusuoti ir tie nesigauna.ir apsvietimus keiciu ir nustatymus...
PRIVALAU ismokti  4u.gif
tiesa mes viska nutarem fotografuoti be blykste tai taip ir darau.ir su makro ir be jo... schmoll.gif

drinks_cheers.gif tiksliai mano veiksmus aprasei, jau net apie geresnio fotiko pirkima pradejau galvot, ale gi ne fotikas kaltas, bandau fokusuot viena, o ryskus lieka visi visvien. unsure.gif

O kaip tarodo gali pagooglint pagal modeliuka is saraso, ir ismes mirksiukas.gif
Atsakyti
na pagaliau ir man paviko, nors iki idealo dar toli,apsvetimas nekoks doh.gif ,bet nors kazkiek arciau tiesos blush2.gif
ir toliau gundau visus lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti