Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Pokahonta* @ 2008 11 25, 20:21)
oi, nu ačiū blush2.gif
Papildyta:

o va čia tai nei žodžio nesuprantu blush2.gif kas tas f/8? ir kaip ta diafragmą plačiau atverti? blush2.gif tik nesijuokit, gerai blush2.gif

niekas čia nesijuokia, kaip sako "kas ieško tas randa".
Kaip ankščiau buvo rašyta, nepatingėkit paskaityti-pavartyti instrukcijos. Ten tikrai buna gana aiškiai parašyta-pavaizduota kaip nustatinėti išlaikymą ar diafragmą.

O čia yra lobis kuri surinko ir patalpino
į vieną vietą ankstesne fotografų karta smile.gif

Tikrai nepatingėkit pasiskaityti.
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 11 25, 19:47)
niekas čia nesijuokia, kaip sako "kas ieško tas randa".
Kaip ankščiau buvo rašyta, nepatingėkit paskaityti-pavartyti instrukcijos. Ten tikrai buna  gana aiškiai parašyta-pavaizduota kaip nustatinėti išlaikymą ar diafragmą.

O čia yra lobis kuri surinko ir patalpino
į vieną vietą ankstesne fotografų karta  smile.gif

Tikrai nepatingėkit pasiskaityti.

labai ačiū, būtinai paskaitysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 11 25, 15:27)

Vertimų puslapiukas

QUOTE(RESPECT... @ 2008 11 25, 15:53)
Nu prisijuokiau iš tavęs, nes pas mane tas pats  tongue.gif , viskas dzin, tegu visi nevalgę lieka  irnesakyk.gif , nes mama fokusuoja user posted image

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ir vėl... nekomentuosiu, laiko neturiu.
bet susitarkim, ir kas kurs naują temą- įkelkit į pirmą žinutę. BŪTINAI pasidomėti ir žinoti, kas yra fokusas, diafragma, išlaikymas. šituos dalykus žinoti būtina, nes jei kaskart naujam žmogui reiks aiškint, kas tai per baubai ir su kuo tai valgoma, bus labai sudėtinga. visas kitas taisykles su laiku galima sužinoti, bet šitai turi gyventi galvoj.

tiesa, dėl fokusų- nesijaudinkit, kad kartais ir kiti daiktai gana ryškūs būna- juk ne visi turi galimybę rinktis itin mažą F skaičių. svarbiausia užduoty- kad tas fokusas tikrai būtų ant daiktų, o ne ant sienų biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,

perskaičiau pirmąją jūsų temą ir šitos kiek prirašėt, labai norėčiau prisijungti. turiu fotoaparatą, fotkint nemoku, kiekvieną kartą padarius nuotraukas nervinuosi, kodėl kiti gali o aš ne, bet iki šiol tam nedėjau jokių pastangų. dabar sakiau viskas. turiu ir aš išmokt...

mano fotoaparatas Nikon D80, objektyvas kitinis 18-135.

bandžiau vakar visą vakarą tris daiktus sufokusuot, nu šššššššššš totalus.. fokusą galiu pasirinkti, nustatau į kitą daiktą, atrodo viskas ok, bet paskui ryškumas nuotraukoje išryškėja tik kai sufokusuota į pirmą daiktą..

kokiu rėžimu fotografuojat? A M S ?? kokia diafragma palikt ir kokį ISO? mažu kas gausis wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2008 11 26, 11:06)
mano fotoaparatas Nikon D80, objektyvas kitinis 18-135.

Sveika prisijungus 4u.gif Fotoaparatas tai thumbup.gif belieka tik išmokti jį valdyti biggrin.gif
Atsakyti
Pakahonta, paskaityk instrukcija smile.gif
Pas mane pentaxas; tai diafragma nustatome taip - kaireje salia akutes yra ratukas (kuriuo gali didinti/mazinti nuotraukas perziuros rezime). Tai ji sukant kairen mazeja diafragmos skaicius, sukant desinen - dideja. Diafragmos reiksme matosi ziurint per akute - pvz. F4.
Toks buitinis paaiskinimas, bet tikiuosi pades.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 11 26, 10:10)
Sveika prisijungus  4u.gif  Fotoaparatas tai  thumbup.gif  belieka tik išmokti jį valdyti  biggrin.gif

nervas tai tik didesnis dėl to, nes tipo fotoaparatas tai geras, o fotografas žioplys doh.gif bet tikiuosi su jūsų pagalba išmokti 4u.gif

neatsimenu kuri iš jūsų kėlė instrukcijas. aš turiu tą kur davė su fotoaparatu, nu bet ten... norint fotografuoti A rėžimu nustatykite diską į A, išrinkite pageidaujamą diafragmą ir fotografuokite doh.gif o kad aš nežinau kokioj aplinkoj ką fotkinant kokią diafragmą nustatyt, kur man gauti detalesnių aprašymų nikonui?
Atsakyti
internetas, visagalis internetas...
dėl aplinkos ir diafragmos- nustatai kaip nori. nori mažos ryškumo zonos (fonas išplaukęs)- renkiesi mažą F. nori, kad daugiau ryšku būtų- renkies didesnį F.
jei tamsiau, geriau mažesnis F, tada turėsi ir išlaikymą trumpesnį. kai šviesu, gali rinktis ir didesnį F- kad galėtum normaliai fotkint. nes jei tamsu, didelis F, tai ir išlaikymas ilgas.

Atsakyti
jei nebūtų tuo metu užsukęs šefs būčiau rėkusi visa gerkle, kad pavyyyyyykoooooooooooooooooooo biggrin.gif . dar bandysiu įkelt foto į kompiuterį ir pažiūrėt kaip ten atrodo ...
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 11 26, 10:26)
Pakahonta, paskaityk instrukcija  smile.gif
Pas mane pentaxas; tai diafragma nustatome taip - kaireje salia akutes yra ratukas (kuriuo gali didinti/mazinti nuotraukas perziuros rezime). Tai ji sukant kairen mazeja diafragmos skaicius, sukant desinen - dideja. Diafragmos reiksme matosi ziurint per akute - pvz. F4.
Toks buitinis paaiskinimas, bet tikiuosi pades.

ačiū tau 4u.gif

labas rytas
Atsakyti
sveikos,
mano kiekvienas rytas prasideda ne pusryčiais,o fotografavimu doh.gif
žmogiukas sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti