Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 25, 11:31)
mergaitės jei radote kur nete koki puslapiuka aš galiu jums idėti nuoroda kur verčia puslapius iš anglų i lietuviu kalba.tereikia nukopijuoti puslapi anglu kalba ir ikelti i tavertimo psl.ar reikia kam?

idek mirksiukas.gif

Noreciau daugiau pabendraut, bet mazoji mano baisiai nerami- dantys kalasi verysad.gif

perskaitau tai viska smile.gif
saunuoles "fokusininkes" thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 25, 14:13)
aš tik galiu paršyt gražu negražu,manau daugelis čia esančiu taip parašytu,nes mes tik mokomės  biggrin.gif

aiskumelis - lauksim kol uzsuks kas is pazengusiuju - gal detaliau pakomentuos biggrin.gif

o vakare imesiu triju daiktu fokusus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 11 25, 16:04)
Pas mane tai yra 11 fokusavimo taškų.Pasirenku tuos taškus į vieną daiktą į kitą, bet man nieks nesusifokusuoja, nesuprantu.O diafragma nustatau mažiausia 2,8. verysad.gif

Pas mane tik trys fokusavimo taškai, bet visada naudoju tik centrini.
Sufokusuoju i pirma objekta, (užrakto paspaudimas iki puses kad sufokusuotu) tada pasuku fotika, kad matyciau visus tris objektus ir spaudziu uzrakta iki galo.
Nezinau ar cia kazka supratot ka parasiau
Va taip as dariau.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 25, 16:49)
Nu,kazkoks kosmaras doh.gif Namai netvarkyti,valgyti nedaryta,sedziu su fotoaparatu,jau nervai nelaiko. doh.gif Nelabai cia man sekasi,bet gal kita diena kantrybes daugiau turesiu doh.gif

user posted image

Nu prisijuokiau iš tavęs, nes pas mane tas pats tongue.gif , viskas dzin, tegu visi nevalgę lieka irnesakyk.gif , nes mama fokusuoja user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 25, 15:29)
aš irgi vakar tokius žaisliukus mučinau smile.gif

lotuliukas.gif niu va galesim palygint mirksiukas.gif

QUOTE(inesaS @ 2008 11 25, 15:49)
Nu,kazkoks kosmaras doh.gif Namai netvarkyti,valgyti nedaryta,sedziu su fotoaparatu,jau nervai nelaiko. doh.gif Nelabai cia man sekasi,bet gal kita diena kantrybes daugiau turesiu doh.gif Nekarpiau fono,nes nemoku blush2.gif

Ziuriu fonas paskaitaliojas,bet cia uztai,kad saule tai islenda tai pasislepia doh.gif

taigi visai neblogai ! fokusas yra,tik fona galima butu pavienodinti,bet aisku ne tame esme ... saunuole 4u.gif

Atsakyti
smile.gif smile.gif idomu cia
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 25, 14:54)
Sadi, SX 100 specifikacijoje raso, kad turi devynis tasku - "Fokusavimas 9 taškų AiAF, 1 taško AF (bet kuri įmanoma padėtis arba fiksuotas centre"
http://www.fotofabri...t-SX100-IS.html

nu bet instrukcijoj nerandu kaip įjungti tuos taškus kad galėčiau pasirinkti KUR fokusuot doh.gif

QUOTE(olo @ 2008 11 25, 15:47)
Sufokusuoju i pirma objekta, (užrakto paspaudimas iki puses kad sufokusuotu) tada pasuku fotika, kad matyciau visus tris objektus ir spaudziu uzrakta iki galo.
Nezinau ar cia kazka supratot ka parasiau
Va taip as dariau.

ir aš taip pat darau
Papildyta:
Nu va kaip pas mane gaunasi, tiksliau nesigauna doh.gif Matau kad fokusas yra ten kur reikia, bet ir kiti objektai pakankamai ryškūs, tai ir nelabai matosi kad vienas objektas ryškesnis verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Sadi, kokiu islaikymu fotografavai? Man toks jausmas, kad rankos kazkiek sudrebejo g.gif Nors pas tave ir IS yra, gal ir klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 25, 17:12)
nu bet instrukcijoj nerandu kaip įjungti tuos taškus kad galėčiau pasirinkti KUR fokusuot  doh.gif
ir aš taip pat darau
Papildyta:
Nu va kaip pas mane gaunasi, tiksliau nesigauna  doh.gif Matau kad fokusas yra ten kur reikia, bet ir kiti objektai pakankamai ryškūs, tai ir nelabai matosi kad vienas objektas ryškesnis  verysad.gif

bandyk placiau atidaryti diafragma pvz: f/2
Atsakyti
Sadi,asmeniskai ant mano Panasonico,nu ***** kaip sunku paaiskinti doh.gif ,kur pasirenki macro AF fokusavima,manual fokusavima,yra dar papildomas fokus myktukas.Ar yra pas jus?Nebutinai mygtukas,gal koks uzrasas uzsidega?Kai fokusuoju ant manual,neisoka tie langeliai,bet pati vaizda as galiu stumdyti su tuo ratuku kur pas tave yra pri LSD ekrano.Nu kur ant jo zaibas,gelyte nupiesta.Ant, pas jus turbut AV,nes pas mane A programa,tada isoka langeliai,bet irgi juos stumdau su tuo paciu ratuku.Nemoku paaiskinti,galit apmetyti mane pomidorais. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 25, 16:12)
Nu va kaip pas mane gaunasi, tiksliau nesigauna  doh.gif Matau kad fokusas yra ten kur reikia, bet ir kiti objektai pakankamai ryškūs, tai ir nelabai matosi kad vienas objektas ryškesnis  verysad.gif

o tu makro funkcijos nebandei užsistatyti, arba prizoominti stovėdama toliau?

QUOTE(gitulia @ 2008 11 25, 16:20)
Sadi, kokiu islaikymu fotografavai? Man toks jausmas, kad rankos kazkiek sudrebejo  g.gif  Nors pas tave ir IS yra, gal ir klystu  g.gif

1/15 s. IS ne ypatingai ir pagelbės.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 25, 16:20)
Sadi, kokiu islaikymu fotografavai? Man toks jausmas, kad rankos kazkiek sudrebejo  g.gif  Nors pas tave ir IS yra, gal ir klystu  g.gif

išlaikymo tai nepatikrinau net blush2.gif fokusą dėjau minimalų, o visą kitą fotikas pats parinko blush2.gif

QUOTE(olo @ 2008 11 25, 16:20)
bandyk placiau atidaryti diafragma pvz: f/2

nėra tokios reikšmės pas mane, minimali 2.8 verysad.gif

QUOTE(inesaS @ 2008 11 25, 16:25)
Sadi,asmeniskai ant mano Panasonico,nu ***** kaip sunku paaiskinti doh.gif ,kur pasirenki macro AF fokusavima,manual fokusavima,yra dar papildomas fokus myktukas.Ar yra pas jus?Nebutinai mygtukas,gal koks uzrasas uzsidega?Kai fokusuoju ant manual,neisoka tie langeliai,bet pati vaizda as galiu stumdyti su tuo ratuku kur pas tave yra pri LSD ekrano.Nu kur ant jo zaibas,gelyte nupiesta.Ant, pas jus turbut AV,nes pas mane A programa,tada isoka langeliai,bet irgi juos stumdau su tuo paciu ratuku.Nemoku paaiskinti,galit apmetyti mane pomidorais. doh.gif

nu jooo, čia mandrai smile.gif pas mane tai pasinkimas - arba macro, arba rankinis. o rankinio visas fintas tame kad atstumą fokusavimo galima ranka pasirinkt doh.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 11 25, 16:32)
o tu makro funkcijos nebandei užsistatyti, arba prizoominti stovėdama toliau?
1/15 s. IS ne ypatingai ir pagelbės.

macro bandžiau, bet dar parsčiau gaunasi, o jei prizoominu, tada minimalus fokusas tampa 3.2.
nu bandysiu ryt prie geresnės šviesos unsure.gif
Atsakyti