Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Belly, tavo Canon Digital Rebel XTi kitaip Canon EOS 400D atrodo neturi tos Live View funkcijos (nors ji ir ne pati geriausia ir svarbiausia funkcija veidrodiniame aparate), bet uztai turi 9 taškus fokusavimui.
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 19:09/)
tas ekranelis ir yra Live Wiev

Aciu uz paaiskinima, man zioplai blush2.gif
Galvojau, kad kaip fotkini gali matyt vaizda per ekraniuka, nebutinai prikista akim doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belly: 24 lapkričio 2008 - 21:59
Galvojau, kad kaip fotkini gali matyt vaizda per ekraniuka, nebutinai prikista akim

Gerai manei, butent taip ir yra, ta funkcija naudojantis fotografuoji kaip ir su paprastais fotoaparatais ziuredamas i ekrana. Sitos funkcijos blogybe yra ta, kad fokusavimas suleteja N.... kartu, bet jei fotografuojama nejudancius dalykus gana neblogas dalykas. mirksiukas.gif

Man atrodo sita tema reikejo pradeti ne nuo Kavos puodeliu, o nuo privalomo instrukciju skaitymo ir kalusimu atsakymu is to ka perskaitet lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 24 lapkričio 2008 - 22:02
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 23:02)
ne nuo Kavos puodeliu, o nuo privalomo instrukciju skaitymo ir kalusimu atsakymu is to ka perskaitet  lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 11 24, 22:55)
nepatikesit ,bet perskaiciau 4 kartus  lotuliukas.gif dalykas tas,kad nezinau kas su kuo 'valgoma'  rolleyes.gif va kai pasaket apie tuos taskus,tai as is kart prisiminiau,kad tokia funkcija yra ,bet kada ja naudot ir kokia nauda is jos tai velnias zino  biggrin.gif o gal pas mane ta instrukcija labai glausta  g.gif

Itariu, kad instrukcija turetu buti normali. Tik patarimas- kai ja skaitysi penkta karta pasiimk fotoaparata ir bandyk kiekviena mygtuka ir funkcija apie ka ten raso praktiskai. Tik maigydama ir bandydama issiaiskinsi kaip jie veikia ir kaip tos funkcijos ytakoja nuotraukas ir ju kokybe mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 24, 21:10)
aš mėginus padėti fotiką ant stalo ir fotografuoti į tris daiktus nejudinu nei daiktų nei fotiko vietos, nu tai gal todėl man ir nesigauna  g.gif

o kam jūs bent kelios fotkinat padėjusios fotiką? juk čia nereikalingas ilgas išlaikymas, tikimybė sujudint fotiką menką. kai apribojat savo judesių laisvę, fotografuot, manau, tik sudėtingiau

o kas dėl instrukcijos- pasiimat tuos popierėlius, pasiimat fotiką. skaitot ir bandot. jei kas neaišku, sėdat prie kompo ir ieškot internete.
tik skaitant ir bandant su fotiku, suprasit, kas ką daro ir kam tai reikalinga
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 24, 22:10)
o kam jūs bent kelios fotkinat padėjusios fotiką? juk čia nereikalingas ilgas išlaikymas, tikimybė sujudint fotiką menką. kai apribojat savo judesių laisvę, fotografuot, manau, tik sudėtingiau

o kas dėl instrukcijos- pasiimat tuos popierėlius, pasiimat fotiką. skaitot ir bandot. jei kas neaišku, sėdat prie kompo ir ieškot internete.
tik skaitant ir bandant su fotiku, suprasit, kas ką daro ir kam tai reikalinga

o kodėl nereikia didesnio išlaikymo? Jei fotografuoja vakare prie prastesnio apšvietimo, o ir dienos dabar tamsokos. Kai man reikia užtikrinto rezultato visad pasidedu fotoaparatą ant trikojo ar kur stabiliai. Daugumai fokusas buvo "nuplaukęs" dėl rankų sudrebėjimo.

Dėl instrukcijos, jei jau neaišku kas parašyta pačioje instrukcijoje lietuviškai, kažkodėl labai abejoju, ar paskaičius internete užsienio kalba, kažkas labiau paaiškės. Suraskit sau "porą" su panašiu fotoaparatu, taip bus lengviau mokytis, jei kas labai neaišku paklausinėsit viena kitos.

Aš iš savo patirties galiu kažką pasakyti apie canon powershot s3, pentax k10 ar fuji finepix z10 (ar į juos panašius).

Nepergyvenkit, jei neišeina tiksliai sufokusuoti į paskutinį objektą, svarbiausia, kad perprastumėte kaip tai veikia.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 24, 22:36)
o kodėl nereikia didesnio išlaikymo? (...)

Dėl instrukcijos(...)

na, dėl štatyvo sutinku. bet tik dėl to, o ne dėl stalo ar kito panašaus paviršiaus. ypač atliekant tokią užduotį kaip dabar.
ką turėjau omeny dėl instrukcijos- man pačiai nemažai kas buvo neaišku skaitant lietuvių kalba. bet internete info gali rast ne tik užsienio kalba. juk yra forumai, straipsniai, iliustruoti pavyzdžiai, kurių pagalba kur kas lengviau suprast, kas ir kaip
Atsakyti
Labas vakaras visiems !!!

Jei nieko prieš įlysiu į jūsų gretas ir aš.

Pradžiai keliu 3 modelius. Fotkinau prie stalines lempos, tai gal biski tamsokos nuotraukos.

fokusas į 1
user posted imagehttp://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v642/107/2/829357319/n829357319_1026515_1880.jpg

fokusas į 2
user posted imagehttp://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v642/107/2/829357319/n829357319_1026516_2117.jpg

fokusas į 3
user posted imagehttp://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v642/107/2/829357319/n829357319_1026517_2410.jpg

Visur plačiai atidaryta diafragma f/2
Atsakyti
Ale žiūriu daug ir čia susirinko su veidrodiniais. Pavydžiu blush2.gif

Nesuprantu kaip jūs sugebat fokusuot nejudindami fotiko????? Pas mane pvz fokusuoja į vidurį, tai aš sufokusuoju į objektą, paskui biški pasuku fotiką ir tada fotografuoju.

Dejavu - Cannon powershot gąlima dar kaip nors fokusuot? Yra dar manual focus, bet ten galima tik atstumą nustatyt, kiek bandžiau visiškas grybas gaunasi, matyt nedaaugau dar doh.gif blush2.gif

Šiandien vėl serija fotkių, jau beveik tryniau rankas, perkeliau į kompą, išsididinau ..................... ir ištryniau viską verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 11 24, 22:54)
Dejavu - Cannon powershot gąlima dar kaip nors fokusuot? Yra dar manual focus, bet ten galima tik atstumą nustatyt, kiek bandžiau visiškas grybas gaunasi, matyt nedaaugau dar  doh.gif  blush2.gif

taip juo galima, berods su SET mygtuku (bet pasitikrinkit instrukcijoj), jau metai, kaip jo nebeturiu. Bet kiek pamenu, ten buvo galima pasirinkti vieną iš 9 fokusavimo taškų.

P.S. s3, advanced instrukcijoj 63 psl. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 24 lapkričio 2008 - 23:09
QUOTE(Sadi @ 2008 11 24, 23:54)

Šiandien vėl serija fotkių, jau beveik tryniau rankas, perkeliau į kompą, išsididinau ..................... ir ištryniau viską  verysad.gif

Pas mane ta pati situacija,rytoj vel studijosiu instrukcija doh.gif
Atsakyti