Sveikos
bandau ir as zaist, tik dar fotoaparato nepazistu zodziu nustatau i A rezima, suku ta ratuka ir man pasididina diafragma tik iki 5,3, o maziausia reiksme 36 ar as kazka grybauju?? cia ant ekrano ziuret kur F raide. O per meniu randu tik focus mode, turiu itarima kad ten nieko nereiketu keist. Prasau pagelbekit
bandau ir as zaist, tik dar fotoaparato nepazistu zodziu nustatau i A rezima, suku ta ratuka ir man pasididina diafragma tik iki 5,3, o maziausia reiksme 36 ar as kazka grybauju?? cia ant ekrano ziuret kur F raide. O per meniu randu tik focus mode, turiu itarima kad ten nieko nereiketu keist. Prasau pagelbekit
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 24, 20:01)
Sveikos
o fotoaparatas ir objektyvas kokie?
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 24, 20:24)
Nikon D60
18-55 1:3.5-5.6G
Kur ieskoti fokusavimo tasku galimybiu? Pas mane galima tik pro vaizdo ieskikli ziuret
18-55 1:3.5-5.6G
Kur ieskoti fokusavimo tasku galimybiu? Pas mane galima tik pro vaizdo ieskikli ziuret
pirmiausia fotoaparato instrukciją reiktų perskaityti
Dėl fotografavimo. A režimas, mažas f skaičius - maža ryškumo zona, didelis f skaičius - didelė ryškumo zona. Per vaizdo ieškiklį ir reikia žiūrėti.
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 24, 20:41)
pirmiausia išbandyti reikia,
jei nepavyks pas tave galima ir f3,5 nustatyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 16:48)
PVZ. mano Olympus 420 turi tris fokusavimo taskus ir as galiu pasirinkti kaireje esanti, centre ar kadro desineje. Jei fotografuoju per Live wiev (ziurint ne per akute, o per ekrana) jau galiu zaisti su vienuolika fokusavimo tasku, tokiu budu galiu nejudindama fotoaparato pasirinkti vienuolika skirtingu vietu kadre kur sufokusuoti.
nerandu tų taškų,
bet aš galvoju, kad mūsų užduotis nekeičian nei fotiko nei fotografo vcietos dirbant tik aparatu sugebėti valdyti fokusą, juk čia jau ne tas pats jei nustatai ant to anto ir fotografuoji, ar kažką nesupratau
aš mėginus padėti fotiką ant stalo ir fotografuoti į tris daiktus nejudinu nei daiktų nei fotiko vietos, nu tai gal todėl man ir nesigauna
mano OLYMPUS E410
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 19:46)
ta prasme i kadra netelpa? tai fotografuok is auksciau truputi ir biski pasitrauk i kita puse
agha i kadra netelpa pilnai bandysiu pagal tavo patarima fotkint dar ... ir pasinagrinejau tuos taskus,tai dalykelis... vaivai kiek mano foktikas visko turi ,tik as nezinau
Papildyta:
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 24, 22:10)
aš mėginus padėti fotiką ant stalo ir fotografuoti į tris daiktus nejudinu nei daiktų nei fotiko vietos, nu tai gal todėl man ir nesigauna
niu as irgi taip pat,uztai man ir netelpa pirmas daiktas normaliai bet turbut i gero kampo nepagaunu
Labas vakarelis
noreciau ir as isirasyt i jusu saunu bury turiu galimybe fotografuot gan neblogu fotiku, ale nu nemooooku gi tikiuosi bunant jusu temeleje ivaldyt fotografijos niuansus Is texnines puses turiu kas paaiskina ir daug , ale su komponavimu ir groziu tai man tamsus miskas kol kas
Mano fotikas Pentax K20D .
I namu darbus jau idejau viena foto "Kavos puodelis", prasom ivertint
noreciau ir as isirasyt i jusu saunu bury turiu galimybe fotografuot gan neblogu fotiku, ale nu nemooooku gi tikiuosi bunant jusu temeleje ivaldyt fotografijos niuansus Is texnines puses turiu kas paaiskina ir daug , ale su komponavimu ir groziu tai man tamsus miskas kol kas
Mano fotikas Pentax K20D .
I namu darbus jau idejau viena foto "Kavos puodelis", prasom ivertint
Merginos o ar jus skaitete savo aparatu instrukcijas, atrodo, kad ne. Paciu paprasciausiu charakteristiku ir funkciju nezinote
pradekim nuo Olympus E510:
Istrauka is tech. charakteristiku:
"Tiesioginė peržiūra su 7 arba 10 kartų padidinimu tiksliam fokusavimui".
"Fokusavimo ribos 3 taškai / Automatinis ir rankinis pasirinkimas"
P.s. Tiesiogine perziura ir yra tas Live View/Gyvas vaizdas.
Kaip ijungti gyva vaizda-Live View skaityti instrukcijos 19 psl. Apie fokusavima ir fokusavimo tasku pasirinkima nuo 41 instrukcijos puslapio.
Jei neturite instrukcijos parsisiuskite is cia:
http://www.olympus.l...odID=P_N2930192
Olympus E-410
Taip pat turi Live View funkcija :
"Šis kompaktiškas ir lengvas D-SLR fotoaparatas su tiesioginės peržiūros funkcija garantuoja fotografams mobilumo pojūtį, yra nepaprastai lengvai naudojamas ir tuo pat metu siūlo visus SLR fotografijos privalumus. Šiame modelyje įrengtas naujas vaizdo apdorojimo procesorius ir tiesioginės peržiūros sistema."
Gyvas vaizdas - isntrukcijos 18 psl.
Fokusavimas - nuo 42 puslapio.
http://www.olympus.l...odID=P_N2929192
pradekim nuo Olympus E510:
Istrauka is tech. charakteristiku:
"Tiesioginė peržiūra su 7 arba 10 kartų padidinimu tiksliam fokusavimui".
"Fokusavimo ribos 3 taškai / Automatinis ir rankinis pasirinkimas"
P.s. Tiesiogine perziura ir yra tas Live View/Gyvas vaizdas.
Kaip ijungti gyva vaizda-Live View skaityti instrukcijos 19 psl. Apie fokusavima ir fokusavimo tasku pasirinkima nuo 41 instrukcijos puslapio.
http://www.olympus.l...odID=P_N2930192
Olympus E-410
Taip pat turi Live View funkcija :
"Šis kompaktiškas ir lengvas D-SLR fotoaparatas su tiesioginės peržiūros funkcija garantuoja fotografams mobilumo pojūtį, yra nepaprastai lengvai naudojamas ir tuo pat metu siūlo visus SLR fotografijos privalumus. Šiame modelyje įrengtas naujas vaizdo apdorojimo procesorius ir tiesioginės peržiūros sistema."
Gyvas vaizdas - isntrukcijos 18 psl.
Fokusavimas - nuo 42 puslapio.
http://www.olympus.l...odID=P_N2929192
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 22:47)
Merginos o ar jus skaitete savo aparatu instrukcijas, atrodo, kad ne. Paciu paprasciausiu charakteristiku ir funkciju nezinote
nepatikesit ,bet perskaiciau 4 kartus dalykas tas,kad nezinau kas su kuo 'valgoma' va kai pasaket apie tuos taskus,tai as is kart prisiminiau,kad tokia funkcija yra ,bet kada ja naudot ir kokia nauda is jos tai velnias zino o gal pas mane ta instrukcija labai glausta