Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

user posted image
tas ekranelis ir yra Live Wiev
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dirsė: 24 lapkričio 2008 - 19:09
Sveikos 4u.gif

bandau ir as zaist, tik dar fotoaparato nepazistu unsure.gif zodziu nustatau i A rezima, suku ta ratuka ir man pasididina diafragma tik iki 5,3, o maziausia reiksme 36 blink.gif ar as kazka grybauju?? cia ant ekrano ziuret kur F raide. O per meniu randu tik focus mode, turiu itarima kad ten nieko nereiketu keist. Prasau pagelbekit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 24, 20:01)
Sveikos  4u.gif

bandau ir as zaist, tik dar fotoaparato nepazistu  unsure.gif zodziu nustatau i A rezima, suku ta ratuka ir man pasididina diafragma tik iki 5,3, o maziausia reiksme 36  blink.gif ar as kazka grybauju?? cia ant ekrano ziuret kur F raide. O per meniu randu tik focus mode, turiu itarima kad ten nieko nereiketu keist. Prasau pagelbekit blush2.gif

o fotoaparatas ir objektyvas kokie?
Atsakyti
Nikon D60
18-55 1:3.5-5.6G

Kur ieskoti fokusavimo tasku galimybiu? Pas mane galima tik pro vaizdo ieskikli ziuret unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 24, 20:24)
Nikon D60
18-55 1:3.5-5.6G

Kur ieskoti fokusavimo tasku galimybiu? Pas mane galima tik pro vaizdo ieskikli ziuret  unsure.gif

pirmiausia fotoaparato instrukciją reiktų perskaityti tongue.gif

Dėl fotografavimo. A režimas, mažas f skaičius - maža ryškumo zona, didelis f skaičius - didelė ryškumo zona. Per vaizdo ieškiklį ir reikia žiūrėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 24 lapkričio 2008 - 20:34
Skaitau, tik ne viska is karto, ten 200 psl. smile.gif
Tai 5.3 sitam darbeliui ne per daug?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chelsea: 24 lapkričio 2008 - 20:42
QUOTE(Chelsea @ 2008 11 24, 20:41)
Skaitau, tik ne viska is karto, ten 200 psl. smile.gif
Tai 5.3 sitam darbeliui ne per daug?

pirmiausia išbandyti reikia,
jei nepavyks pas tave galima ir f3,5 nustatyti
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 16:48)

PVZ. mano Olympus 420 turi tris fokusavimo taskus ir as galiu pasirinkti kaireje esanti, centre ar kadro desineje. Jei fotografuoju per Live wiev (ziurint ne per akute, o per ekrana) jau galiu zaisti su vienuolika fokusavimo tasku, tokiu budu galiu nejudindama fotoaparato pasirinkti vienuolika skirtingu vietu kadre kur sufokusuoti.

nerandu tų taškų, doh.gif

bet aš galvoju, kad mūsų užduotis nekeičian nei fotiko nei fotografo vcietos dirbant tik aparatu sugebėti valdyti fokusą, juk čia jau ne tas pats jei nustatai ant to anto ir fotografuoji, ar kažką nesupratau g.gif
aš mėginus padėti fotiką ant stalo ir fotografuoti į tris daiktus nejudinu nei daiktų nei fotiko vietos, nu tai gal todėl man ir nesigauna g.gif

mano OLYMPUS E410 unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 19:46)
ta prasme i kadra netelpa? tai fotografuok is auksciau truputi ir biski pasitrauk i kita puse  mirksiukas.gif

agha i kadra netelpa pilnai rolleyes.gif bandysiu pagal tavo patarima fotkint dar ... ir pasinagrinejau tuos taskus,tai thumbup.gif dalykelis... vaivai kiek mano foktikas visko turi ,tik as nezinau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Naktibalda @ 2008 11 24, 22:10)

aš mėginus padėti fotiką ant stalo ir fotografuoti į tris daiktus nejudinu nei daiktų nei fotiko vietos, nu tai gal todėl man ir nesigauna  g.gif

niu as irgi taip pat,uztai man ir netelpa pirmas daiktas normaliai doh.gif bet turbut i gero kampo nepagaunu blush2.gif cool.gif
Atsakyti
Labas vakarelis smile.gif

noreciau ir as isirasyt i jusu saunu bury 4u.gif turiu galimybe fotografuot gan neblogu fotiku, ale nu nemooooku gi doh.gif tikiuosi bunant jusu temeleje ivaldyt fotografijos niuansus ax.gif Is texnines puses turiu kas paaiskina ir daug blush2.gif , ale su komponavimu ir groziu tai man tamsus miskas kol kas doh.gif

Mano fotikas Pentax K20D .

I namu darbus jau idejau viena foto "Kavos puodelis", prasom ivertint ax.gif
Atsakyti
Merginos o ar jus skaitete savo aparatu instrukcijas, atrodo, kad ne. Paciu paprasciausiu charakteristiku ir funkciju nezinote doh.gif

pradekim nuo Olympus E510:
Istrauka is tech. charakteristiku:
"Tiesioginė peržiūra su 7 arba 10 kartų padidinimu tiksliam fokusavimui".
"Fokusavimo ribos 3 taškai / Automatinis ir rankinis pasirinkimas"

P.s. Tiesiogine perziura ir yra tas Live View/Gyvas vaizdas.
Kaip ijungti gyva vaizda-Live View skaityti instrukcijos 19 psl. Apie fokusavima ir fokusavimo tasku pasirinkima nuo 41 instrukcijos puslapio.
Jei neturite instrukcijos parsisiuskite is cia:
http://www.olympus.l...odID=P_N2930192

Olympus E-410
Taip pat turi Live View funkcija :
"Šis kompaktiškas ir lengvas D-SLR fotoaparatas su tiesioginės peržiūros funkcija garantuoja fotografams mobilumo pojūtį, yra nepaprastai lengvai naudojamas ir tuo pat metu siūlo visus SLR fotografijos privalumus. Šiame modelyje įrengtas naujas vaizdo apdorojimo procesorius ir tiesioginės peržiūros sistema."
Gyvas vaizdas - isntrukcijos 18 psl.
Fokusavimas - nuo 42 puslapio.
Jei neturite instrukcijos parsisiuskite is cia:
http://www.olympus.l...odID=P_N2929192
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 22:47)
Merginos o ar jus skaitete savo aparatu instrukcijas, atrodo, kad ne. Paciu paprasciausiu charakteristiku ir funkciju nezinote  doh.gif

nepatikesit ,bet perskaiciau 4 kartus lotuliukas.gif dalykas tas,kad nezinau kas su kuo 'valgoma' rolleyes.gif va kai pasaket apie tuos taskus,tai as is kart prisiminiau,kad tokia funkcija yra ,bet kada ja naudot ir kokia nauda is jos tai velnias zino biggrin.gif o gal pas mane ta instrukcija labai glausta g.gif
Atsakyti