Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 17:07)
musu uzduotis sufokusuoti trys daiktus kurie stovi istrizai, nemanau kad  kazkas super blogai jei fotografuoji paskutini daikta is auksciau ir vos is desines tai galiu perfotografuoti man nesunku  mirksiukas.gif  bet manau pagrindine mintis sios uzduoties teisingai sufokusuoti, kad fokusas nepabegtu i kita daikta o fotoparafo ar fotografo padetis nelabai ka keicia  g.gif

Aš tik pasitikslinau prieš užduoties atlikimą smile.gif pradedu kauptis biggrin.gif
Atsakyti
Nu nežinau, man niekaip nesigauna susidraugaut su tuo fokusu. Pirmą daiktą išeina sufokusuot, o antrą ir trečią niekaip. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 11 24, 17:11)
Aš tik pasitikslinau prieš užduoties atlikimą smile.gif pradedu kauptis biggrin.gif

as nezinau gal as ir klystu bet as tai taip galvoju mirksiukas.gif
Atsakyti
As taip pat manau, kad temos uzduotis ismokti dirbti su fokusu ir suprasti su kuom tas zveris valgomas, o ar objektyvas bus truputi arciau, truputi toliau, nieko baisaus. Fokusuodamos taip pat butu gerai, kad issiaiskintumet kiek jusu fotoaparatas turi fokusavimo tasku ir kaip juos galima keisti.

PVZ. mano Olympus 420 turi tris fokusavimo taskus ir as galiu pasirinkti kaireje esanti, centre ar kadro desineje. Jei fotografuoju per Live wiev (ziurint ne per akute, o per ekrana) jau galiu zaisti su vienuolika fokusavimo tasku, tokiu budu galiu nejudindama fotoaparato pasirinkti vienuolika skirtingu vietu kadre kur sufokusuoti.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 17:48)
Jei fotografuoju per Live wiev (ziurint ne per akute, o per ekrana) jau galiu zaisti su vienuolika fokusavimo tasku, tokiu budu galiu nejudindama fotoaparato pasirinkti vienuolika skirtingu vietu kadre kur sufokusuoti.

thumbup.gif faina
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 17:50)

Tai taip pat turetu buti faina, turi juk ta pati ir net geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 17:52)
Tai taip pat turetu buti faina, turi juk ta pati ir net geriau  mirksiukas.gif

bet pas mane tokio nera arba ijungti nemoku, o seip visada fotografuoju per akute, reikia instrukcija pastidijuot dar karta
Atsakyti
pabandziau ir as fokusavima, ne taip lengva kaip atrode, teks stengtis labiau.
Atsakyti
sveikutes bigsmile.gif
oioi nesigauna man tie 'trys daiktai' nufotkinti doh.gif i pima, antra sufokusuoju,bet kai tik nusitaikau i trecia,tai man pirmas netelpa rolleyes.gif reix ryt treniruotis su tais fokusavimo taskais,nors atrodo dar sudetingiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 11 24, 19:26)
sveikutes  bigsmile.gif
oioi nesigauna man tie 'trys daiktai' nufotkinti  doh.gif i pima, antra sufokusuoju,bet kai tik nusitaikau i trecia,tai man pirmas netelpa  rolleyes.gif reix ryt treniruotis su tais fokusavimo taskais,nors atrodo dar sudetingiau  lotuliukas.gif

ta prasme i kadra netelpa? tai fotografuok is auksciau truputi ir biski pasitrauk i kita puse mirksiukas.gif
Atsakyti
man irgi visai neiseina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 16:48)
Jei fotografuoju per Live wiev (ziurint ne per akute, o per ekrana) jau galiu zaisti su vienuolika fokusavimo tasku, tokiu budu galiu nejudindama fotoaparato pasirinkti vienuolika skirtingu vietu kadre kur sufokusuoti.

Kazin, o maniskis turi tokia funkcija? unsure.gif
Atsakyti