Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Belly, nesimato, per maza unsure.gif as irgi vakare pasirodysiu du kava doh.gif o nuo ryt jau nauja tema, ane? g.gif
Atsakyti
ufff, nebespėju vytis biggrin.gif

dėl temos. žiūrint jūsų nuotraukas man labiausiai užkliuvo pabėgęs fokusas daug kur. tai gal padarom labai elementarius namų darbus- būtent įsisavint fokusą? tarkim, kelių figūrų, daiktų eilėj akcentuot vieną. arba ta pati knyga- nufotografuoti taip, kad tekstas būtų ryškus. idėja gali būt bet kokia, bet pagrindinis reikalas- fokusas
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 20, 17:38)
Belly, nesimato, per maza  unsure.gif as irgi vakare pasirodysiu du kava  doh.gif o nuo ryt jau nauja tema, ane?  g.gif

Jau pataisiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 18:39)
bet pagrindinis reikalas- fokusas

as labai labai uz, nes man labiausiai nesiseka su fokusu doh.gif nezinau, kas cia per daiktas doh.gif gal galima, kokiu vaizdziu pavyzdziu? g.gif
Atsakyti
teorijos buvo jau praeitoj temoj, pati mečiau kelis kartus nuorodą.
va pavyzdys:
user posted image

pirmoje nuotraukoje ryškesnis pirmas planas, t.y., sufokusuota į tą "žiedą". antroje foto ryškus antras planas- sufokusuota į gėlę.
pas dažną iš jūsų fokusas nušokęs. tarkim, ryškus ne puodelis, o kokia siena ar šiaip pašalinis daiktas. arba neryšku niekas, t.y., išvis į nieką nesufokusuota (arba drebėjot labai biggrin.gif )

kažkada seniai pažengusių temoj kažkam buvo duota užduotis- susistatyt tris daiktus į eilę ir vis kitą fokusuot- iš pradžių pirmą (kad jis būtų ryškus, o kiti ne), po to- į antrą, dar po to- į trečią. labai neblogas būdas suvokti, kas tas fokusas ir su kuo jis valgomas
Atsakyti
gerai, o tarkim tas fokusavimas, tai paprastu paspaudimu yra spaudziamas fotike, ir uzlaikymo reikalas del to demesio, ane? g.gif
Atsakyti
nesu tikra, ar taip supratau klausimą. nieko, jei ką, patikslinsi biggrin.gif
sunkiai pamenu, kaip su paprastais skaitmeniniais. bet turėtų būt panašiai. išsirenki norimą objektą, nukreipi fotiką. ne iki galo nuspaudi mygtuką- tada anas fokusuoja. atrodo, ir juose galima pasirinkti, kad rodytų fokusavimo tašką (taškus). pvz, pas mane ant ekranėlio yra 9 fokusavimo taškai, pagal kuriuos galiu rinktis, kas turėtų būti fokusuojama. panašiu principu turėtų būt ir muilinėse (sorry, nieko nenoriu įžeist)- iki pusės nuspaudus mygtuką fokusavimo taškas turėtų sumirksėt/supypsėt- tipo, jau sufokusuota, gali spaust iki galo

šakės, nežinau, ar kas nors supras- sunku man baisiai teoriją pasakot lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif del temos fokusas
tik reikia pasirinkt koki viena daikta g.gif na kad ir knyga, kaip kazkuri minejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 19:04)
ne iki galo nuspaudi mygtuką- tada anas fokusuoja. atrodo, ir juose galima pasirinkti, kad rodytų fokusavimo tašką (taškus). pvz, pas mane ant ekranėlio yra 9 fokusavimo taškai, pagal kuriuos galiu rinktis, kas turėtų būti fokusuojama. panašiu principu turėtų būt ir muilinėse (sorry, nieko nenoriu įžeist)- iki pusės nuspaudus mygtuką fokusavimo taškas turėtų sumirksėt/supypsėt- tipo, jau sufokusuota, gali spaust iki galo

jo, visada kai fotkinu nuspaudziu ir tipo fokusuoju, bet kadangi nezinau, kad tai yra fokusavimas, tai doh.gif pas mane nerodo tu fokusavimo tasku g.gif reiks uzklaust vyro, kodel...
visak supratau, labai dekui uz teorija, kaip ir viska dariau, tik demesio nekreipiau,kad tai fokusas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 19:04)
nesu tikra, ar taip supratau klausimą. nieko, jei ką, patikslinsi  biggrin.gif
sunkiai pamenu, kaip su paprastais skaitmeniniais. bet turėtų būt panašiai. išsirenki norimą objektą, nukreipi fotiką. ne iki galo nuspaudi mygtuką- tada anas fokusuoja. atrodo, ir juose galima pasirinkti, kad rodytų fokusavimo tašką (taškus). pvz, pas mane ant ekranėlio yra 9 fokusavimo taškai, pagal kuriuos galiu rinktis, kas turėtų būti fokusuojama. panašiu principu turėtų būt ir muilinėse (sorry, nieko nenoriu įžeist)- iki pusės nuspaudus mygtuką fokusavimo taškas turėtų sumirksėt/supypsėt- tipo, jau sufokusuota, gali spaust iki galo

šakės, nežinau, ar kas nors supras- sunku man baisiai teoriją pasakot  lotuliukas.gif  doh.gif

Pas mane yra penki fokuso pasirinkimo būdai.Dabar pažiūrėjau ir pamačiau,kad nustatytas tas fokusas viduryje. doh.gif
O tai kiek suprantu tema bus fokusas? smile.gif
Atsakyti
tai, kad nustatytas vidurinis taškas, nėra blogai- priklauso nuo to, kokį kadravimą pasirinksi mirksiukas.gif juk objektas vis tiek gali būti "pastumtas" į kadro šoną
Atsakyti
vakarine kava:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 20 lapkričio 2008 - 18:54