inesaS, teisingas poziuris O jei dar ir su kantrybe reikalus pagerinsi, tai nuotraukos tikrai turetu pagereti
QUOTE(inesaS @ 2008 11 24, 11:15)
Tikrai nereikia verkslenti.Mano irgi ne veidrodinis,bet man jo per akis,net nezinau kada sugebesiu visas jo galimybes panaudoti. Ir as turiu Sony muiline stalciuje,ir nuotraukos man su ja daug geresnes gaunasi,nei su situ didesniu.Bet kai isigijau Panasonica ir pradejau skaityti instrukscija,dometis visais ISO ir t.t.,tai pasirodo mano Soniukas irgi visa tai turi,o as net nezinojau O del profesionalu,tai man kartais labai idomi buna ju nuomone.Pasiskaitau forumus tai ir nesuprantu.Pavyzdziui koks naujokas,kai tik isigija rimtesni fotoaparata ir pakalausia kodel nuotraukos ne tokios geros kaip pas kitus,tai atsakymas buna toks,kad ka noreti,fotikas neveidrodinis,tai ir neispausi nieko daugiau.Kitas isigyja veidrodini ir klausia to pacio,tai atsakymas dazniausiai buna toks,kad ka noreti,kaip zmogus nesuprantantis apie fotoaparatus ir nemokantis fotografuoti nusiperka profesionalu daikta,nera ko tiketis geru nuotrauku tai as ir nelabai jau paisau ju nuomones.Manau reikia susidraugauti su savo fotoaparatu.Man nelabai sekasi,vakar fotkinau 3 daiktus ir net susinervavau,kad nesigauna.Vyras puse nakties irgi fotkino,tai dar nezinau ar jam kas isejo.Man kantrybes labai truksta.20 kadru neisejo,ir trenkiu fotika.Pykstu del to ant saves labai
as 300 kadru pripleskinau, ir is ju tik keli normalus, bet ir tai rezultatas manes nedziuginas
O del fotografu tai pazistamu as ju turiu daug, kiekvienas daug patarimu duoda, apie fotika paaiskino daug ka, normalia kalba, nes instrukcija skaiciau n kartu ir tik is trecio karto pradejau suprast kas ten rasoma, del fotiko visu ju nuomone vienoda, nei vienas nepasake ko noret jei fotkint nemoki, tiesiog ko nezinojau apie tai paaiskino, pamokino, as tai labai vertinu, man kiekviena nuomone yra vertinga ir svarbi
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 23, 19:55)
klausykit mergaitės pas mane ant AV yra F3,2-3,5-4,0-4,5-5,0-5,6-6,3-7,1-8,0
ar cia apie ta kalbat?na man niekaip nesigauna
Jus visos ant AV fotografuojat fokusus
ar cia apie ta kalbat?na man niekaip nesigauna
Jus visos ant AV fotografuojat fokusus
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 23, 20:53)
as ta pacia minute issisaugojau ta taisykle,bet man ji nepadeda
o diziausia F tai pas mane 8,0 tai ant jo nustatyti?maziausia 2,8 ar cia kazka ne taip parasiau aš jau ir daiktus keiciu
o diziausia F tai pas mane 8,0 tai ant jo nustatyti?maziausia 2,8 ar cia kazka ne taip parasiau aš jau ir daiktus keiciu
bandau aiškint dar kartą
mažas F skaičius- mažesnis ryškumas. mūsų fokuso užduočiai labiausiai ir tinka kiek įmanoma mažesnis F (sidabrine, pas tave tai būtų F3.2)- tada gausit tą taip trokštamą "išplautą" foną. jei nustatysi didžiausią- gausi ryškų ne tik pagrindinį objektą, bet ir foną aplink (kaip tose foto su stiklinėm figūrėlėm- fokusas lyg ir nieko, bet kadangi didelis F, didesnė ryškumo zona)
Papildyta:
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 23, 22:12)
490 gr
As snekejau butent apie tokias foto kaip kad dabar fotografuojame mes, kampas objektyvo yra platus, fokusuojant jis uzkabina dar kone puse kito daikto, nebent juos statyti dar toliau vienas nuo kito, o ko mazesnis F tuo didesni isplaukima duoda, ir kazkodel M rezimas maziausiai duoda nustatyti F4
paskui palyginimui ikelsiu nuotrauka kaip beviltiskai atrodo nuotrauka kai fotografuoji smulkes detales su F5 jau visus rezimus isbandziau, o del objektyvo visvien as isigysiu dar viena objektyva, tebunie ne dabar ir ne toki bet bent jau kad butu iki 80mm.
As snekejau butent apie tokias foto kaip kad dabar fotografuojame mes, kampas objektyvo yra platus, fokusuojant jis uzkabina dar kone puse kito daikto, nebent juos statyti dar toliau vienas nuo kito, o ko mazesnis F tuo didesni isplaukima duoda, ir kazkodel M rezimas maziausiai duoda nustatyti F4
paskui palyginimui ikelsiu nuotrauka kaip beviltiskai atrodo nuotrauka kai fotografuoji smulkes detales su F5 jau visus rezimus isbandziau, o del objektyvo visvien as isigysiu dar viena objektyva, tebunie ne dabar ir ne toki bet bent jau kad butu iki 80mm.
atsistok toliau. daiktus kitaip padėliok. tavo objektyvas ne fiksas, gi gali keist zūmą. va man gal sudėtingiau- objektyvas fiksuoto žindinio, jau nebepažaisi, bet vis tiek gali rast išeitį. ir daiktų gali rast
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 23, 23:01)
as technikos nekaltinu, kaip tik galvojau kad obbjektyvas geras ir pan. tiesiog perpasakojau ka man pasake profesionalus fotogrofas kuris fotografija uzsiimineja jau n metu, jo zodziais tariant toks objektyvas niekam tikes
o va kas dėl tų profesionalių fotografų... noriu tikėt, kad tavo pažįstami kiek kitokie, nei didelė dalis save vadinančių profais. užteko pažiūrėt tų "profų" siūlomas fotkes vilniaus santuokų rūmuose- pusė dienos dar žviegiau iš juoko. profesionalai, o kokybės, stiliaus, skonio- didelis nulis. taip kad išklausyk kitų nuomonę, bet nepulk klausyt. juk, tarkim, nikonistai sako, kad canon nieko gero, ir atvirkščiai. bet juk tai nebūtinai tiesa- kiekvienas sprendžia pagal pomėgius, finansus ir krūvą kitų niuansų. su kiekvienu daiktu galima fotografuoti, tik kantrybės reikia.
sveikutes
luokė ačiū bandau visaip ir viska fotografuoti kolkas prie TRYJU DAIKTU negaliu prisideti
dabar supratau ka reiskia tas F skaitmenys/labai geras paaiskinimas man suprantama kalba ''mažas F skaičius- mažesnis ryškumas''/
luokė ačiū bandau visaip ir viska fotografuoti kolkas prie TRYJU DAIKTU negaliu prisideti
dabar supratau ka reiskia tas F skaitmenys/labai geras paaiskinimas man suprantama kalba ''mažas F skaičius- mažesnis ryškumas''/
merginos sveikos, turiu bėdą nemoku susitvarkyti, paskutinės fotkės gavosi ORF formate, fotike nuotraiukas rodo o atsidarius pc ne , ten turėjau neblogų nuotraukų, o nemoku savo "nureguliavimų "parsigrą-inti gal kas gali padėti būčiau labai dėkinga
Sveikos
Bandziau dar viena bandyma, kaip daiktai labai arti vienas kito, tai ir man ne visai gaunasi. Siek tiek prigriebia ir kito, ne ta kuri fokusuoju O gal tiesiog neimanoma kaip labai mazas atstumas?
Mazdaug sitaip atrodo
Bandziau dar viena bandyma, kaip daiktai labai arti vienas kito, tai ir man ne visai gaunasi. Siek tiek prigriebia ir kito, ne ta kuri fokusuoju O gal tiesiog neimanoma kaip labai mazas atstumas?
Mazdaug sitaip atrodo
Belly nu šaunuolė
bet jaučiu tas fonas kaireje puseje ruputi gadina viska
Naktibalda nete yra programų konvertavimo/nemokamu ir mokamu/,bet manau čia pačiam fotoaparate reik nustatymus ziuret
bet jaučiu tas fonas kaireje puseje ruputi gadina viska
Naktibalda nete yra programų konvertavimo/nemokamu ir mokamu/,bet manau čia pačiam fotoaparate reik nustatymus ziuret
sveikutes,
nu nesigauna man sufokusuoti paskutiniam daiktui fokusa , pirmam ir antram gaunasi, o trecias - niekaip nepasiduoda . Nuo pat ryto kankinu kankinu ir nieko.
nu nesigauna man sufokusuoti paskutiniam daiktui fokusa , pirmam ir antram gaunasi, o trecias - niekaip nepasiduoda . Nuo pat ryto kankinu kankinu ir nieko.
QUOTE(fizė @ 2008 11 24, 14:05)
sveikutes,
ir aš vargstu, kai pirmas ar paskutinis dar puse velnio, bet kai į vidurinį fokusuoju, neaišku ar vidurinis ar paskutinis fokuse