Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Dirse nesutinku smile.gif.
ką tik pabandžiau su panašaus tipo objektyvu 18-55mm 3.5-5.6 AL

(43 mm, f4,5)

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Matai pas tave atstumas visai kitoks
tuoj ikelsiu savo foto

user posted image

kai fokusuoju i pirma viskas tvarkoj, i antra puse velnio bet kai fokusuoju i paskutini objekta (drambli) atstumas tarp antrojo ir treciojo yra maziausias, visai nekoks vaizdas nes fokusas apima dar puse vidurinio drambliuko, matyt del to, kad atstumas yra labai mazas tarp ju, o dar ir stalas susilieja su fotografuojamos figureles spalva, bet kad nerandu ka galeciau dar nufotografuot doh.gif

O jei as neteisi tai paaiskinkit man kame cia reikalas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dirsė: 23 lapkričio 2008 - 22:25
Statyk ant stalo tris taureles, jei nerandi daugiau kitu smulkiu daiktu, ir bandyk ivairiais atstumais bei rakursais mirksiukas.gif
Atsakyti

galima juos pasidėti ant popieriaus lapo, nebus vienodos spalvos su fonu, galima pasirinkti kitokius objektus, pvz, kad ir pomidorus, šakutes, sagas ir t.t. ir sudėlioti kokiu tik nori atstumu. Objektyvas čia nekaltas tongue.gif
Atsakyti
Bet ir ne super geras jis nuo objektyvo priklauso daugiau negu nuo fotiko
pomidorai sakot, tai kad as ju neturiu, krize lotuliukas.gif
bandziau puodelius fotkint, bet jie irgi rudi pas mane, seip apsizvalgiau ir pastebejau, kad pas mane viskas rudos spalvos beveik, ir taureles atspindi sviesa negraziai doh.gif na kazka sumastysiu, reik prie dienos sviesos fotografuot nes vakare nelabai ka gero isgaunu doh.gif
Atsakyti
kai man kyla noras apkaltinti techniką, kada kas nors neišeina - pasižiūriu į nuotraukų galerijas, fotografuotas tokiais pat fotoaparatais, objektyvais ar pan. Jei tas žmogus gali šitaip nufotografuoti - kodėl negaliu aš, jei išgauna tokią kokybę, kodėl negaliu aš. Va ir bandau kol pavyksta.
Bet neverta tikėtis kad nusipirkus super objektyvą nuotraukos iš karto bus be priekaištų.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 23, 23:57)
kai man kyla noras apkaltinti techniką, kada kas nors neišeina - pasižiūriu į nuotraukų galerijas, fotografuotas tokiais pat fotoaparatais, objektyvais ar pan.  Jei tas žmogus gali šitaip nufotografuoti - kodėl negaliu aš, jei išgauna tokią kokybę, kodėl negaliu aš.  Va ir bandau kol pavyksta.
Bet neverta tikėtis kad nusipirkus super objektyvą nuotraukos iš karto bus be priekaištų.

as technikos nekaltinu, kaip tik galvojau kad obbjektyvas geras ir pan. tiesiog perpasakojau ka man pasake profesionalus fotogrofas kuris fotografija uzsiimineja jau n metu, jo zodziais tariant toks objektyvas niekam tikes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 23, 16:04)

Ačiū ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 00:01)
as technikos nekaltinu, kaip tik galvojau kad obbjektyvas geras ir pan. tiesiog perpasakojau ka man pasake profesionalus fotogrofas kuris fotografija uzsiimineja jau n metu, jo zodziais tariant toks objektyvas niekam tikes  doh.gif

Tas fotografas tau pasakojo is savo varpines. Zinoma, profesionalas nefotkintu su juo studijiniu portretu, nesinestu i gamta fotomedzioklei, nesinestu i vestuves (nors internete yra vestuviniu foto pavyzdziu ir su tokiu obj.), nesinestu i sporto varzybas, nes jie naudoja tiems reikalams profesionalia tam tikroms situacijoms tinkancia technika, kainuojancia geroookai daugiau. O paprastiems vartotojams jis geras. Labai daug kartu internete sutikau nuomne, kad zuiko objektyvai yra vieni geriausiu, o ypac lyginant su pradinio lygio DSLR komplektuojamus kitinius. Taip, kad tik reikia ismokti juos naudoti, kad nebutu kaip blogam sokejui mirksiukas.gif
O ka jau bekalbeti, kad dauguma cia merginu fotkina-mokosi ne su veiodrodinais ir neverkslena thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 24 lapkričio 2008 - 08:40
Gitulia tai as ir neverkslenu, ir muiline turiu stalciuke, tik ji visai prasta, juk sakiau man sitas objektyvas atrode geras, o is profesionalo isgirdau kitokia nuomone
tai iki kada puodeliu tema pratesta yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 24, 09:56)
tai iki kada puodeliu tema pratesta yra? g.gif

Aš kaip supratau iki penktadienio 28 d. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 24, 08:39)
Tas fotografas tau pasakojo is savo varpines. Zinoma, profesionalas nefotkintu su juo studijiniu portretu, nesinestu i gamta fotomedzioklei, nesinestu i vestuves (nors internete yra vestuviniu foto pavyzdziu ir su tokiu obj.), nesinestu i sporto varzybas, nes jie naudoja tiems reikalams profesionalia tam tikroms situacijoms tinkancia technika, kainuojancia geroookai daugiau. O paprastiems vartotojams jis geras. Labai daug kartu internete sutikau nuomne, kad zuiko objektyvai yra vieni geriausiu, o ypac lyginant su pradinio lygio DSLR komplektuojamus kitinius. Taip, kad tik reikia ismokti juos naudoti, kad nebutu kaip blogam sokejui  mirksiukas.gif
O ka jau bekalbeti, kad dauguma cia merginu fotkina-mokosi ne su veiodrodinais ir neverkslena  thumbup.gif

Tikrai nereikia verkslenti.Mano irgi ne veidrodinis,bet man jo per akis,net nezinau kada sugebesiu visas jo galimybes panaudoti. doh.gif Ir as turiu Sony muiline stalciuje,ir nuotraukos man su ja daug geresnes gaunasi,nei su situ didesniu.Bet kai isigijau Panasonica ir pradejau skaityti instrukscija,dometis visais ISO ir t.t.,tai pasirodo mano Soniukas irgi visa tai turi,o as net nezinojau doh.gif O del profesionalu,tai man kartais labai idomi buna ju nuomone.Pasiskaitau forumus tai ir nesuprantu.Pavyzdziui koks naujokas,kai tik isigija rimtesni fotoaparata ir pakalausia kodel nuotraukos ne tokios geros kaip pas kitus,tai atsakymas buna toks,kad ka noreti,fotikas neveidrodinis,tai ir neispausi nieko daugiau.Kitas isigyja veidrodini ir klausia to pacio,tai atsakymas dazniausiai buna toks,kad ka noreti,kaip zmogus nesuprantantis apie fotoaparatus ir nemokantis fotografuoti nusiperka profesionalu daikta,nera ko tiketis geru nuotrauku blink.gif tai as ir nelabai jau paisau ju nuomones.Manau reikia susidraugauti su savo fotoaparatu.Man nelabai sekasi,vakar fotkinau 3 daiktus ir net susinervavau,kad nesigauna.Vyras puse nakties irgi fotkino,tai dar nezinau ar jam kas isejo.Man kantrybes labai truksta.20 kadru neisejo,ir trenkiu fotika.Pykstu del to ant saves labai doh.gif
Atsakyti