Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

O aš vis nesurandu ką man nufotografuoti, ko jau tik neišbandžiau doh.gif ir puodelius ir vaiko žaislus, viskas ne taip, puodeliai taip klaikiai šviesą atspindi, žaisliukai nevienodi, negražu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 23, 21:00)
O aš vis nesurandu ką man nufotografuoti, ko jau tik neišbandžiau  doh.gif  ir puodelius ir vaiko žaislus, viskas ne taip, puodeliai taip klaikiai šviesą atspindi, žaisliukai nevienodi, negražu  lotuliukas.gif

as jau tiek isbandziau,kad ojojo
saldainiai,rafaelo,visokios kruopos/ryziai,grikiai,zirniai/,taures,orchidejos ziedai,vakar fotografau kieme tris skirtingas masinas lotuliukas.gif nu zodziu tiek jau isbandziai doh.gif ka tik bandziau su trim skirtingais vaisiais/obuolys,citrina,mandarinas biggrin.gif fantazuok Dirse juk tiek visko galima prisigalvoti 4u.gif
Atsakyti
Nu va nieko man ensigaus su fokusavimu, mano diafragmos gylis yra per didelis, o objektyvas ima labai platu kampa doh.gif kaip isaiskino mano pazistamas fotografas: "fotoaparatas geras, o objektyvas, niekam tikes" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 23, 21:18)
Nu va nieko man ensigaus su fokusavimu, mano diafragmos gylis yra per didelis, o objektyvas ima labai platu kampa  doh.gif  kaip isaiskino mano pazistamas fotografas: "fotoaparatas geras, o objektyvas, niekam tikes"  doh.gif

o objektyvas koks?
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 11 23, 21:18)
Nu va nieko man ensigaus su fokusavimu, mano diafragmos gylis yra per didelis, o objektyvas ima labai platu kampa  doh.gif  kaip isaiskino mano pazistamas fotografas: "fotoaparatas geras, o objektyvas, niekam tikes"  doh.gif

kad tik zinotum kiek as nuotrauku padariau,bet vistiek ranku nenuleisiu.lb jau as uzsispyrusi.tikrai sugebesiu padaryt ir padarysiu ,nesvarbu kada biggrin.gif
kas del objektyvu tai ziurejau ju kainas tai kainos ju blink.gif vos ne dvigubai,o yra kurie ir 4kartus ir penkis kartus brangesni nei pats mano fotikas kainavo
Atsakyti
man irgi vaizdo nesigavo sufokusuot doh.gif kazko ten pas mane nera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 11 23, 22:24)
o objektyvas koks?

14-42mm 1 :3.5-5.6 standartinis, tas kas tinka viskam netinka niekam biggrin.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 23, 22:37)
kad tik zinotum kiek as nuotrauku padariau,bet vistiek ranku nenuleisiu.lb jau as uzsispyrusi.tikrai sugebesiu padaryt ir padarysiu ,nesvarbu kada  biggrin.gif
kas del objektyvu tai ziurejau ju kainas tai kainos ju  blink.gif  vos ne dvigubai,o yra kurie ir 4kartus ir penkis kartus brangesni nei pats mano fotikas kainavo

Tai as irgi bandysiu fotografuot, didesni atstuma padarysiu tarp daiktu, gal kas nors gero gausis, toki objektyva kokio man norisi kainuoja per daug, bet kada nors isigysiu toki objektyva iki to laiko tikiuosi ir fotografuot normaliai ismoksiu blush2.gif
Atsakyti
Kazkaip sudetingai jus cia viska g.gif
Ant bet kokios programos fotoaparats fokusuoja. Diafragmos pagalba (kuo labiau atidarant ja, t.y. pats maziausias imanomas skaiciukas arba jei nera Av portretinis rezimas) galima tik isgauti didesni ar mazesni fono suliejima. O fokusas veikia bet kokiom programom.

Dirse, tau kazkas pasake didele nesamone, as pati su situo fotografuoju (jei gerai zupratau pas tave Olympuso Zuikis), o Zuiko objektyvai netgi kitiniai yra labai geri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 23 lapkričio 2008 - 21:48
gitulia fokusas beabejo veikia bet mano diafragmos gylis yra nuo 3.5 o geriausia iki 2 tad be PS neissisuksiu kai kur
Atsakyti
Dirse, jei paveiksluotum portretus ne paciom geriausiom salygom, t.y. ten kur truksta apsvietimo, o ypac jei tai butu daroma komerciniais tikslais sakyciau taip, tau reiketu sviesaus objektyvo nuo f 2, bet jei tu mokaisi ir gali fotkint diena, tai tu 3,5 per akis.
Pabandziau isivaizduoti kaip ant tavo apie 400 gr. sveriancio fotiko atrodytu 35-100 objektyvas sveriantis 1,650 KG. lotuliukas.gif Aisku super geras jis, bet iki jo dar oi kiek zemes apifotografuoti biggrin.gif

Dar Dirse tau nuoroda, kur foto darytos su tokiu kaip tavo fotiku, bet aisku ne visur su kitiniu objektyvu, bet yra ir su juo. Zvigtelk ka jis gali, paziurek i foto exif, pamatysi, kad daugumoj F naudota gerokai daugiau nei 2. Kad neprarastum noro fotkint su tuo ka turi ir suprastum, kad ne objektyvas dazniausiai buna kaltas mirksiukas.gif
http://www.efoto.lt/...s/olympus_e_510
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 23 lapkričio 2008 - 22:00
QUOTE(gitulia @ 2008 11 23, 22:53)
Dirse, jei paveiksluotum portretus ne paciom geriausiom salygom, t.y. ten kur truksta apsvietimo, o ypac jei tai butu daroma komerciniais tikslais sakyciau taip, tau reiketu sviesaus objektyvo nuo f 2, bet jei tu mokaisi ir gali fotkint diena, tai tu 3,5 per akis.
Pabandziau isivaizduoti kaip ant tavo apie 400 gr. sveriancio fotiko atrodytu 35-100 objektyvas sveriantis 1,650 KG.  lotuliukas.gif  Aisku super geras jis, bet iki jo dar oi kiek zemes apifotografuoti  biggrin.gif

Dar Dirse tau nuoroda, kur foto darytos su tokiu kaip tavo fotiku, bet aisku ne visur su kitiniu objektyvu, bet yra ir su juo. Zvigtelk ka jis gali, paziurek i foto exif, pamatysi, kad daugumoj F naudota gerokai daugiau nei 2. Kad neprarastum noro fotkint su tuo ka turi ir suprastum, kad ne objektyvas dazniausiai buna kaltas  mirksiukas.gif
http://www.efoto.lt/...s/olympus_e_510

490 gr tongue.gif
As snekejau butent apie tokias foto kaip kad dabar fotografuojame mes, kampas objektyvo yra platus, fokusuojant jis uzkabina dar kone puse kito daikto, nebent juos statyti dar toliau vienas nuo kito, o ko mazesnis F tuo didesni isplaukima duoda, ir kazkodel M rezimas maziausiai duoda nustatyti F4 rolleyes.gif
paskui palyginimui ikelsiu nuotrauka kaip beviltiskai atrodo nuotrauka kai fotografuoji smulkes detales su F5 doh.gif jau visus rezimus isbandziau, o del objektyvo visvien as isigysiu dar viena objektyva, tebunie ne dabar ir ne toki bet bent jau kad butu iki 80mm.
Atsakyti
Na aprasyme raso 460, bet vis tiek 4 kartus lengvesnis uz ta objektyva biggrin.gif

O tu nepirkai komplekto su dviem zoomais? ten buvo komplektuojamas gana neblogas 40-150?
Jei tu fotografuojant kazkiek pritraukei su zoomu, tai jau ir maziausia F keiciasi i didziaja puse, normalu.
Na ikelk foto pvz. ir su aprasymu kokiais parametrais fotkinai, pabandysiu ir as panasiai su savo tuo paciu objektyvu pafotkint. Aisku tas objektyvas neisplaus fono taip kaip pvz. zuiko 50 mm. fiksas, bet kasdieniniam naudojimui bei mokymuisi manau per akis. O kai kokybe sulygini su paprasta anksciau tureta muiline, tai is viso viskas gerai patampa. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 23 lapkričio 2008 - 22:19