Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 23, 16:30)
l
liuks koks fainas fokusavimas,tik trecioje nuotraukoje vaikutis ne koja pakiso ,o rankyte  lotuliukas.gif
sveika prisijungus  bigsmile.gif

dukrytė nelabai norėjo žaisliukais dalintis unsure.gif

dėl fejerverkų, jei rankoj laikysit fotiką vargu ar pavyks gražiai nufotkinti, nes čia jau reikalingas ilgas išlaikymas 2s- 3s, o rankose laikyt nesujudant gan sunku unsure.gif
geriau fotika statyt ant stovo ir fotkint nuspaudus pultelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Lina* @ 2008 11 23, 18:02)

dėl fejerverkų, jei rankoj laikysit fotiką vargu ar pavyks gražiai nufotkinti, nes čia jau reikalingas ilgas išlaikymas 2s- 3s, o rankose laikyt nesujudant gan sunku unsure.gif

na kai bandziau dar tu subtilibiu nezinojau. blush2.gif , karta bandziau menuli fotografuot, tai gavosi doh.gif , kazkoks... takas lotuliukas.gif nes laikiau rankoje.
Bet pazingsniui juk viskuo ismoksim. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 11 22, 22:10)
Kas liecia tuos atstumus, turiu nebloga paaiskinima nusikopijus kazkada  smile.gif

* kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus 
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)

ir mazesni skaiciu pasirenki, kai nori, kad tik tas objektas butu ryskus.. ypatingai fotografuojant makro. o didesni skaiciu galima naudot, pvz, gamtovaizdzius fotografuojant..

Nagi gelbėkit, kas čia per skaičiai. Aš apie fokusavimą su muiline suprantu tik tiek, kad galima keist digital, makro ir tt. ( ten kur kalnai, gėlytė nupiešta). Aprašyme nerandu ka dar galėčiau padaryt.
Seniau fotkinau su zenitu (juosteliniu), tai ten atstumai labai aišku, sufokusuoji, nesvarbu kuriam atstume nuo objektyvo daiktas stovi. O kaip čia daryt ???
Atsakyti
Vasarine, cia kalba eina ape diafragma. Kokia tavo muiline, gal joje nera rankiniu nustatymu? Ar yta ant programu ratoko kokios nors raide P,M, A ..?
Atsakyti
QUOTE(Vasarinė @ 2008 11 23, 19:19)
Nagi gelbėkit, kas čia per skaičiai. Aš apie fokusavimą su muiline suprantu tik tiek, kad galima keist digital, makro ir tt. ( ten kur kalnai, gėlytė nupiešta). Aprašyme nerandu ka dar galėčiau padaryt.
Seniau fotkinau su zenitu (juosteliniu), tai ten atstumai labai aišku, sufokusuoji, nesvarbu kuriam atstume nuo objektyvo daiktas stovi. O kaip čia daryt ???

čia kalbama apie diafragmą, o pas tave nėra Av rėžimo, jis tau leistų reguliuoti diafragmą, arba gali pasirinkti portreto rėžimą jis irgi atidaro diafragmą 4u.gif
Papildyta:
Gitulia, pirma paaiškino 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lina*: 23 lapkričio 2008 - 19:31
QUOTE(*Lina* @ 2008 11 23, 19:02)

Nebutinai su pulteliu galima ir uzdelsima nustatyti pvz 2-6-12 sekundziu, nuotraukos buna ryskios paprastai 4u.gif

lamella
pirma nuotrauka ok o dvi sekancias perfotografuok tongue.gif
Atsakyti
klausykit mergaitės pas mane ant AV yra F3,2-3,5-4,0-4,5-5,0-5,6-6,3-7,1-8,0
ar cia apie ta kalbat?na man niekaip nesigauna doh.gif
Jus visos ant AV fotografuojat fokusus g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 11 23, 20:27)
Vasarine, cia kalba eina ape diafragma. Kokia tavo muiline, gal joje nera rankiniu nustatymu? Ar yta ant programu ratoko kokios nors raide P,M, A ..?

Nieko pas mane nėra. Portrait užsideda ir viskas. Pas mane Canon digital ixus 75 toks mažiukas fotikas labai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasarinė @ 2008 11 23, 21:02)
Nieko pas mane nėra. Portrait užsideda ir viskas. Pas mane Canon digital ixus 75 toks mažiukas fotikas labai.  verysad.gif

Jo, kaip supratau, Tavo Canone Diafragmos prioriteto A nera. verysad.gif Bandyk nebent kaip mergaites sake-su portretu. Arba gal but tiesiog makro ir padaryk didesnius atstumus tarp daiktu? g.gif

Sidabrine, as ant A (pas tave ko gero Av butu?) fotkinau. Tik pas mane didziausia skyle yra 2.8. Bet esu fotografavusi ir su kitomis programomis, paprastai P.

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 11 23, 20:25)
Sidabrine, as ant A (pas tave ko gero Av butu?) fotkinau. Tik pas mane didziausia skyle yra 2.8. Bet esu fotografavusi ir su kitomis programomis, paprastai P.

jo pas mane AV.paaiskink man prasau,kas ta skyle g.gif
as ir su C ir su M ir su AV ir su TV ir su P ir auto ir portret isbandziau ir su mako ir be blykstes na nesigauna.man gaunasi visas vaizdas susiliejes doh.gif
kelios nuotraukos lyg ir gavosi man tas fokusas,bet baisiai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 23, 21:31)
jo pas mane AV.paaiskink man prasau,kas ta skyle g.gif
as ir su C ir su M ir su AV ir su TV ir su P ir auto ir portret isbandziau ir su mako ir be blykstes na nesigauna.man gaunasi visas vaizdas susiliejes doh.gif
kelios nuotraukos lyg ir gavosi man tas fokusas,bet baisiai atrodo.

Uzpraeitame puslapyje (12 psl.) Belly paaiskino:
"kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)

ir mazesni skaiciu pasirenki, kai nori, kad tik tas objektas butu ryskus.. ypatingai fotografuojant makro. o didesni skaiciu galima naudot, pvz, gamtovaizdzius fotografuojant.."

As savo matrioskas fotografavau pasirinkusi A prioriteta, diafragma nustaciau didziausia -2,8. Ir fotografavau su makro. Savo matrioskas buvau sustaciusi 3-5 cm atstumu. Ir fotografavau jas pastaciusi i istriza eile. O pas tave didziausia diafragma -3,5. Tai galvoju, turetumei bandyti didesnius atstumus tarp taiktu deti paprasciausiai... g.gif

P.S. Sidabrine, pagal charakteristikas man atrodo, kad tavo C 640 turetu tureti diafragma 2,8. g.gif g.gif g.gif Gal fotografuoji su zoomu, pabandyk zooma isjungti. Arba ISO pakelk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 23 lapkričio 2008 - 20:53
QUOTE(linole @ 2008 11 23, 20:45)
Uzpraeitame puslapyje (12 psl.) Belly paaiskino:
"kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus

ir mazesni skaiciu pasirenki, kai nori, kad tik tas objektas butu ryskus.. ypatingai fotografuojant makro. o didesni skaiciu galima naudot, pvz, gamtovaizdzius fotografuojant.."

As savo matrioskas fotografavau pasirinkusi A prioriteta, diafragma nustaciau didziausia -2,8. Ir fotografavau su makro. Savo matrioskas buvau sustaciusi 3-5 cm atstumu. Ir fotografavau jas pastaciusi i istriza eile. O pas tave didziausia diafragma  -3,5. Tai galvoju, turetumei bandyti didesnius atstumus tarp taiktu deti paprasciausiai...  g.gif

as ta pacia minute issisaugojau ta taisykle,bet man ji nepadeda doh.gif
o diziausia F tai pas mane 8,0 tai ant jo nustatyti?maziausia 2,8 ar cia kazka ne taip parasiau unsure.gif aš jau ir daiktus keiciu cool.gif
Atsakyti